-
Odp: HTC HD2 kabel tv
[quote author=Vinrael link=topic=1299.msg9577#msg9577 date=1328614914]
A zauważyłeś może, że to kabel nie do zwykłego Galaxy a do Galaxy Note? ;P
[/quote]
Czyli co, na HD2 nie bedzie dzialac, pomimo ze ma microUSB??
Czyli nie da sie ominac jakos braku TV-OUT-a na HD2?
Mi chodzi o podlaczenie HD2 do projektora i wyswietlanie czegos... ;)
I jeszcze jedno pytanie: Jezeli projektor ma wyjscie USB, to przez Hosta Cotulli da sie cos wyswietlic na projektorze?
-
Ogólnie rzecz biorąc, wysyłanie obrazu przez USB jak np. przez HDMI czy DVI, nvm, jest stricte możliwe od jakiegoś dopiero czasu, przy standardzie USB 3.0 - ostatnio jakaś firma (AOC?) się pochwaliła monitorem USB - jednak nawet to jest bezsensowne, bo wtedy sygnał z karty graficznej musi iść przez kontroler portów USB, którym najczęściej jest mostek południowy, który ma o wiele gorsze moce obliczeniowe niż nawet mostek północny...
Jeśli chcesz coś odtworzyć z telefonu na projektorze, to tylko wtedy gdy projektor może odtwarzać coś z pamięci masowej, wtedy podłączasz telefon jako pamięć masowa (ala pendrive) i na projektorze wybierasz plik do odtworzenia.
Host USB a przesyłanie obrazu to coś zupełnie innego.
Host USB pozwala Ci na podłączenie urządzeń wejścia/wyjścia, ale na pewno nie monitora/projektora - który nie ma własnej pamięci buforowej na tyle dużej, by zapisać obraz który będzie wyświetlany, musi reagować natychmiastowo, jednocześnie przesyłając przy rozdzielczości 1680x1050 bodajże 1680x1050x2^32 bitów... Przy częstotliwości 75 Hz, czyli 1680x1050x2^32x75 bita na sekundę... Ciekawe czy USB to wytrzyma ;D I jeszcze podanie odpowiedniego prądu...
Oczywiście wartość tutaj podana to wartość krytyczna - nigdy wszystkie pixele nie są na raz wygaszane czy nie zmieniają na raz koloru etc...
-
Ok, dzięki za wytłumaczenie.
Czyli ostatecznie jest szansa że ta przejściówka od samsunga microUSB<->HDMI zadziała z HD2 czy nie??
Ta przejściówka od Samsunga microUSB<->USB (czyli Host) może mieć opcje pobierania zasilania dla urządzeń podłączonych z baterii HD2, cy nie? :)
-
Do HD2 potrzebny jest kabel USBHost z osobnym zasilaniem (bo z telefonu nie zasilisz urządzenia zewnętrznego)
ja zrobiłem sam i działa, a co do TV to jak dla mnie to nie ma opcji
-
O HostUSB wszyscy tutaj wiemy, a odnośnie TV Out nie wniosłeś nic nowego...
-
Ok. Zamówiłem już oba kable, jak wytestuje to dam znać. :)