PDA

Zobacz pełną wersję : konfiguracja mms htc hd2=



hasterer
23.05.12, 19:39
Ponownie wita, jako świezy posiadacz tego telefoniku mam jeszcze takie 2 problemy. Mógłby ktos mi pomoc w konfiguracji mms? czytalem troche o tym ale nic konkretnego nie znalazłem.. otóż mms-y odbierac moge, za to nie moge ich wysyłac? miał ktos moze taki problem?
=

Szakus
23.05.12, 20:54
Jaka sieć ?

hasterer
23.05.12, 22:02
36.6 czyli + a podobno polskie sieci komórkowe niezbyt ulubiły ten aparacik i nie ma konfikuracji typu sms... tyle znalazłem w sumie o tym

---------- Dodano 21:02 ----------

po wskazówk,aqch ze strony + nic nie poprawia sie. Wszystko wg wskazowek. Do momentu "odznacz ta siec łaczy sie z internetem". 3 x ok. wracam do menu wchodze z powrotem a to znow jest zaznaczone...

Vinrael
23.05.12, 22:29
Zacznijmy od tego, że piszesz nieskładnie i z wieloma dziwnymi błędami, ale pomińmy.
W telefonie praktycznie nie trzeba nic konfigurować - i to niezależnie, jaki masz system, ani jaką sieć - choć w bodajże w Orange trzeba to było zrobić.
Na Twoim miejscu wykonałbym HR telefonu - telefon wróci to ustawień fabrycznych, a gdy będzie odblokowywał kartę pobierze też dane odnośnie usług MMS.
I od razu polecam wgranie Androida - uprzyjemnia ogólnie sprawność i działanie owego telefoniku.

hasterer
23.05.12, 22:49
Za błędy przepraszam, pisałem to po prostu szybko, brak możliwości... Ale to pomińmy.. Do androida się własnie przymierzam, ale również mi brakuje czasu na to... Dziwny problem. Dzięki za rady.

a oto wskazówki, o które mi chodziło:
1.Naciskamy Start - Ustawienia - Menu - Więcej - Połączenia - Połączenia - Zakładka Zaawansowane - Wybierz sieci - Pod górną listą naciskamy Nowe... - Nazwa ustawień: MMS - Zakładka Modem - Nowy...
2.Nazwa połączenia: MMS - Wybieramy modem: Łącze komórkowe (GPRS,3G) - Dalej - Nazwa punktu dostępu: mms - Dalej - Nazwę użytkownika i Hasło zostawiamy puste - Zakończ.
3.Zakładka Ustawienia serwera proxy - Odznaczamy Ta sieć łączy sie z internetem - Klikamy trzykrotnie Ok - Wychodzimy do Pulpitu.
4.Naciskamy Start - HTC Wiadomości - Menu - Ustawienia - Opcje - Menu - Serwer MMS - Nowe.
5.Nazwa serwera: MMS, Adres IP: 212.002.096.016, Numer Portu: 8080, Adres serwera: http://mms.plusgsm.pl:8002, Połącz przez: MMS, Ograniczenie wysyłania: 300KB, Wersja Wap: WAP 2.0 - Naciskamy Wykonane - Zaznaczamy serwer MMS i naciskamy Ustaw jako domyślne, a następnie OK.


O miejsce oznaczone na czerwono mi chodzi. Konfiguracja przebiega pomyślnie, ale dalej wysłać mms-a nie mogę. Wszedłem jeszcze raz w to i dalej zaznaczona jest opcja podkreślona na czerwono. odznaczam, robię znów wg wskazówek to 3x ok bo dalej jest ustawione. I problem znów się pojawia.

loopi
12.07.12, 16:25
zrób koniecznie punkty 4 i 5 i jak będziesz przy punkcie 4 to w ustawieniach zmień tryb pobierania na automatycznie. Ja miałem ustawione automatycznie w sieci domowej i nie działało

Vinrael
12.07.12, 19:16
Biorąc pod uwagę, że post jest sprzed prawie 3 miesięcy - gratuluję odpowiedzi :)

loopi
13.07.12, 11:32
biorąc pod uwagę że post prawie sprzed 3 miesięcy pozostał bez odpowiedzi, warto odpowiedzieć choćby ze względu na osoby z podobnym problemem ;)

Vinrael
13.07.12, 12:19
Dlatego gratuluję :) O dziwo, tu nie było ani krzty sarkazmu. Uwierzysz, że takie coś jest możliwe w internecie? ;d
Pozdrawiam ;)

KurczaQ
13.07.12, 18:13
Dobra nie nabijać postów ;D
Wyjaśnione to zamknąć :)

Z poważaniem KurczaQ

Wytapatalkowane za pomocą HTC Leo

Odezwała się osoba wcale nie nabijająca postów ;]