-
HTC Sync i HD2
Czy jest jakiś trik aby HTC Synk (aplikacja PC dla HTC z Android) rozpoznał hd2 z Andkiem. Oczywiście chodzi o to żeby go jakoś oszukać np żeby hd2 był widziany jako Desire HD . Odpalam z Andka z karty, HTC Synk się instaluje i po tym ładnie instalują się drivery do hd2 z Andkiem (XP Pro). Ale sam HTC Synk telefony nie widzi - prosi podłączenie
-
Odp: HTC Synk i HD2
ja miałem andka z karty i htc sync desire, zero problemów było z wykrywaniem, andka miałem mccm
-
Co to znaczy htc sync desire? Z tego co sie zorientowałem to jest jeden HTC Sync dla wszystkich modeli HTC
Co to znaczy andka miałem mccm? Nie wiem co to znaczy mccm.
Ja zainstalowałem 3.0.5511
-
no jak ściągałem sync to tak pisało htc sync desire, natomiast mccm to wersja andka, zajrzyj do działu z androidem na kartę i tam masz temaciki po kolei ładnie poukładane
-
[quote author=kasier link=topic=391.msg2716#msg2716 date=1295395998]
(...) natomiast mccm to wersja andka, zajrzyj do działu z androidem na kartę i tam masz temaciki po kolei ładnie poukładane
[/quote]
+1 :-]
Co do HTC Sync i Androidów na HD2 - nie na każdym to działa... ale bywają właśnie takie, na których nie ma najmniejszego problemu ;)
Co prawda sam nie używam Synca, ale to dobre info dotyczące tejże dystrybucji - thx.
-
No to u mnie to tak wygląda:
Mam na karcie: MDJ Gingerbread v1.0 Android 2.3.1[Kenrel: MDJ S8.0][23.12.10] (jak macie link do nowszej wersji to będzie miło)
Zainstalowałem na XP Pro HTC Synk 3.0.5511 (for all HTC Android)
W trakcie instalacji zainstalowały się sterowniki i po podłączeniu hd2 mam w Menadżerze Urządzeń:
Android USB Devices -> My HTC
Disk Drives - > HTC Android Phone USB Devices
Storage volumes -> Generic volume
Ponadto pojawił mi się nowy Removable Disk, ale kiedy na niego kilka pisze Please insert a disk in to drive G:
Coś chyba źle mi się zainstalował driver do Androida HTC, albo coć jest pod stronie softu w telefonie.
-
Całkiem możliwe, że HTC Sync po prostu nie wie, że jest jakiś HTC który ma zainstalowanego Androida 2.3...
Sync to oficjalny soft od HTC, a czy wyszedł już jakiś telefon tego producenta wyposażony w ten system?
Może się po prostu gubi :]
Sprawdź jakiś port z Desire/DesireHD w kontakcie z HTC Syncem.
-
Odp: HTC Sync i HD2
Muszę sprawdzić na innym PC bo generalnie chyba coś jest nie tak z usb. Nawet bez odpalania htc synk mam Removable Disk, ale nie mogę się do niego dostać