-
Karta pamięci
Witam! Jak się pewnie domyślacie posiadam HTC HD2 :D i chciałbym się od was dowiedzieć jakiej firmy polecacie karty pamięci. Osobiście posiadam kartę 2gb firmy SanDisk i chciałbym ją zamienić na większą np. 8gb lub 16gb. A więc główne moje pytanie brzmi: Jakie polecacie firmy proukujące karty sd (ewentualnie możecie polecić pojemność karty jaka polecacie :D).
-
Odp: Karta pamięci
-
-
Z Kingstonem bym się wstrzymał, coraz więcej ludzi narzeka, choć u mnie nigdy nie było problemu, teraz bym 2 razy się zastanowił :)
-
8-śmio gigowy Kingston padł mi nagle i bez ostrzeżenia.Sandisk jest ok,
ja polecam firmę Pretec.Szybkie, kompatybilne i niezawodne. (jak dotąd)
Używam w kilku urządzeniach od ok czterech lat, i żadnej zwiechy.
-
u mnie Kingston 8gb od roku działa bez zarzutu ale teraz bym chyba się nie targnął na niego, wybrałbym Sandiska
-
Mam w PDA Kingstona 8 giga class4 i nie nażeram. W innym telefonie Kingstona 2 giga. Wcześniej w SE P1i i innych se miałem Sandiski.
-
Sandisk 16 GB mam od pół roku i sprawuje sie super
-
ja też kingstonów nie lubie, używam już od bardzo dawien dawna sandiska 8gb
-
Preteca "miałem" (bo niby mam go nadal) pendrive 8gb i o ile początkowo byłem z niego bardzo zadowolony, to teraz mam transfer rzędu 0.5-1mb/s, a pliki większe niż te 300mb nie nadają się do odczytania o_O - tyle gwoli zaprezentowania moich przejść z producentem, który wcześniej był wymieniony w tym wątku ;P
Co do samego HD2 - mam w nim 16gb GoodRam SDHC class2 i muszę przyznać, że się sprawuje wyśmienicie :]
Klasa urządzenia została wybrana przypadkowo (dłuższa historia, ale whatever) i szczerze mówiąc, trochę się obawiałem prędkości działania tych kart... okazało się, że niepotrzebnie :)
Co prawda, transfery po kablu w trybie pamięci masowej na HD2 nie powalają, ale to może być również 'wina' systemu operacyjnego na którym siedzę - transfer na tą samą kartę po wsadzeniu jej w czytnik wzrasta nieporównywalnie.
Odczyt danych z karty także nigdy nie był powodem mojej - nawet najmniejszej - frustracji :)
Pełne 700-800 megowe filmy w divx/xvid działają bez zacięć, Android z karty chodzi płynnie, Ubuntu też zadziwiająco dobrze... o pierdołach typu zdjęcia czy mp3 nawet nie muszę wspominać - więc czego można chcieć więcej :)