Android odpowiedni dla mnie
Witam,
chyba przyszedł czas i na mnie, aby zmienic WM na Andka...
Chciałbym od razu z grubej rury ruszyć z Andkiem w pamięci HaDedwójki ;)
Kieruje dla Was pytanko jakie dystrybucje są dostępne do ściągnięcia i czy są może jakieś metody stworzenia takiej dystrybucji samemu ?
Także szukam odpowiednio programów do odtwarzania filmów itd bezpośrednio pod Androida :)
Spytam jeszcze czy program PIMBackup można przywołać kontakty na Androidzie ?
Odp: Android odpowiedni dla mnie
Oj Ghost... naprawdę tak krótko z nami jesteś? :S
Na dobry początek i złapanie bakcyla polecam - po raz enty - skorzystanie z sygnaturki kolegi Vinraela. Najprostszy do instalacji, stabilny Android z Sense.
PPC Pim Backup nie działa na Androidzie. Najlepszym sposobem na transfer kontaktów jest synchro z GMailem - how to na forum i blogu ;)
Co do samodzielnego ugotowania jakiegoś Distro... no cóż, potrzebujesz najpierw kuchenki :-)
Czyli tak samo to działa jak z WM :D
Głównie interesuje mnie szybki OS :D Na YT ogladalem niektóre, ale pojawiało się tam sformułowanie "overclocked do 1,1 GHz", a teraz pytam czy takie OC jest zdrowe :D
PS1: Backup do GMAIL - Jak ? :D Trzeba mieć jakiś programik do tego ?
PS2: Ściągam ROM i normalnie instaluje w 3 krokach jak opisane w temacie na XDA ? To aż tak proste ? :D
PS3: To najbardziej okrojona wersja ?
OC.. tak samo zdrowe jak i na kompie ;p trochę ci więcej będzie baterii pożerał, ale da się przeżyć;)
1. najlepiej jakbyś po prostu użył Outlook'a;)
2. Dokładnie ;d tylko tyle
3. Nie, gdyż posiada Sense.
1. Jak bezpiecznie migrować z WM na Androida - albo jakoś tak, to tytuł 2 wpisów - jeden na forum, a drugi na blogu. Masz tam 3 metody przerzucenia danych między systemami. GMail nie potrzebuje nawet komputera.
2. Czytaj "2" od THo ;)
3. To nie jest najbardziej okrojona wersja. Wręcz przeciwnie - to piękny port Androida z Desire "Bravo" :-) Froyo, Sense, Root, szybki, stabilny, miodzio :)
Na początek właśnie nie chciałbym używać OC Distro :D Jednak bateryjka ma dla mnie jak najwięcej pracować :D
Ta wersja którą się niebawem mam nadzieję zająć nie jest OCowana nie ? :D
Czy powrót do kontaktów odbywa się tak samo jak eksport kontaktów ?
PRJ nie jest overclockowane, ale zawsze możesz to zrobić sam, wgrywając kernel, który to umożliwia.
Pytanie tylko, czy zauważysz różnicę tych 100 MHz...
właśnie nie interesuje mnie OC bo nie jestem tego zwolennikiem :D
Jeszcze dla pewności spytam - synchronizacja w drugą stronę, czyli przywrócenie kontaktów z konta gmail na moje urządzenie odbywa się tak samo jak eksport kontaktów i kalendarza do gmail ?
Tyle, że nie eksportujesz a importujesz.
OK próbuje się zabrać za to i trochę się zachłysnąłem, bo chyba oprócz samego distro, potrzebuje jeszcze jakiegoś loadera ?
Miałem nadzieję, że jutro na nudnym wykładzie będę ogarniał nowy system, ale chyba się to przesunie ... :(