-
Odp: Przycisk Power
1. Rozumiem że jeżeli wgram jakiegoś Roma od Artura, póżniej coś się zacznie dziać z telefonem to zawsze mogę wrócić do wersji oryginalnej i gwarancji?
2. Czy przed wgrywaniem nowego Romu jest sens robić HardReset?
3. Czy dane oraz zainstalowane programy na karcie zostaną utracone?
-
1. Tak - flash stocka z karty przywraca oryginalny bootloader - pliki na blogu :-)
2. Nie ma, chyba, że tak jak ja coś bardzo inteligentnie namieszasz w romie i Twój Windows przestanie go wykrywać i nie będzie chciał zrobić Task29 (Task nie jest konieczny, ja tam lubię go robić pomiędzy flashami romów). Wtedy HR przywróci oryginalne ustawienia i możesz się bawić...
2a. PO flashu customa dobrze jest zrobić ze 2 HR (przed pierwszym odpaleniem).
3. Nie, nie zostaną, ale z Menu Start znikną skróty do aplikacji - będziesz musiał je dodać (nie wszystkie aplikacje też działają w takim wypadku - sprawdzisz i zrobisz to co będzie słuszne ;D).
3a. Backup jest wskazany. Zawsze.
-
Pytanie czy do zmiany Romu musze mieć czytnik kart SD , czy mogę przerzucić go normalnie z Windowsa na karte SD poprzez synchronizacje AS?
-
Możesz poprzez AS, możesz poprzez wybranie w telefonie opcji "Napęd dyskowy" - bez większego znaczenia ;)
Jednakże - karta w czytniku pracuje szybciej, niż wsadzona w HD2 i połączona kablem z PC :)
-
Ok dzięki, ogarnięte.
Teraz pytanie co najpierw aktualizować Roma czy Radio?
-
Jeśli instalujesz 3.14 - paczka zawiera i to i to.
Jeśli instalujesz customa - najpierw radio.
-
Ok wgrane nowe Radio, wgrany nowy Rom od Artura...
Narazie wrażenia jak najbardziej pozytywne, ale dopiero poznaje..
Mam nadzieję że już sie tak nie będzie wieszał bo zrobię z niego paletke do pingponga :)
Smogg dzięki wielkie za pomoc i wytrwałość :)