Odp: HD2 -używany- jak go sprawdzic przed kupnem???
No to wydaje mi się, że sytuacja jest podobna do tej, która ma miejsce w naszym chorym kraju - mimo, że masz gwarancję, jeśli nie jesteś w stanie jej w żaden sposób poświadczyć, to tak, jakbyś jej nie miał... Nie wiem jak to wygląda "u Was", ale być może jesteś w stanie wystąpić do operatora o duplikat "papierów od abonamentu", co by stanowiło takie poświadczenie gwarancji... albo nie wiem... może napisać bezpośrednio na support HTC z dokładnym opisem sytuacji (+ trochę kolorów, typu że spaliło się mieszkanie razem z papierami ;D) i prośbą o wskazanie możliwego rozwiązania Twoich problemów, bo wiesz, że HD2 nie ucierpiał w pożarze, ale dzieje się z nim coś innego, niedobrego, a nie masz jak wyegzekwować naprawy.
Dzeki za szybka ODP .
Pisalem juz z HTC i niestety bez papierow gwarancyjnych nic nie da sie zrobic , i bylem tez w vodafonie sie dowiedziec o duplikat i powiedzieli ze przykro im ale powinnienem dbac o te papiery , nie pomogli mi jednym zdaniem :(
Naszczescie znalazlem dzisiaj HTC Touch Dual i narazie na tym starym Dziadku pracuje , ale dlugo nuie wytrzymam :(
Wiec teraz mam tylko gwarancje odplatna .
Ale podejrzewam ze jakis dobry Mechanik z naszego forum by wiedzial co mi powiedziec aby zadzialal
, poniewaz ekran i dotyk musza byc sprawne bo nieraz jeszcze dzialaja .
Myslalem ze moze to byc cos z plyta gowna , ze sie przegrzewa lub cos takiego , ale chyba to jest cos z software .
Chodz mozliwe ze to cos lezy po stronie Hardware , ale mam nadzieje ze uda mi sie to samemu zrobic .
Rozlozenie HD2 na czesci do naprawy : nie ma problemu , ogarne to jak bedzie trzeba .
A jezeli ktos mi pomoze to dostanie napewno jakis upominek z Holandii :)
pozdrawiam
Witam, przepraszam z góry że odkopuje ale w niedziele kupuje owego HTC HD2
[hr]Dodano: [time]1309936123[/time][hr]
i prosze mi powiedziedź przez co mam rozumieć "sprawdzenie HSPL" jak tego dokonać?
Może byc jakiś uszkodzony itp?
Skoro jest nowy to pewnie wgrany rom oficjalny czyli wszystko OK :)
Jak wejdziesz w ustawienia to będziesz widział że jest albo 1.66 lub ostatni 3.14
Nie musisz bardziej się zagłębiać, resztę przeczytasz na forum :)
Ok dzięki
Jest jeszcze coś co musze sprawdzić poza tymi informacjami wyżej?
PS. Sorry że tak bardzo prosze o pomoc ale jak napisałem wyżej: chce zrobić doby biznes 8)
PS2. Opyla się sprzedać SE X10mini by wziąść tego Leo'na? [tak sie pytam]
Opyla, opyla ;) Z HD2 korzysta się dużo przyjemniej, mój teść ma X8 i różnica między tymi telefonami przy zderzeniu z komfortem użytkowania jest naprawdę odczuwalna :-)
Występowanie HSPL sprawdzisz wchodząc w bootloader (wyłączony telefon + power + Volume Down) i czytając co tam jest napisane.
X10 mini jak dla mnie to lipa w porownaniu do Leosia nie ma co sie zastanawiac:)
Witam X10mini to już przeszłość
właśnie HTC HD2 leży przedemną w 100% sprawny
THX wszystkim za POMOC
tylko jest jeden problem Volume Down - działa a Volume UP - nie działa
JAK można to naprawic samemu?
Bo chce zrobić HARD Reset'a a nie moge :(:(
I czy jest jakaś instrukcja obsługi tego telefonu ONline?
bo mam tylko po Węgiersku :(
Były już na forum przypadki, gdy ktoś chciał naprawić te przyciski na własną rękę... Zazwyczaj wtedy musiał oddawać telefon do naprawy i płacić z własnej kieszeni... :/
A orientuje się ktoś ile to mniej więcej by kosztowało {tylko naprawienie podgłaśniania? } ::) :D