A że tak zapytam mówisz o sieci gsm czy 3g?
Wersja do druku
A że tak zapytam mówisz o sieci gsm czy 3g?
mowa o sieci GSM..
tel chyba pojedzie do serwisu, bo zauważyłem braki w systemie.. funkcja telefon nie działa, gdy nie mam zasięgu przy wysyłaniu SMS wyskakuje pusty komunikat z przyciskiem tylko "ok", oraz funkcja chyba "samochód" przynajmniej taka jest ikona, nie jest podpisana i po włączeniu są dwa punkty do zaznaczenia ale żadnych napisów.. dzisiaj jeszcze popróbuje z formatem, zobaczymy co z tego wyjdzie..
W moim wypadku przy włączonym auto, czyli wszystkie przedziały, praktycznie brak sygnału w dalszej odległości od nadajników. Inne telefony mają te chociaż 2 kreski, mój już nie. Przy włączonym GSM da się żyć. Inne mają 3 kreski mój się waha pomiędzy 1 a 2 z czasami zanikiem całkowitym. HTC wyraźnie odstaje w jakości anten.
jeżeli to prawda no to się zawiodłem na HTC, ogólnie bardzo fajny telefon ale zasięg-porażka :-\
Nie wiem ale u mnie jakoś działa dobrze ;], w każdym razie ustawienie na auto to moim zdaniem zły wybór gdyż zżera baterię jak głupi proponuje zmiane tylko na gsm, gdyż 3g to jeszcze nie jest u nas na tyle dostęp9ne
jezeli to fabrycznie z tym zasiegiem jest to troche htc sie nie postaralo, gdzies kiedys czytalem na mecie ze sa jakies wzmacniacze zasiegu gsm. wie ktos cos na ten temat wiecej? :)
Tak, jak masz słaby zasięg np. w biurze, montuje się za oknem dodatkową antenę wzmacniającą sygnał i to wszystko. Tylko o czymś takim słyszałem 8)
wlasnie tez gdzies takie cos widzialem, moze dokupie taki sprzet sobie. wszystko sie okaze z czasem :)
Ale zazwyczaj nie jest to tania zabawa ;)
Najpierw lepiej sprawdzić, czy to faktycznie zadziała na danym terenie - firmy, które montują tego typu anteny udostępniają możliwość wypróbowania skuteczności... trzeba zadzwonić i pogadać :-)
Około 300-400 złoty
Kod:http://allegro.pl/wzmacniacze-antenowe-19318