Problem z blokadą telefonu
Tak jak jest w tytule mam problem z blokadą telefonu. Swojego Htc HD 2 mam już 2 lata i nie miałem z nim problemów do teraz. Od jakiegoś czasu gdy chce zablokować ekran, robi się czary ( tak jak normalnie), a za kilka sekund się samoistnie załącza. Jest to bardzo losowe czasami się wyłączy i jest ok, a czasami nie chce zgasnąć. Nie wiem w czy jest problem, jest to bardzo uciążliwe zwłaszcza w nocy, a po drugie bateria tak wytrzymuje parę godzin i muszę go cały czas ładować, a jest mi potrzebny. Myślałem że pomoże Hard Reset, ale nic nie pomogło. Dziękuje za pomoc z góry.
Odp: Problem z blokadą telefonu
To problem ROMu a nie samej blokady bo jak piszesz nie masz problemu z odblokowaniem telefonu a wybudzeniem go ze snu ;)
Zmień go albo zainstaluj na nowo i musi działać.
Kurczaq 90% twoich porad to Zmień ROM lub zainstaluj na nowo [faceplant], kolega ma zapewne stocka, a tam ten problem występował tylko jak się coś w systemie namieszało np. z blokadą ekranu, wygaszaniem, wybudzaniem
Cytat:
Zamieszczone przez
kasier
Kurczaq 90% twoich porad to Zmień ROM lub zainstaluj na nowo [faceplant], kolega ma zapewne stocka, a tam ten problem występował tylko jak się coś w systemie namieszało np. z blokadą ekranu, wygaszaniem, wybudzaniem
i w 99% to pomaga :E
Więc jeżeli się namieszało i się nie potrafi naprawić to jakie masz inne wyjście Kasierku? ;)
Też właśnie myślałem o reinstalacji ROMu, bo jak to jest w systemie to nie chce się z tym bawić żeby nie namieszać więcej, a jak i to nie pomoże to nie wiem już. Dzięki za pomoc ^^