@Prezes: Brak prawidłowej partycji ext i/lub błędny rozmiar recovery.
Wersja do druku
@Prezes: Brak prawidłowej partycji ext i/lub błędny rozmiar recovery.
mam pytanie czy napis android wam też tak migał przy pierwszym botowaniu. botuje już 15 minut
o ile pamietam, tak.
Gdy już sie zbootuje, poczujesz delikatną wibracje, to dobry znak! :D
Jezeli jednak nie....to wipe all, i reflash
może mi ktoś krok po kroku powiedzieć jak to zainstalować. próbuje już 3 raz i nic.
partycja ext 1024. cech 5/220, inctaluje prze clk.
i wisi na niebieskim robociku.
poddaje się.
sporo romów już intalowałem ale ten mnie pokonał
Ok ja już się z nim uporałem :) Ale nie polecam, niby chodzi płynnie ale nie raz zdarzy sie ze zamuli. Po za tym błedy w grafice. A sprobuj zainstalowac pare programow, to plynnosci nie uzyskasz.
Po za tym z 720p sobie juz nie radzi. Nie wiem czego to wina ale zostane na stocku z dhd :D
apropo waszych problemow to mialem takie same. jest kilka roziwazan ale wydaje mi sie ze wszystkie zostaly wyzej przytoczone.
- zly rozmiar recovery
- zle partycje
- niepoprawnie skopiowany plik *.zip
- brak task29 przed flashowaniem
nic wiecej mi na razie nie przychodzi do glowy :)
@aresss
15min to nic. system moze sie bootowac do 1h :)
Witam,
Od dłuższego czasu mam zainstalowanego Andrida 2.2. Trochę mi się znudził. Czy instalując w/w andka należy wykonać formatowanie karty oraz partycje? Zauwazyłem że w ściągniętym i rozpakowanym pliku nie mam DAF.exe, co robić? Czy mając wgranego maglarda 1.13 instalację zaczynam od :
"4. Po zainstalowaniu zrobi się reset i pojawi się okno Bootowania LEO i wybieramy w menu ?4. USB Flasher? (wybieramy poprzez vol-,vol+ z boku telefonu) i zatwierdzamy ?zieloną słuchawką?
5. Wchodzimy w folder ściągniętego i rozpakowanego romu NAND i uruchomiamy plik DAF.exe ( oczywiście w komputerze). Klikamy dalej i postępujemy zgodnie z wskazówkami.
6. Czekamy aż się zainstaluje
7 Po zainstalowaniu zrobi się restart i czekamy na okno konfiguracyjne androida, wybieramy język PL i inne ustawienia.
Dawno się nie bawiłem w różnego rodzaju instalacje, chciałbym się upewnić czy dobrze to wszystko układam :)
Nope, ten rom instalujesz w CWM i tak, wymaga partycji EXT na karcie pamięci :)
PS O ile mnie pamięć nie myli, to ściągniętego pliku zip z romem się tutaj nie rozpakowuje ;)
pojawia mi się taki komunikat Nand Karnel open failed , co jest nie tak?
[hr]Dodano: [time]1324320677[/time][hr]
czy może ktoś podpowiedzieć jakie partycje należy utworzyć do tego andka i co to jest cech 5/220 bo nie kumam i nie mogę togo znaleźć.
Wywala Ci ten bląd podczas uruchomiania ? ;d
Wgrałes recovery przez USB FLASHER, jednak romu nie wgrales przez recovery, bylo wałkowane sto razy ;d
jestem laikiem w tych sprawach może i było walkowane nie przecze. Drugi dzień bujam się z wgraniem tego andka i wydaje mi się że robie wszystko według instrukcji jaki znajduję na forum i nic..... chociaz w tej chwili pojawił mi się zielony napis HTC na czarnym tle .............. nic mi to nie mówi i tak naprawdę jestem w d..ie. Czy może mnie ktoś nakierować co mam dalej zrobić?
[hr]Dodano: [time]Grudzień 19, 2011, 20:15:17 [/time][hr]
więc jak mam wgrać ten rom przez recovery?
[hr]Dodano: [time]Grudzień 19, 2011, 20:18:43 [/time][hr]
dostaje komunikat że instalacja się powiodła, nastepnie wracam do reboot system i dalej du.a >:(
[hr]Dodano: [time]1324325439[/time][hr]
czy ktoś może mi pomóc w instalacji tego andka? podejżewam że źle wykonałem partycję, niewiem co znaczy 220/5 jak i gdzie się to ustawia.