Odp: PRJ Clean Desire v0.3.2
A że się nie znam możesz mi wytłumaczyć tak na chłopski rozum w czym to będzie lepsze? np. nie wiem nawet co to ten clk ;p
Na chłopski rozum telefon będzie działał jak telefon standardowo przeznaczony do Androida, system powinien ciut szybciej chodzić, będzie można ładować telefon przy totalnym rozładowaniu etc. No i nie da się wgrać na cLK WP7, ale na standardowym CWM jest to samo.
Jednak trzeba się trochę uzbroić w cierpliwość - mam pewne problemy, nie tylko z brakiem obsługiwanej karty ale też z samymi plikami... Trochę to potrwa, nie wiem ile, obstawiam że w ciągu miesiąca zrobię to na 100%. Trzymajcie za mnie kciuki ;P
no i teraz rozumiem
PS. ten prj co mamy przecież też można ładować przy totalnym rozładowaniu ;p
[quote author=kasier link=topic=1685.msg9659#msg9659 date=1328892367]
PS. ten prj co mamy przecież też można ładować przy totalnym rozładowaniu ;p
[/quote]
To wyłącz telefon, podłącz ładowanie i zobacz czy będzie ładowany ;)
Bez wchodzenia do HSPL/MagLDR/systemu - bez włączania.
Swoją drogą, w wątku cedesmitha o cLK:
Q: Is it better then magldr ?
A1: NO, it is missing tetris ;).
No właśnie mi się wydawało że tak już ładowałem, ale jak mówię wydawało mi się ;p nie chce mi się sprawdzać więc wierzę na słowo, może wypity byłem :D
[hr]Dodano: [time]1328952017[/time][hr]
A tak nasuwa mi się pewne pytanie, co robić jak już załóżmy bateria zejdzie do 0? Mieć nadzieje że telefon wystartuje do tego stopnia że zacznie ładować albo naładować samą baterie ładowarką jeśli ktoś takową posiada? A co jeśli ktoś nie będzie miał możliwości obu tych sposobów? xD
Znaleźć w okolicy kogoś kto ma HD2 i pozwoli w nim naładować Twoją baterię :)
Są dostępne schematy jak uciętym kablem USB podładować taką baterię.
Poza tym, bateria nigdy nie spada do zera. Jeśli padnie dobrze jest ją wyjąć i potrzymać w cieple (oczywiście bez przesady) - np. w kieszeni spodni. Może to wpłynąć na lekkie poprawienie jej chęci do życia i uruchomienie telefonu. Czytałem też kiedyś, że w bootloaderze czy CWM można ją trochę podładować... anyway - najbezpieczniej jest posiadać CLK i nie mieć takich problemów ;)
Ja mam stacje dokującą z możliwością ładowania samej baterii więc też mi to nie przeszkadza ale po prostu chciałem wiedzieć :)
Cóż, kuszą mnie na ten rom więc 3 pytania :)
Czy w tej wersji Sense są dostępne Motywy z Sense UI z Incredible/DHD?
I czy romik da się odpalić na CLK :)
oraz czy warto to wgrać :p