Aktualizacja oficjalnego romu
Witam
Po resecie chciałbym dokonać aktualizacji romu ze strony htc jednak pojawia mi się błąd:
This Update Utility cannot be used for your PDA phone. Please check your Update Utility.
Jak właśnie zaktualizować te update utility? Zaznaczam że hcpl czy jakoś tak nie instalowałem.
Odp: Aktualizacja oficjalnego romu
Chodzi pewnie o HSPL :)
Spróbuj wrzucić soft z tej stronki Sunnysoft InterWrite language localization for HTC devices. Jest to oficialny soft z nakładką polonizacyjną. Musisz jedynie sprawdzić swój PN (ma być taki PN: 99HJY005-00) na naklejce pod baterią, jeżeli masz inny to nakładka nie da się uruchomić.
No zainstalowałem ten rom ale łatka już nie chce się zainstalować. Czy łatka jest już w tym romie tylko ja sierota nie potrafie zmienić jezyka na polish?
Edit.
Zainstalowałem z caba i póki co śmiga, mam się spodziewać jakiś trudności rpzez to, że z caba instalowałem?
Cab nie jest oficialnym spolszczeniem ale jak działa to ok. A jak masz inny PN niż ten co podałem to oficjalne spolszczenie (łatka) się nie odpali (nie ma jej w samym sofcie). HTC wydało spolszczenie tylko do wersji z PN: 99HJY005-00 czyli polskiej dystrybucji Leona. Jak kupiłeś telefon za granicą to pewnie ma inny PN i dla tego nie trybi.
Właśnie mam ten PN ale coś nie chciało współpracować ze mną więc poszedłem na łatwizne. Najważniejsze, że działa i dzięki wielkie za pomoc