HTC HD2 czy HTC Desire Z?
Jak w temacie powyżej. Zastanawiam się nad kupnem, któregoś z tych dwóch smartphonów. Słyszałem dużo pozytywnych opinii na temat obydwóch smartphonów, ale ostatecznie zdecydowałem się zapytać osobiście. Bardzo wygodna zapewne będzie klawiatura QWERTY i ogólnie bardzo dużo osób polecało mi ten właśnie model, lecz ostatnio słyszałem, że HTC HD2 można bardzo mocno 'rozwinąć', np przez zmianę systemu.
Sumując nie wiem co wybrać i liczę na waszą pomoc... :D
Odp: HTC HD2 czy HTC Desire Z?
W skrócie: w HD2 masz możliwość wygrania 3 różnych systemow: WM6.5, android i WP7. Natomiast w Desire Z jest tylko android, ale za to ma lepszy procesor i GPU, do tego dochodzi klawiatura.
Napisz jeszcze na czym Ci głównie zależy :)
HD2 jest hardwarowo starszy ale softwarowo bogatszy, jedni wolą jedno drudzy drugie ale po stracie wsparcia, lub gdy Android będzie nudny już wgrasz Wp7 i będziesz zadowolony, jak ja :)
Jak nie zamierzasz się bawić systemami to weź po prostu Z, wykonanie solidne, korzysta się bardzo przyjemnie, miałem okazję bawić się tym przez dłuższy okres czasu i wrażenia mam pozytywne
Z tego co ja wiem, Desire Z ma procek 800Mhz, a HD2 1Ghz ;)
Jeżeli chcesz poznawać nowe systemyi po prostu bawić się telefonem to proponuję HD2. Mój kolega miał DZ i po pół roku strasznie poluzowały się części wysuwanej klawiatury, być może taki model mu sie trafił ;)
Z tym że Desire Z ma rdzeń wykonany w technologi 45nm, a HD2 65nm, więc mimo mniejszego taktowania jest wydajniejszy i zużywa mniej prądu. Do tego dochodzi układ Adreno 205 który jest 2-krotnie wydajniejszy od układu z HD2 (wersja 200) :)
Hmmm. Przygoda z HD2 zapewne byłaby ciekawa. Jeszcze się zastanowię. Dzięki za pomoc! :)
P.S. Wiem, że to forum tylko HTC, ale macie może jakieś doświadczenie by porównać jeszcze do tych telefonów Samsung Galaxy S?
Tak, porównywałem mojego Leosia do SGS- patrząc na ekrany nie ma wcale takiego kanionu!!
prędkość podobna :) i hd2 jest mocny :D