Odp: Co planujesz mieć po HD2?
Niedługo prawdopodobnie czeka mnie wycieczka do Stanów, i zastanawiam się czy by sobie nie sprawić One X wypuszczonego na tamten rynek - różni się tym, że zamiast czterordzeniowej Tegry III ma dwurdzeniowego Qualcomma S4 opartego na nowszej architekturze niż Tegra III. Ceny są podobne do One X na rynek europejski, jednak... Zobaczcie wyniki w benchmarku HTC One X ze Snapdragonem S4 Class lepszy od tego z Tegrą 3? ? Komórkomania.pl
Gdzie pokazują, że ten telefonik z dziś skromnymi dwoma rdzeniami ma większą moc niż praktycznie pięciordzeniowa (4+1) Tegra III czy układy Exynos Samsunga.
Ehh Smogg ;)
A przypadkiem w usa nie ma CDMA zamiast gsm?
Rzeczywiście, nie pomyślałem o tym ;d
Ale raczej takiego problemu z tym nie ma, bo w Polsce jest możliwość obsługi CDMA, np. w Plusie korzysta z tego prawie 200,000 ludzi. Oprócz tego, Plus zadeklarował, że niedługo wprowadzi LTE, a właśnie wersja amerykańska obsługuje LTE. I tak jeszcze trochę czasu mam na zastanowienia... ;d
[EDIT]
Wersja HTC One X na rynek amerykański ma być wydana przez sieć AT&T, która obsługuje GSM, czyli normalne karty sim, żadnych nowych umów - wszystko po staremu. No i dodatkowo LTE :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Vinrael
Oprócz tego, Plus zadeklarował, że niedługo wprowadzi LTE, a właśnie wersja amerykańska obsługuje LTE.
A czasem amerykańskie LTE nie pracuje na innych częstotliwościach niż europejskie? Zobaczcie na aferę z Nowym Ajpadem :)
One X byłby ciekawy, gdyby nie...
1. Brak slotu na karty SD,
2. Wyświetlacz jest wykonany w tej samej technologii co w Sensation... a ja bym wolał AMOLEDa :)
3. Cena,
4. Miał więcej RAMu - przecież to Sense... Dość mam trochę restartowania się tej nakładki po zabawie w jakąś bardziej angażującą grę, a 1GB to standard od ponad pół roku - wkładanie takiej ilości pamięci to trochę za mało na utrzymywanie się na szczycie piramidy innowacyjności... Choć mógłbym przymknąć na to oko gdyby nie poprzednie 3 punkty ;)
Co do wyświetlacza to broń boże ;)
W sensacji jest zwykły SLCD a w one x Super IPS LCD2. Podobno porównywalny jeśli nie lepszy od SAMOLED+.
Na pewno?
W sumie aby się w to nie wgryzać posłużyłem się tym:
Porównanie telefonów : HTC Sensation / HTC One X :: mGSM.pl