-
Uszkodzony htc?
Witam
Jestem nowy,nie dawno kupiłem HTC HD 2 i jestem w sprawie jego modyfikacji laikiem więc z góry proszę,o bardzo proste tłumaczenie i dokładne.
Nie dawno mój HTC zaczął świrować,tzn kilka-kilkanaście razy dziennie wyświetlacz miga jak opętany traci kolory,po zablokowaniu i odblokowaniu telefonu następuje poprawa i jest normalnie,Po za tym zaobserwowałem 3 plamki takie choćby przebarwienie na wyświetlaczu widoczne tylko na białym kolorze,i zaczynam się martwić czy wyświetlacz nie padł;/ a gwarancje mam do końca grudnia więc chciałem zapytać czy to będzie sofotowe czy hardwarowe? i Czy takie coś zaliczą mi na gwarancji,tel był używany i był tam przerabiany,więc jak powrócić do stanu całkowicie oryginalnego,żeby można go wysłać na gwarancje i gdzie to wysłać.A jeżeli softowe to co zrobić,żeby było dobrze;)
-
Odp: Uszkodzony htc?
Odnośnie resetów telefonu etc. Ważne jest, jaki masz system. Koniecznie napisz, bo inaczej nic się nie dowiemy.
Co do tych plamek na wyświetlaczu - jeśli są małe, i symetryczne to ok, w tym miejscu ten model tak ma (podejrzewam, że to diody podświetlające wyświetlacz, bo u kolegi jest to samo). Jeśli większe i/lub niesymetryczne, i w dodatku przekształcają obraz/kolory, możliwe, że telefon był zalany.
Żeby odesłać telefon na gwarancję, musisz wgrać Stockowy WM 1.66 z karty. Jeśli masz gwarancję, ślij do Regenersis (koniecznie po wgraniu 1.66...)
http://hd2blog.pl/download/3R86QO7PRJ
Jak wgrać ten ROM etc. i wszytko (sic!) inne, znajdziesz na forum i blogu. Szukajka Twym przyjacielem jest :>
-
OS to WM6.5
ROM ArturN WM23152_3.14 plk
RADIO 2.15.50.14
Do tego Android włączany z karty pamięci
Te plamki są 3 na środku wyświetlacza ale są bardzo ne symetryczne.
A zainstalować,z karty znaczy poprostu wrzucic na tel i wlaczyc dany plik tak?
Zeby to wgrać,z radio musze cos zmieniać?
-
-
ok a które radio mam wgrac do tego 1.66?
-
Radio samo z romem oficjalnym się wgra :P
-
ok dziekuję ,i ostatnie pytanie wiem zabijecie mnie ;P Ma ktoś pliki Cab do spolszczenia bo załączone do tych plików co daliście nie posiadają plików cab tylko jeden xml a reszta nie znanych
-
-
-
A mi to wygląda jak rozpakowany cab/inne archiwum WM o.O
PS Regulamin umieszczania linków - jeśli nie umieszczasz jotpega w tagach img to się zainteresuj kodowaniem ;)