Nie. Zablokuj bootloader - zajmie Ci to maksymalnie pobranie Fastboot i wykonanie jednego polecenia w konsoli. ROOT jest nie ważny, i tak cały system zostanie nadpisany. :)
Wysłane gołębiem pocztowym Nokia Lumia 800.
Wersja do druku
Nie. Zablokuj bootloader - zajmie Ci to maksymalnie pobranie Fastboot i wykonanie jednego polecenia w konsoli. ROOT jest nie ważny, i tak cały system zostanie nadpisany. :)
Wysłane gołębiem pocztowym Nokia Lumia 800.
Dobra w ten weekend będę to wszystko robić, a możesz mi polecić poradnik odblokowywania Bootloadera dla laikow i czy opłaca się zamienić HTC Wildfire S za LG KP500?
Ps.Czy żeby wgrywać coś przez RUU trzeba mieć odblokowane s-on?
Wysłane z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
Kolejny WARN. //KurczaQ
RUU to oficjalny system od HTC - trzeba mieć zablokowany Bootloader a S-On jest obojętne. Nie warto zamieniać HTC za tego LG - nawet nie ma systemu.
Aha a w sieci są poradniki ale mają niektóre wygasle linki
Odblokowywanie załatwisz tą stroną. Gdy chcesz zablokować bootloader, po pobraniu i otrzymaniu tockena przez Fastboot, wpisujesz "fastboot oem-lock"
Aha a do odblokowania musze mieć ściągnięte s-on czy obojętnie a czy mogłeś by mi napisać poradnik bo juz trochę się nauczylem
Nie posiadam owego urządzenia i nigdy posiadać nie będę, ale tu masz ciekawy program do zautomatyzowania tego procesu. ;)
Ehh szkoda że jest w języku angielskim ale od czego jest Google tłumacz
Tak więc postępowałem według tego poradnika i wyskoczyło mi failed
Edit: coś się ladowalo w bootloaderze i na koniec ,,failed" reboot <power> co może być przyczyną