Witam, chciałem spytać czy tylko ja mam problem ze zbyt małą czcionka przy odpowiedzi na sms, jest tak mała, że można ja przeczytać z odległości do 10cm. Jak to zmienić, proszę o pomoc.
wersja romu: 1.66.479.2 (76641) WWE
Wersja do druku
Witam, chciałem spytać czy tylko ja mam problem ze zbyt małą czcionka przy odpowiedzi na sms, jest tak mała, że można ja przeczytać z odległości do 10cm. Jak to zmienić, proszę o pomoc.
wersja romu: 1.66.479.2 (76641) WWE
jak odpowiadasz na sms na dole jest menu, tam jest opcja Rozmiar tekstu i sobie wybierz np. Największa :)
ale tam tylko ustawia się rozmiar tekstu który już odebrałem, a mnie chodzi o ten który właśnie pisze, bo fajną sprawą jest wiedzieć co się pisze :)
Dodam, że przy pisaniu pierwszej wiadomości do kogoś jest wszystko ok, czcionka normalnych rozmiarów, dopiero przy odpowiedzi jest strasznie mała;/
A to dziwny przypadek z tego co wiem to tego się nie ustawia ;]
Dorzucam zdjęcie, żeby pokazać to bardziej "obrazowo".
http://img508.imageshack.us/img508/2648/10122010001.jpg
No chyba, że jest to normalna czcionka a ja jestem ślepy.
No to zapewniam cię że nie jest to normalna czcionka, ale ja niestety rozwiązania tego problemu nie znam
wejdź do rejestru
jaką wartość masz ustawioną?Kod:HKCM/Software/HTC/HTCMessaging/Fonts
poproszę o krótką instrukcję jak to sprawdzić?
musisz mieć zainstalowany jakiś edytor rejestru, możesz otworzyć nawet w total commanderze jak masz
wartosci:
FontScale: 2
DrawWidthCount 2
DrawWidth2 694
DrawWidth1 374
DrawFotnCounts 5
mam teraz problem, zainstalowalem tc, i wszystko fajnie wszedlem do rejestru ale przez moje niewymiarowe paluchy zmienilem nazwe jakiegos katalogu w rejestrze, sa w nim takie pozycje: adobe, apps, arcsoft, classes, disretix, drivers, google itp prosze o podanie nazwy tego katalogu, bo mi programy przestaly dzialac ;/