Witamy na HTC Forum - HtcClub.pl
Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 55
  1. #1
    Junior Member [Jr Member]
    Dołączył
    22.02.2013
    Posty
    17
    Słuchawka
    HTC HD2

    Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    po podłączeniu do komputera telefonu wsykakuje chmurka znaleziono nowy sprzęt kontlorer hosta scsi/raid po czym przenosi mnie do kreatora znajdowania nowego sprzetu. klikam ok ok i poźniej zakończ pisze urzadzenie może nie działać właściwie. Isnalowałem już active sync i htc sync i nic to nie dało system operacyjny jaki mam to windows XP. Dodam że w telefonie idzie uruchomic tylko boother(cztery kolorowe paski). W "moj komputer"widać ikone telefonu i pisze urządzenie przenośnie( taki pomarańczowy telefon) gdy próbuje włączyć telefon tylko zawibruje i nic się nie wyświetla. Nie mam pojęcia jakie bylo oprogramowanie na tym urządzeniu(dostałem telefon w takim stanie). Posiadam również laptop i po podłączeniu telefonu pod komputer wyskakuje żółty trójkąt i coś tam że urządzenie może być uszkodzone. Bardzo zalezy mi na tym tel prosze o info co w takiej sytuacji zrobic.
    Ostatnio edytowane przez KurczaQ ; 26.02.13 o 20:34 Powód: Poczytaj słownik, proszę...

  2. #2
    Senior Member [Sr Member]
    Dołączył
    26.08.2011
    Skąd
    Grójec
    Posty
    1,355
    Słuchawka
    Nokia N9 16 GB
    Rom
    MeeGo 1.2 Harmattan PR1.3
    Radio
    Grające x)

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    Hmm, aktualizuj Windowsa do Service Pack 3 albo Win 7 i spróbuj tam to zrobić

  3. #3
    Junior Member [Jr Member]
    Dołączył
    22.02.2013
    Posty
    17
    Słuchawka
    HTC HD2

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    A można zainstalować oryginalny rom z karty microsd? Jeśli tak to co mam na nią wrzucić?

  4. #4
    Senior Member [Jr Member]
    Dołączył
    11.11.2012
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    119
    Słuchawka
    HTC HD2 / ZTE V967s
    Rom
    MIUI JB

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    Można. Musisz wypakować plik exe winrarem. Potrzebujesz z niego tylko RUU_signed.nbh. Zmieniasz nazwę na leoimg.nbh i kopiujesz na kartę pamięci. Wchodzisz w bootloader mode(kolorowe paski). Telefon sam powinien zacząć instalować windowsa. Jak nie pójdzie to zmień nazwę na LEOIMG.nbh i ta sama procedura. Musi pójść.

  5. #5
    Junior Member [Jr Member]
    Dołączył
    22.02.2013
    Posty
    17
    Słuchawka
    HTC HD2

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    ok a powiedz mi jeszcze czy kopiuje wszystkie pliki czy tylko ten jeden co napisales?

  6. #6
    Senior Member [Jr Member]
    Dołączył
    11.11.2012
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    119
    Słuchawka
    HTC HD2 / ZTE V967s
    Rom
    MIUI JB

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    Tylko ten jeden. Reszta potrzebna do instalacji z komputera.

  7. #7
    Junior Member [Jr Member]
    Dołączył
    22.02.2013
    Posty
    17
    Słuchawka
    HTC HD2

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    leoimg.nbh czy LEOIMG.nbh bo czytalem na innym forum że to jest jakas różnica

  8. #8
    Senior Member [Jr Member]
    Dołączył
    11.11.2012
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    119
    Słuchawka
    HTC HD2 / ZTE V967s
    Rom
    MIUI JB

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    u mnie nie poszło leoimg.nbh więc zmieniłem na LEOIMG.nbh i zainstalował się poprawnie

  9. #9
    Junior Member [Jr Member]
    Dołączył
    22.02.2013
    Posty
    17
    Słuchawka
    HTC HD2

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    nie chce ruszyć jak by chciał a nie mógł na zielonym tle pisze "upgrade rom code error please try again" może najpierw trzeba wgrac radio ? tylko czy idzie to zrobić bez podłączenia do USB?

  10. #10
    Senior Member [Jr Member]
    Dołączył
    11.11.2012
    Skąd
    Słupsk
    Posty
    119
    Słuchawka
    HTC HD2 / ZTE V967s
    Rom
    MIUI JB

    Odp: Usb nie wykrywa telefonu, problem sterowników?

    Nie jestem pewien ale radio wgrywa się chyba z oficjalnym softem. Tak przynajmniej jest przy sofcie z ery. Mój hd2 jest z Ery i mam do niego jeden stary soft i wgrywa się wszystko. Usuwa nawet HSPL i przywraca oryginalny SPL


 

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Back to top