Jasne utworzona według poradnika z linka więc ext 1024 jest... Tylko oni ten skrypt każą wgrać przed uruchomieniem roma... Nie chcę znowu systemu uwalić...
Jasne utworzona według poradnika z linka więc ext 1024 jest... Tylko oni ten skrypt każą wgrać przed uruchomieniem roma... Nie chcę znowu systemu uwalić...
Ostatnio edytowane przez rektiv ; 31.08.12 o 01:58
Po pierwsze każą (od kazać) a nie karzą (od karać).
Tutaj masz ładnie rozpisane, co jak po kolei robić - wielkości natomiast ustawiasz według wątku Twojego ROMu na XDA.
http://htcclub.pl/55-android-nand-q/...-androida.html
Don't worry, don't cry - get bike and fly!
Dartmoor Hornet 2012 16' coming soon!
Widelce, hamulce, supporty, korby, piasty, dampery, ramy, obręcze, szerokie kierownice... - witamy w moim świecie.
Dziękuję za odpowiedź jak i wskazanie błędu.
Niestety nie chodzi mi o wgranie systemu (który zainstalowałem poprawnie). Chcę wykorzystać utworzoną partycję EXT na karcie SD tak ,żeby telefon widział ją jako swoją... Błąd opisałem powyżej.
Pobierz Link2SD z marketu, po włączeniu wybierz rodzaj EXT- najpewniej EXT4 i resetuj telefon
Potem będziesz mógł wybrać gdzie zainstalować lub przenieść aplikacje.
Zanim napiszesz do mnie prywatną wiadomość, przeczytaj DOKŁADNIE te dwa poradniki...
Wgrywanie Androida na HTC HD2
Wgrywanie Windows Phone na HTC HD2
Instalacja HTC RUU za pomocą Ubuntu
Odblokowywanie Bootloadera, Instalacja CWM oraz Kerneli pod Ubuntu
Nie polecam Link2SD, miałem różne błędy gdy go używałem, a telefon działał o wiele wolniej niż przy użyciu skryptu.
Co do wgrywania: http://htcclub.pl/55-android-nand-q/...html#post11347
Korzystając z okazji zaktualizowałem ROM do wersji 2.7.
Wgrałem skrypt i w zasadzie jest ok. Tylko zastanawia mnie wielkość tej pamięci.
Ponieważ na czystym telefonie pokazuje mi Wolne miejsce 833MB.
Tworzona była partycja 1024+ pamięć telefonu więc coś mało tego czy tylko mi się tak wydaje ?
Czy mogę następnym razem zwiększyć pamięć do 2 GB formatując kartę ?
Można, tylko po co? Mam obecnie ponad 100 aplikacji, a zajmują mi tylko 600 MB. Więc nie wiem czy jest sens ustawiania tak wielkiej partycji.