[WP7] Status prac (w oczekiwaniu na Rom)
Przeszło miesiąc po premierze Wp7 developerzy ciągle pracują nad poprawieniem wszystkich błędów które jeszcze występują w WP7 na Leo
Z postępów prac można wywnioskować że romu możemy spodziewać się już niebawem
temat na xda: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=802971
http://www.youtube.com/watch?v=DXuJlpu3NXU
http://img5.imagebanana.com/img/okfcc1hu/IMAG0202.jpg
Odp: [WP7] Status prac (w oczekiwaniu na Rom)
Teraz tylko wystarczy czekać na te piękne świeże oprogramowanie:). Ale najbardziej jestem ciekaw czy WP7 przebije Androida na naszym LEO. Jak na sam start ma do zaoferowania sporo aplikacji i gier:)
Na początku na pewno będzie gorzej z aplikacjami, wiadomo, że w ciągu roku nie odrobi się dorobku aplikacji i gier których mamy bez liku na WM
natomiast platforma WP7 daje programistom bardzo duże możliwości, dzięki silverlightowi można poszaleć z interfejsem w aplikacjach a dzięki xna 4.0 gry zaoferują zupełnie nowy standard jak na urządzenia mobilne.
No też czekam na romik wm7 na hd2. Ale tak jak napisał Szakus aplikacje i gry są znikome na ten system. Dopóki nie pojawią się system będzie dla mnie jako ciekawostka. Interface może i ma duże możliwości ale nie powala na kolana. HTC Sense z Androida bardziej mi przypada do gustu.
Z tego co widziałem w necie WM7 jest po prostu brzydki. To moje osobiste zdanie :) O wiele bardziej przypadła mi do gustu funkcjonalność i wygląd Androida :) Ale tak na marginesie fajnie będzie móc wybrać 1 z 3 systemów, które będziemy mogli odpalić na Leosiu :)
i dlatego HD2 jest The best ;D
a pomyśleć że jeszcze niedawno myślałem nad Desire - wiem na pewno dobrze zrobiłem że jednak wybrałem Leona
Dobra decyzja ja też myślałem o Desire. Też super. Ale HD2 lepszy. HTC rulez ;)
Dla Desire plusa bym dał teraz tylko za wyświetlacz (mówię tu o zwykłym, nie HD)
A czytaliście o obsłudze kart pamięci w WP7? Oprócz braku gier innych niż z Market Place i braku kluczowych funkcji takich jak kopiuj wklej doszło to:
Tekst z telepolis.pl
Cytat:
Użycie karty SD w smartfonie z Windows Phone 7 spowoduje jej stałe zablokowanie - nie można będzie jej odczytać na żadnym innym urządzeniu oprócz macierzystego.
Telefony oparte o Windows Phone 7 oficjalnie nie obsługują wymiennych kart pamięci SD, jednak po zdjęciu tylnej pokrywy, w większości z nich bez trudu można odnaleźć slot kart microSD. W części sprzedawanych obecnie urządzeń taka karta jest już zainstalowana.
Niestety, wyciągnięcie nośnika spowoduje całkowitą blokadę aparatu. System nie będzie chciał się uruchomić, dopóki nie włożymy karty z powrotem. Zresztą i tak nie ma sensu jej wyciągać - karta użyta raz w smartfonie na WP7 nie będzie się nadawała do użytku w żadnym innym urządzeniu. SD mogą służyć tylko i wyłącznie rozszerzaniu pamięci urządzenia - nie mogą absolutnie być wykorzystywane do przenoszenia plików.
Przy instalacji karty pamięci Windows Phone specjalnie ją formatuje tworząc pojedynczy, wspólny system plików obejmujący pamięć wewnętrzną urządzenia i kartę SD. Następnie karta jest permanentnie szyfrowana losowym kluczem, co powoduje, że nośnik pamięci nie będzie współpracował z żadnym innym sprzętem, niezależnie od tego, czy jest to komputer PC, czy inne urządzenie z Windows Phone 7.
Ponadto smartfony poprawnie obsługują tylko specjalne, certyfikowane karty, przeznaczone do współpracy z WP7. Co ciekawe, nie są one jeszcze dostępne w sprzedaży. Microsoft informuje, że użycie niecertyfikowanej karty może spowodować niestabilną pracę systemu. (Ringu)
[left]źródło: Microsoft, Engadget[/l]
Ja wiem że już większość zabezpieczeń WP7 jest już złamanych, ale dalej to kiszka a nie system. Więcej ma zabezpieczeń niż to warte.