Odp: TotalCommander lub ...
Eksplorator nie widzi plików ukrytych i systemowych, więc do tego celu musisz zainstalować coś innego na telefonie, ja na przykład używam Resco explorer, i w samym telefonie już działać, z total commanderem ci nie pomogę bo używam normalnego eksploratora
Chyba się trochę rozminęliście... albo to ja jestem zaspany :D
Anyway, wydaje mi się, że atomeck ma problem z zobaczeniem katalogu Windows (tego w HD2), ale z poziomu swojego komputera - czy dobrze Cię zrozumiałem?
O ile dobrze pamiętam, to chyba nie da rady zobaczyć tego katalogu z poziomu komputera... choć z drugiej strony - od daaaawna nie próbowałem, jako że wszystko czego potrzebuję jest łatwo dostępne z poziomu samej słuchawki :-)
Tak dokładnie.Chodzi o poziom kompa.
Poradzić sobie poradziłem instalując na Leo TC, ale chcąc zrobić to np zwykłym sposobem kopiuj-wklej nie da rady, bo zawsze przy wklejaniu podświetla się jakiś plik i znowu mogę jego jedynie skopiować :(
[hr]Dodano: [time]Grudzień 31, 2010, 10:36:55 [/time][hr]
Kurcze. Mam jakiś problem. Jak tylko dotknę klawiatury, to w oknie postów pojawiają sie jakieś dziwne linki (tu i w innych stronach)
Nie pomaga nawet ich ręczne usunięcie :(
Dlatego tak dużo pustego miejsca pod tekstem
Wiecie może o co chodzi :-[
[admin]wywaliłem z Twojego posta 2 jakieś dziwne linki do "free movies" o_O [/admin]
O ile nie postujesz z poziomu HD2, to przypuszczam, że ten problem go nie dotyczy, a Ty masz jakiegoś virusa :)
W Total Commanderze można wklejać i zastępować większość (o ile nie wszystkie) pliki w folderze Windows na HD2... nie powiedziałeś nam, o jakie pliki chodzi i co konkretnie chcesz z nimi zrobić - a to by też nam ułatwiło :)
No ja właśnie miałem na myśli to samo tylko troszkę zaspany byłem jak to pisałem ;p, i tak, na komputerze nie zobaczysz tych plików, jak i w eksploratorze na leo, musisz zainstalować tc lub resco explorer na przykład
Witam wszystkich w Nowym Roku :)
Trochę trwało zanim doszedłem przyczyny tych wklejających się linków - skończyło się na preinstalu windy :(
no ale mam nadzieję, że już wszystko ok. A skąd te linki ??? nie mam pojęcia :(
Jeśli chodzi o moje pytanie, to postaram się wyjaśnić najdokładniej jak umiem
Chodziło mi o przekopiowanie pliku z karty pamięci Leo (czy z kompa) do folderu w HTC Windows->StartMenu->Programs ale wykonując tę operację albo na kompie, albo na Leo.
Na kompie w eksploatorze nie widzi wspomnianego katalogu Windows (stąd moje pytanie o wtyczkę do TC), która może by coś pomogła.
Z kolei w Leo (bez użycia jakichś innych programów - bo z TC poszło bez problemów) chciałem przekopiować poleceniami windy - przytrzymać (kopiuj) -> przytrzymać (wklej), tyle, że jest w katalogu docelowym tak dużo plików, że zawsze przy przytrzymaniu zaznaczał mi się jakiś inny i nie było opcji wklejenia wcześniej skopiowanego pliku ...
???
Mam nadzieję, że się nie pogubiłem ... i że wiecie o co kamon ;)
Problem oczywiście banalny, bo TC na Leo go rozwiązał, ale ...
... jak miałem jabłuszko i sobie je ... odblokowałem ;) to dostęp do plików był właśnie poprzez specjalną wtyczkę do commandera na kompie.
Dlatego sobie pomyślałem, że skoro eksplorator nie widzi wszystkich plików w Leo, a commander w ogóle, to może jest jakaś rada.
To tyla przynudzania :D
Bardzo dziękuję za szczere chęci - pozdrawiam
tomasz
Bo kiedy wklejasz w Eksploratorze Windows pliki do katalogu, w którym jest ich wiele, to lepiej jest (zamiast przytrzymywać palec na liście plików) kliknąć Menu->Edycja->Wklej/Wklej skrót :-)
Cytat:
Bo kiedy wklejasz w Eksploratorze Windows pliki do katalogu, w którym jest ich wiele, to lepiej jest (zamiast przytrzymywać palec na liście plików) kliknąć Menu->Edycja->Wklej/Wklej skrót :-)
Ja pierniczę !!!
Normalnie pomroczność jasna ... :-[
Dziękuję i pozdrawiam