Jak ustawić telefon przygotowując go do zrootowania
Mam taki mały problem juz na starcie
Chce zrootować swojego HTC Desire Z wg tej rozpiski:
[poradnik] Rootowanie Android 2.3.3 (HTC Desire Z) - Telefony komórkowe, smartfony i tablety - benchmark.pl
pobrałem pliki,rozpakowałem tak jak nalezy i wchodzac na "cmd" wywala mi takie coś:
Kod:
C:\users\edytory>adb devices
List of devices attached
problem w tym że w rozpisce ze stronki benchmark gośc nie wspomina w jakiej opcji ma być ustawiony telefon w trybie połaczenia,bo mi wyskakuje info:
1.ładowanie z usb
2.HTC sync
3.Naped dyskowy
4.tel jako modem
5.internet z komputera
i prosi bym wybrał.
probowałem we wszyskich opcjach i za kazdym razem w cmd nie widze tego co powinienem zobaczyć.W czym leży problem?
mam system win7 64bit
android 2.3.3
nr oprogramowania 2.42.405.4
Odp: Jak ustawić telefon przygotowując go do zrootowania
Sprawdź w opcjach czy masz włączone debugowanie ADB, nie pamiętam gdzie to jest ale chyba w ustawieniach aplikacji.
OK wsio juz wiem,opuścilem post pod tą rozpiską gdzie gość dość jasno wypisał co trzeba dla systemów 64bit i jakie warunki trzeba spelnić.Wieczorkiem zrobie sobie i bede hulał na root.
dzieki za zainteresowanie MatrixSTR
link jest w pierwszym poscie.
W rozpisce tego nie ma ale startujemy z folderu z plikami,czyli odpalamy cmd i
cd C:\HTC
i dalej wystarczy kopiować komendy.Jedyna rada dla odwaznych - przeczytajcie caly temat,jest tam wytłumaczenie wszystkich ewentualnych problemów jakie możecie napotkać i powtarzajcie komendy jesli wynik wyjdzie inny niz w tym Howto,telefon czasami dziala z opoznieniem i w cmd wypisuje nie to co powinno.Ja przynajmniej tak miałem ale poszlo gladko.
Cytat:
Zamieszczone przez
KurczaQ
Zrób osobny temat ;) zarobisz parę plusów
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
Nie że mi sie nie chce,ale naprawde bez sensu zakładać topic który opisany jest dokładnie w linku podanym przeze mnie.Wystarczy kliknąć i działać.
Zresztą wystarczy wymoderować ten temat,spiąć post z podanym linkiem z rozpiską i z moimi spostrzeżeniami i przykleić.I chyba to jest najrozsądniejsze.Nikt sie nie doczepi że kopiujemy z innego forum bez zgody autorów.
Temat mozna nazwać wg uznania i czytelnie żeby każdy posiadacz HTC Desire Z od razu zauważył.