Odp: Przygotowywanie HD2 do wgrania Android'a
W takim razie spróbuję wgrać nowy ROM. Lecz sądziłem iż ten powinien działać, ponieważ korzystałem z niego.
A usunąłem tylko dlatego że podczas pierwszego wgrywania stworzyłem chyba źle partycję bo miałem jedynie 8MB pamięci na telefonie.
---------- Dodano 06.08.12 01:55 ----------
Z góry przepraszam za dublowanie postów ale chciałbym podziękować :) Nie wiem czemu poprzedni nie chciała działać. Sciągnąłem Gingerbreada i wszystko śmiga jak powinno.
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o dużą wyrozumiałość. Zakupiłem jakiś czas temu HD2 z Androidem(SD), ale ktoś spaprał robotę... Np. nie mam blokady klawiatury, nie mogę nagrywać filmów, czasami słabo mnie słychać, często wywala błąd aplikacji itd. Co mam zrobić? W jakiej kolejności i co będzie najlepsze ? Proszę Was koledzy o bezinteresowną pomoc.
Wejdź na XDA, wyszukaj HD2, później Android SD Develop., ściągnij jakiś, wgraj na kartę, włączaj jak każdy inny ;p
Witam! wgrywalem ta metoda tu opisaną wgrałem room Version 10 Final FIXED 19.10.2012
Evo 4.0.4 i radio 2.15.50.14 i wszystko sie wgralo tel dziala ale nei dziala wifi tzn wykrywa siec ale tweirdzi ze za slaby syganal i ze jest siec poza zasiegiem a to niemozliwe poprostu :) nie wiem co to za cholera :)
witam ! wgrywam juz 4 soft radio mam 2.15.50.14 jeden z softów to EvoHd2v10final-fixedx i wifi nie dziala wszystko inne ok co to moze byc? Dzieki za pomoc
---------- Dodano 14:06 ----------
odzanaczone to chyba nie to ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
KurczaQ
W ustawieniach wifi odznacz używanie tylko dobrej jakości sieci
Wysyłane za pomocą mojego gołębia pocztowego
Dobry posadzilem ostatnio jaelly bean na mojego htc hd2 leo, niby wszystko smiga jak nalezy ale mam problemik z (Mobile Data 3G/2G) przez wi-fi wszystko lata natomiast pomimo prawidlowych ustawien punktow dostepu za nic nie moze ustanowic polaczenia
[ niemam zadnych blokad na koncie sprawdzalem u operatora jak rowniez konsultowalem ustawienia dla mojej sieci punktow dostepu] moze ktos mial podobny problem ? I jeszcze jedno pytanko o glosnosc telefonu uzywajac aplikacji odtwarzajac dzwieki wszystko jest ok natomiast w czasie polaczenia przychodzacego dzwonek jest bardzo cichy cichszy od wibracji :) wszystko ustawione na max vol. z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi
Cytat:
Zamieszczone przez
Isitrax
Dobry posadzilem ostatnio jaelly bean na mojego htc hd2 leo, niby wszystko smiga jak nalezy ale mam problemik z (Mobile Data 3G/2G) przez wi-fi wszystko lata natomiast pomimo prawidlowych ustawien punktow dostepu za nic nie moze ustanowic polaczenia
[ niemam zadnych blokad na koncie sprawdzalem u operatora jak rowniez konsultowalem ustawienia dla mojej sieci punktow dostepu] moze ktos mial podobny problem ? I jeszcze jedno pytanko o glosnosc telefonu uzywajac aplikacji odtwarzajac dzwieki wszystko jest ok natomiast w czasie polaczenia przychodzacego dzwonek jest bardzo cichy cichszy od wibracji :) wszystko ustawione na max vol. z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi
Nijak ma się to do treści tematu, napisz osobny wątek by nie robić tu śmietnika >_<
Witam wszystkich jestem nowy tutaj na forum. Mam otóż taki problem nie mogę zainstalować HSPL bo po podłączeniu fona pojawia mi się:
CRITICAL ERROR
Flow:00000005
Error code: 00000005
Description: Bad SPL version
I wyłącza się instalator. W bootloaderze mam napisy:
PB8110 SS-BC
SPL-3.03.0000 XE
MicroP(LED) 0x05
MicroP(TOUCH) 0x50
Proszę o pomoc.