[HTC HD2] Nie odświeża galerii
Witam serdecznie,
wczoraj z moim HD2 zaczęły dziać się dziwne rzeczy (godzina sie sama przestawiała, nie widział karty pamięci itd)
Zrobilem soft reset, karte widzi, jak narazie czas jest stabilny. Jest natomiast problem z zdjęciami, gdy zrobie zdjęcie, pojawia się one na ekranie, ale nie pojawia się później w galerii. Gdy eksploruje karte to zdjecie sie tam znajduje. Jest tak z wszystkimi nowymi zdjęciami. Zwracam się z prośbą o pomoc. Niebardzo chcę wykonywać hard reset.
pozdrawiam
Odp: [HTC HD2] Nie odświeża galerii
chodzi ci o tą galerie/podgląd w manili?
Powiem tak, im wiecej czytam o wspomnianej manilii, tym mniej wiem co to jest :)
w galeri do ktorej wchodzę na sposób :
1. start -> albumy
2. po zrobieniu zdjecia mozna bezposrednio przejsc do galerii z aparatu.
Manila to nakładka na WM stworzona przez HTC.
W takim razie chyba masz w tej chwili ustawiony zapis zdjęć w inne miejsce (karta SD/pamięć telefonu) i album dalej wyświetla zdjęcia z poprzedniej lokalizacji.
Spróbuj w ustawieniach wybrać inny folder.
(Przepraszam za brak dokładności tych wskazówek, ale nawet nie mam jak sprawdzić... :D)
Nie, to juz przerabiałem. zapisuję na kartę pamięci, zdjęcia się tam nawet zapisują, ale nie są pokazywane w galerii. Nadmienie takze, ze znajduja sie w jednym z folderów z innymi - które są w galerii
w HD2 nie da sie wskazać konkretnego folderu, tylko źródło - karta pamieci albo telefon
Nie chodzi mi tutaj o ustawienia zapisu zdjęć w ustawieniach aparatu tylko o ustawienia wczytywania zdjęć w ustawieniach galerii... Z tego co pamiętam, w stockowym ROMie było coś takiego...
Niestety nie wiemy nawet, jaki to ROM posiadasz...
Albumy
wersja 3.2 (prototyp 1920.3733)
wersja rom
1.66.479.2 (76641) WWE
Wersja systemu oper
5,2,21869 (21869,5,0,82)
nie mam nigdzie w galerii opcji zmiany zaczytywania zdjęc
To może poradze ci to co wszystkim z oryginalnym romem ;] Zrób update do 3.14 xD
Wcześniej działało... Niebardzo wiem jak podnieść wersję ROM...
Czy znamy inne rozwiązanie ?
Cytat:
Niebardzo wiem jak podnieść wersję ROM...
Jak podnieść opisane jest na forum...ale to i tak jest równoznaczne z tym, że wyczyści Ci wszystko. Skoro nic innego nie przychodzi do głowy i po HR na pewno by działało to może lepiej od razu palnąć updata do 3.14 lub do Customa :)