Odp: MCCM SE v3.4 (z dn. 27-11-2010r.)
"roma ale NIE z karty"... Tzn chcesz jakiegoś Androida wrzucić do NANDa, ale zrobić to za pomocą DAFa? No to do tego mamy ładny tutorialek na forum :-)
Ja teraz wszystkie romy flashuje po CWM, czyli jednak instalując zip z karty... dla mnie w sumie wydaje się to nawet łatwiejsze, niż przez PC, ale as you wish :-)
Z tego co pamiętam chyba PRJ CleanDesire 0.3.2 był instalowany właśnie w ten sposób, a jest to rom względnie szybki, oszczędny w użyciu baterii, a także stabilny :-)
Dodam tylko, że po wgraniu MAGLDR 1.13 i tak masz CWM u siebie w loaderze, więc to w zasadzie bez różnicy - po odrobinie przełamania się - jak wgrywasz (trzeba tylko pamiętać o flashu odpowiedniego układu partycji dla CWM i ewentualnie partycji/partycjach ext na karcie pamięci). Bułka z masłem :]
nie rozumiem nic z tego co napisales......sorrki ale te słownictwo ktore uzywałes by mi to napisac jest dla mnie obce....Ja to bym musial miec wszystko opisane jak dla kogos kto potrafi uruchamic swoj telefon i z niego korzystac,a nie majstrowac w nim,,,,,,w taki sposob. W gre wchodzi tylko zrobic to ale z pomoca kogos.Andka z karty wczesniej miałem i to było wystarczajace dla mnie.....Ale to ze nie chce mi poleciec to juz niewiem.
[hr]Dodano: [time]1304273683[/time][hr]
jaka by musiała byc kolejnosc wgrania andka"nie z karty",i co musze miec by go zainstalowac?
Jest wszystko opisane w odpowiednim dziale dotyczącym Androida NAND!
Ktos moze wie jaki moze bzc problemze nie moge zainstalowac roma z karty?Mam wszystko co trzeba? jakos niewiem czy sam sie odwaze zainstalowac NAND andka dlatego wolałbym z karty.Prosze o pomoc.
jodi.k ....
Opisz swoje problemy dokładniej...
poza tym - najpierw włączasz CLRCAD, potem haret.exe, czekasz, aż minie pasek ładowania (czasami go nie ma, nie wiem jak jest w tej edycji, nie pamiętam) i powinno śmigać...
[EDIT]
i masz rom 3.14 stockowy?... nie jestem pewien, czy android na takowym śmiga... sorry, jeśli się mylę
Cytat:
nie jestem pewien, czy android na takowym śmiga... sorry, jeśli się mylę
śmiga bez problemu
Mam wszystko co trzeba,3.14,radio 2.15,hspl 2.08 ale ani razu nawet niewidziałem paska ładowania....Za kazdym razem pojawia mi sie czarne tło z malutkim druczkiem na gorze przez 2-4 sekundy a pozniej pojawia sie czarne tło(czasami białe w zaleznosci od rama) z napisem HTC i tak czekam z tym tlem, roznie to bywa z czasem,czasami kilka minut czasami wiecej ale zawsze mam restart telefonu i pozostaje na WM.
Zaraz, bo czegoś tu nie rozumiem. Skoro masz stockowy 3.14 to po co Ci HSPL? To wymóg aby wgrać NANDA ale przy Andku SD nie ma takiej potrzeby.
tak ale miałem 3.03 SPL i musiałem zmienic i juz te hspl sobie zostawiłem.A to chyba nie przeszkadza by miec andka z karty co nie?>
No właśnie HSPL się instaluje aby przejść na jakiegoś Customa. Nigdy nie testowałem jaki ma skutek korzystanie ze Stocka wraz z HSPL ale to nie powinno mieć żadnego wpływu. Po prostu się zapytałem, bo to trochę dziwnie u Ciebie wyglądało i się sam siebie zapytałem...po co? :) Zresztą coś jest nie tak, skoro ani jeden Ci nie ruszył :/ Skoro już masz HSPL ja bym na Twoim miejscu wrzucił jakiegoś Customa i sprawdził. Później oczywiście jakby co można zawsze wrócić do 3.14.
Andek z tematu jest OK nie miałem z nim większych problemów także polecam.