pobieranie mms i nie rozłączające się połączenie
Witam mały problem mam z ustawieniami mms w orange.Za każdym razem kiedy ściągnie mi mms telefon nie chce się rozłączyć z połączenia z GPRS.Pobrałem ustawienia ze strony orange.pl i ustawiałem ręcznie i ciągle to samo, ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić.Dodam jeszcze że to samo mam przy wysyłaniu
Odp: pobieranie mms i nie rozłączające się połączenie
Jak ustawisz w aplikacji np. No Data połączenia Dial-up mms włączone a reszta typu wap, internet wyłączone to nie masz się czym martwić. Za połączenie nic nie płacisz tylko za pobrane dane, a skoro masz to zablokowane to tylko się cieszyć 8)
no tak ale czy telefon nie będzie przy następnej okazji coś ciągnął bez mojej wiedzy bo w końcu będzie cały czas podłączony.nie chce się zdziwić przy następnym rachunku, w omni I900 nie miałem tego problemu porostu się rozłączył ale tam był windows 6,1
jeżeli masz zablokowane odpowiedź brzmi nie :)
sorrka głupie pewnie pytanie a gdzie ja znajdę ten No Data połączenia Dial-up mms bo jakoś nie mogę znaleźć
Ja używam tego - Dial-up Enabler/Disabler. Tutaj w zasadzie nie sposób nie znaleźć triggera MMS i Internetu czy WAPu :D
A dodatkowo - możesz jednym kliknięciem rozłączyć aktualne połączenie (jeśli jakieś wystąpiło - bo np. umożliwiłeś połączenia na czas synchronizacji etc.).
no tak ale to co niema możliwości by to się samo rozłączyło po pobraniu mms bo nie zawsze mogę usłyszeć czy on przychodzi i w tym momencie będzie cały czas podłączony,a ręcznie nie chce mi się tego robić i pilnować
Zapodaj to co Ci radzi Smogg albo No Data i bądź spokojny, dla uspokojenia powiem Ci że kiedyś miałem też takie ciśnienie ;)
Dial-up Enabler/Disabler niestety nie działa u mnie bo pisze ze mam za stary system hmmm dziwne zobaczę ten nodata
NetCF 3.5 zainstaluj i powinno hulać ;)
Pierwsze słyszę, żeby 1.66 był za stary dla tego programu O_o