Czy mój HTC jeszcze żyje?
Witam serdecznie. Dostałem HTC HD2 z zapewnieniem, że jeśli go zreanimuję, to mogę kupić za małe pieniądze. Telefon ma 2 lata. Właściecielowi co jakiś czas się wieszał, postanowił go naprawić. Chyba próbował wgrać oprogramowanie WM 6.5. Niestety telefon umarł. Po podpięciu przez kabel usb na ekranie pojawia się komunikat http://pliki.htcclub.pl/images/XZhL.jpg i towarzyszy temu bzyk wibratora, po czym telefon się wyłącza na chwilę i włącza pokazując znowu ten sam ekran. Kiedy nacisnę volume - , to dostaję komunikat:
http://pliki.htcclub.pl/images/peW7a.jpg. Posiadam windowsa 7 z Centrum obsługi urządzeń z systemem WM - Po podpięciu telefonu przez usb do kompa, telefon nie jest wykrywany :(. Posiada karte micro sdhc 4gb (4).
Czy jest jakaś szansa na reanimację urządzenia? Być może zbyt mało informacji podałem, aby o tym przesądzić.
Proszę o pomoc.
To mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Dodam, że kiedyś za czasów nokia 3210 coś flashowałem, ale to było chyba wieki temu :) W smartfonach jestem laikiem.
Dzięki , pozdrawiam
Odp: Czy mój HTC jeszcze żyje?
Telefon jest na chodzie, jedyne co mu się stało to uszkodzenie firmware- musisz go przeinstalować :)
Jak to zrobić? Pobierasz ROM 1.6.6 z działu Windows Mobile i wrzucasz paczkę .zip do głównego katalogu karty SD.
Następnie wchodzisz w bootloader- Volume Down plus Włącznik po czym telefon sam wgra system- po restarcie ujrzysz Windows Mobile.
Gratuluje zakupu ;)
Reanimuj kupuj i wgrywaj androida ! :]
PS: to jest wersja WWE 1.66 KARTA z blogu.
dla ułatwienia tutaj ;]
Co do Androida- niech wpierw zobaczy czy WM odpali, ruszy to można modzić dalej :E
Dzięki za pomoc, pobrałem 1.66 , wersja na kartę. Skopiowałem plik leoimg.nbh na kartę. Problem polega na tym, że nie potrafię uruchomić bootloadera. W przepisie jest vol - oraz power. Bez podłączania telefonu do ładowarki - zero reakcji. Być może bateria jest rozładowana - choć trzymałem przez 2 h z podłączoną ładowarką. Kiedy zaś podłączę ładowarkę i wykonam vol- oraz power to wchodzi mi do tej informacji z kolorowymi paskami (zdjęcie zamieściłem wcześniej) sekundę poźniej - szare tło z napisem loading..., i po sekundzie znowu na kolorowe paski i tak już zostaje.
Macie jakieś pomyśly?, może w obecnym stanie telefon nie umie naładowac baterii, a na kablu nie uruchomi bootloareda.
PS. wrzuciłem zawartość rara (czyli pliki: leoimg.nbh, htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_66_v02_1.cab, htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_66_v02_2.cab do głównego katalogu na kartę)
Tło z paskami to właśnie bootloader ;)
Paczki nie wypakowywujemy!! ma być to plik .zip....
plik z hd2blog.pl to KARTA- WWE_EastEurope_1-66.rar a nie zip. Proszę o link do zipa :( Chyba ze przerobię tego rara na zipa...?
PS. w instrukcji z http://hd2blog.pl/2010/11/stockowy-r...-spolszczenie/ jest napisane "Kopiujemy plik "leoimg.nbh" na kartę za pomocą np urządzenia..."
Zorientowałem się, że jest do zestawu dołączone magiczne pudełko - ładowarka, do której można wsadzić baterię :) Naładowałem ją do syta :)
Stan 1: Telefon z full baterią, kartą pamięci z plikami leoimg.nbh, htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_66_v02_1.cab, htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_66_v02_2.cab. Przy próbie włączenia, czy nawet HR - telefon nie reaguje.
Stan 2: To samo co powyżej + kabel usb. telefon wlącza się i przechodzi w stan opisany w pierwszym poście. Niestety wejście do bootloadera (vol- oraz power) nie powoduje rozpoczęcia instalacji.
Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić? Tracę powoli nadzieję
Dzięki
NBH są to pliki instalacyjne- pobierz HD2Toolkit i następnie uruchom te pliki dwu klikiem myszką - muszą być na kompie a ty z fonem w bootloaderze