-
HD2 sie nie wlacza
Po probie wgrania magldr radio 2.15 HD2 zatrzymuje sie na logo ery i sie nie wlacza. Nic sie nie da z nim zorbic, jedyne wyjscie to wyjecie baterii. Co robic w takiej sytuacji? Wiem ze pobono trzeba wgrac jakos z portorem softa, ale czy nie dalo by sie tego jakos zrobic wgrywajac juz androida?
-
Odp: HD2 sie nie wlacza
Jeśli MAGLDR wgrał się pomyślnie, to powinieneś móc w niego wejść przytrzymując klawisz power (trzymaj go dopóki się nie pojawi ekran z wyborem opcji).
Jeśli się nie wgrał - niestety, musisz wejść w bootloadera (Power + Vol[-]) i wtedy wgrać na nowo Windowsa.
Jeśli skończy się flashem WM, to przy okazji wgraj sobie HSPL 2.08 (jest na blogu), bo to ta wersja HSPL jest wymagana do MAGLDR (a z tego co pamiętam w innym wątku pisałeś, że masz HSPL 1.42 - chyba, że od tamtej pory coś się zmieniło).
-
nie reaguje kompletnie na nic
-
A kiedy wsadzisz baterię, przytrzymasz klawisz zmniejszający głośność i (trzymając go) wciśniesz power... nie wchodzisz w bootloadera?
-
telefon po wlozeniu bateri kompletnie sam sie wlacza ja nic nie musze dotykac
nei mam jednak mam te paski
-
[quote author=nikokot link=topic=472.msg3181#msg3181 date=1296758270]
nei mam jednak mam te paski
[/quote]
Czyli masz "paski" (=bootloader), czy nie masz, bo się pogubiłem :D
-
mam sprobowalem jak powiedziales i mam :) to chyba dobrze
-
Więc korzystając z "pasków" postaw jakiegoś Windowsa, najlepiej Customa na driverach 3.14 (np. ROM ArturN-a), jak w nim będziesz - wgraj HSPL 2.08 i wtedy wgraj MAGLDR.
Zasadniczo powielam tutaj instrukcję Artura, no ale cóż xP
2 dni temu wgrywałem Andka w NANDzie i zapewniam, to żaden skomplikowany proces, a raptem kilka kliknięć :-)
-
mam te paski, ale z nimi nie da sie nic zrobic
-
A czy Szanowny Pan raczył przeczytać instrukcję flashowania? >.>
Opcja 1. Paski na HD2, podpinasz USB, odpalasz .exe z flasherem.
Opcja 2. Plik z romem nazwany "leoimg.nbh" w głównym katalogu na karcie pamięci i wtedy wchodzisz w owe paski i flashujesz.