Czy jest możliwość aby ekrany startowy oraz połączeń telefonicznych były obracane do poziomu? Telefonu używam jako nawigacji w trybie poziomym i przekrzywianie głowy co chwila jest dość niebezpieczne w trakcie kierowania samochodem.
Wersja do druku
Czy jest możliwość aby ekrany startowy oraz połączeń telefonicznych były obracane do poziomu? Telefonu używam jako nawigacji w trybie poziomym i przekrzywianie głowy co chwila jest dość niebezpieczne w trakcie kierowania samochodem.
mi zaczął się obracać ekran po zainstalowaniu BSBtweaks, ale mówię tu tylko o ekranie połączeń, z tego co wiem to nikt nie poleca kombinować obracania z głównym ekranem manili bo robi bałagan
Pamietam, ze mialem taki romik ktory umoziliwiał obrót całego interfejsu.
Szukaj :)
Np. do Bysia HypnosisNa dole pierwszego posta jest umieszczony .cab z włączeniem trybu poziomego (osobiście nie testowałem).Kod:http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/(28-01-2010)(rom)(plk)(wm-6-5-bulid-21889)-hypnosis-v-1-7-0/
Dziwne jest to, że w standardowym romie przykładowo pisząc smsa na poziomym trybie, wychodząc szybko do głównego ekranu pozostaje przez sekundę obrócony, a próbując robić to normalnie już się nie uda. Trochę lipa, bo w praktyce na pewno jest to też możliwe w standardzie. Dlaczego więc nie jest udostępnione? :/
Mam pomysł, można to robić ręcznie.
Wchodząc w ustawienia - więcej - osobisty - przyciski, możemy przypisywać różne akcje przyciskom. I tak, przypisując przycisk 1(hold) akcje obróć ekran, możemy obracać ręcznie ekran w każdej chwili przyciskając i przytrzymując lewy przycisk na klawiaturze.
Jak to wygląda u mnie? Ekran główny się wiesza i nie wyświetla nic, albo zwykły ekran obrócony i przycięty, który zupełnie nie reaguje. Ekran połączeń i kontaktów działa natomiast jak należy.
Dalej jedyną możliwością by działać w hd2 w trybie poziomym jest zmiana romu na Bysia?
Ewentualnie zmiana na niektóre dystrybucje Androida.
:P[quote author=Vinrael link=topic=745.msg8958#msg8958 date=1324826158]
Ewentualnie zmiana na niektóre dystrybucje Androida.
[/quote]
Które dystrybucje masz na mysli?
Widziałem takowe na XDA. Ostatnio szukałem następcy PRJ (który i tak został) ale kilka miało takową funkcję. Jeśli oczekujesz, że Ci znajdę jeszcze tą dystrybucję... Przykro, mam lepsze rzeczy do roboty ;)
Ale w PRJ prawie wszystkie stockowe aplikacje działają w dwóch trybach (poziomym i pionowym), opierając się na czujniku położenia. Oczywiście nie ekran główny (rozciągnięte HTC Sense byłoby... dziwne ;P), ale przeglądarka, galeria zdjęć, filmów, muzyka, aparat, kamera, wiadomości, kontakty, maile, programy pokroju ASTRO... Nawet kalkulator (pionowo mamy podstawowy, poziomo zaawansowany). Wszystko działa w dwóch trybach. Nie działa w dwóch trybach: ekran główny właśnie, latarka (bo i po co? O.o), pogoda, menu ustawień.