Tylko z czego wiem, to kwarc ma niższą twardość niż stal ...
Gwóźdź nie zarysuje ekraniku HD2 a drobinka piasku z plaży już tak ? :D
Wersja do druku
Tylko z czego wiem, to kwarc ma niższą twardość niż stal ...
Gwóźdź nie zarysuje ekraniku HD2 a drobinka piasku z plaży już tak ? :D
@ghost_
Gwoździem się da, trzeba tylko odpowiedniej siły. Nawet ziarnko piasku, które ma strasznie ostre krawędzie, jest w stanie porysować szkło, jednak zazwyczaj pod wysokim naciskiem ziarnko piasku się skruszy.
Tak, ziarnko piasku ma mniejszą twardość niż stal, a pomimo to gdy oddajesz jakąś stalową część do piaskowania, i operator zapomni wyłączyć na czas komory piaskowej, zostanie Ci pył...
Mówi się, że kropla drąży skałę nie dlatego, że jest silna, ale dlatego, że jest wytrwała ;-)
Może coś wpadło do pokrowca / akurat było w kieszeni podczas długiego marszu w jednym ułożeniu i... stało się ;-)
Swego czasu też oglądałem filmiki dotyczące wytrzymałości ekranu i z tego co pamiętam, to znaczna ich część była robiona przez różne oddziały HTC. Może teraz powstały jakieś "niezależne", bo przypuszczam, że dział marketingu woli zarysować i skrzynkę telefonów kręcąc film o niezniszczalnym ekranie, aniżeli wykazać, że jednak da się go zniszczyć 8)
No w tych filmikach raczej dużej siły nie przykładają do zarysowania, ale jednak jakąś siłę przykładają :D
Przypominam sobie, ze akurat wtedy z plaży jak wracałem, to miałem dość wypchaną torbę i by się to zgadzało z tym co Vinrael powiedział.
Moglibyście polecić jakiegoś sprzedawcę z allegro, który by przysłał mi niepognieconą folię ? Jedną dostałem taką, że nie dość, że musiałęm przycinać, bo nie pasowała na ekran, to odrobinę pognieconą i nie przylega na krawędziach tak jakby powinna ...