Wgrałem Revolution HD 6.51 i dziła. Mam jednak zmieniony HBOOT na 1.23 podany OTA nie działa. Jak przywrócić? HBOOT do właściwego?
Wersja do druku
Wgrałem Revolution HD 6.51 i dziła. Mam jednak zmieniony HBOOT na 1.23 podany OTA nie działa. Jak przywrócić? HBOOT do właściwego?
Via RUU.
10znaków.
Możesz więcej RUU wiem a 10 znaków?
A 10 znaków to minimalna długość wysyłanego posta ;)
Zbiór stockowych RUU znajdziesz tutaj: [ROM]Shipped Pyramid ROM Collection - xda-developers
Pamiętaj tylko, aby - na wszelki wypadek - nie flashować ROMów "testing", a jedynie "release".
Na tą chwilę użytkownicy HTC Sensation czekali od dawna. Od dzisiaj można pobrać oficjalną wersję systemu Android 4.0 ICS. Aktualizacja dopiero ruszyła, a więc nie wszyscy użytkownicy mogą z niej korzystać. W miarę upływu dnia liczba osób, którzy mogą pobrać aktualizację powinna się powiększać.
http://centrumhtc.pl/images/android4.jpg
HTC jak zwykle wzbogaciło system o nakładkę Sense tym razem w odświeżonej wersji 3.6. Sam system wprowadza w życie kilka nowych ciekawych rozwiązań (np. odblokowanie telefonu poprzez rozpoznanie twarzy).
Aby pobrać aktualizację wystarczy przy włączonym połączeniu internetowym wejść w Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Aktualizacje oprogramowania następnie wymusić ręczne sprawdzenie poprzez Sprawdź teraz? Telefon powinien ściągnąć paczkę ważącą 297 MB a po jej zainstalowaniu możemy cieszyć się nowym systemem na swoim telefonie.
Proszę o informacje w komentarzach czy wasze telefony wykrywają aktualizację.
źródło
Oj to teraz pozazdrościć :D to może lada dzień będzie na evo :D
Hmm niech mi ktoś powie.
Jak teraz wrzucić stockowy rom ICS?
Mam 4EXT Recovery touch, firmware 3.32.401.105
Trochę to czasochłonne (te flashe między wersjami dość długo trwają), ale bardzo proste:
Zainstaluj ROM via RUU (najlepiej od razu z 1.50.401.1)
Sprawdź OTA
Zainstaluj OTA
Tadam!
@Smogg
Przykładowo to ruu:
RUU_Pyramid_HTC_Europe_1.50.401.1_R_Radio_10.58.90 35.00U_10.15.9035.02_2
?
Tak, powinien wykryć aktualizację (choć ja chyba używałem plików z radiem 10.56). Pamiętaj jednak, że są one udostępniane nie tylko po numerze CID i wersji oprogramowania, ale również inne oznaczenia telefonu mają tutaj swoją rolę - aktualizacja idzie falami.
Ogólnie szału nie ma. Miałem tego ICSa od prawie miesiąca na swojej Sensacji. Dokładnie tego samego. Wiadomości nadal mają urwane "i" na lockscreenie... No jak to z HTC - czekamy na kolejne update'y :]