a zobacz zwiększ na wszelki wypadek dla poi też, bo wiem że na htc jak miałem to mi się zcinało właśnie z tego powodu, chociaż nie wierzę żeby to był właśnie problem twojego leosia
Wersja do druku
a zobacz zwiększ na wszelki wypadek dla poi też, bo wiem że na htc jak miałem to mi się zcinało właśnie z tego powodu, chociaż nie wierzę żeby to był właśnie problem twojego leosia
Dla informacji jest już wersja 6.7.0 :)
w 6.7 w moim mieście jest naniesiona poprawiona przebudowana ulica Wiejska i Legionowa ;)
no nareszcie po tym wielkim placu budowy :)Cytat:
w 6.7 w moim mieście jest naniesiona poprawiona przebudowana ulica Wiejska i Legionowa ;)
Witam, chciałbym prosić ... o namiary na Automapę działającą na HD2 - oczywiście mówimy o legalnych źródłach :)
Jeszcze jakby ktoś mógł napisać czy jest aktualizacja do tego programu CoPilot bo już myślałem, że jest jakaś navi a tu bez Polski :/
[admin]Skoro mówimy o legalnych źródłach:
[br]Kod:http://www.automapa.pl/
Działa :P[/admin]
Zgrałem sobie automape z netu na karte sd-jest tylko mały problem z jej odczytaniem :)
czy mógłby mi ktoś dać wskazówki jak mam to zrobić bo mam z tym problem.
Pozdrawiam!
Oczywiście zakładam że chodzi ci o ściągnięta wersję instalacyjną z strony automapy, a tam ściągasz setup, jeżeli myślisz o czymś innym to lepiej poszukaj innego miejsca na takie pytania
Bez klucza wersji instalacyjnej nie ściągnie ze strony oficjalnej AM. Nawet wersji beta :P
Jeżeli chodzi o obsługę to możemy pomóc ale piractwa nie tolerujemy!Cytat:
Zgrałem sobie automape z netu na karte sd-jest tylko mały problem z jej odczytaniem :)
czy mógłby mi ktoś dać wskazówki jak mam to zrobić bo mam z tym problem.
Pozdrawiam!
Panowie u was też AM tak szaleje jak stoicie w miejscu?
U mnie chodzi OK :)
Na pdaclubie MrM napisał:
źródło:Cytat:
U mnie skakało na wszystkich radio romach z 2.12 włącznie.
Co pomogło? Procedura jak poniżej (nie jestem jej autorem - znalezione gdzieś w sieci).
Wada - dłużej łapie fixa (u mnie około 8-10s).
Procedura:
Skasuj z katalogu Windows dwa pliki: GPSLogFile.txt i GPSLogFileBack.txt
Z poziomu menu Ustawienia\Lokalizacja zaznacz opcje "Automatycznie odrzucaj usluge lokalizacji" - wylacza A-GPS
Z pomoca edytora rejestru systemowego:
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\
CurrentLogFile (empty)
Is Enabled 1
OldLogFile (empty)
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers
CurrentDriver GPSOneDevice
InputBufferSize 4096
OutputBufferSize 4096
RetryWaitOnError 0
SleepOnNoData 1000
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\GPS Intermediate Driver\Drivers\GPSOneDevice
CommPort GPS0:
DriverName GPS Device Driver
FixInterval 1
FixMode 0
FrendlyName Qualcomm GPSOne...
InterfaceType POLL
OpenStandalone 1
PollInterval 1000
ProcessOtherClients 1
QOSAccuracy 1
QOSPerformance 255
SleepOnNoData 1000
Version 2
Po wprowadzeniu powyzszych zmian wykonaj soft-reset
Z katalogu AutomapaEU\Profiles\osobowy\Settings Files usun dwa pliki: gps.info i gps.settings
Jesli uzywane sa profile ciezarowy i terenowy wykonaj powyzsza czynnosc dla tych profili.
Uruchom automapę.
Kod:http://pdaclub.pl/forum/automapa/skacze-na-krzyzowce/
okurde ale procedura
spróbuje jak będe miał chwile
btw. widziałem gdzieś jakiegoś caba któy to robił, coś mi sie przypomina
Owy cab:
Kod:http://pdaclub.pl/forum/automapa/skacze-na-krzyzowce/msg1331861/#msg1331861
w zasadzie też tak mam wystarczy wgrać mayek fixa i wyłączyć agps, u mnie nie widać różnicy w dlugości oczekiwania na fixa
Ja agpsa nie wyłączałem - zainstalowałem sam cab z fixem i to pomogło - ADHD AutoMapy na skrzyżowaniach zostało wyleczone :-)
A to skakanie i czekanie na ruch było dość upierdliwe... natomiast nie każdy Leo ma ten 'błąd', więc jeśli wszystko jest OK, to zainstalowanie caba nic nie da ;)
No właśnie wczoraj wpadłem na pomysł że potestuje jak to jest bez wyłączenia i włączyłem go spowrotem ;], tylko jeszcze nie miałem okazjii :D
[quote author=ArturN link=topic=28.msg2120#msg2120 date=1294337049]
[/quote]
W Krakowie w 6.7 jest już przebudowana Saska/Nowohucka, Lipska, Christo Botewa oraz ten krótki odcinek S7 do A4, a nawet ten śmieszny zamknięty odcinek drogi do nikąd obok Plazy czyli Stanisłąwa Lema. O tych wiem bo tymi drogami się poruszam :D Co ciekawe tych zmian nie ma jeszcze na maps.google
[quote author=javelin link=topic=28.msg4006#msg4006 date=1298965019]
Co ciekawe tych zmian nie ma jeszcze na maps.google
[/quote]
Całkiem normalne ;) zmiany w mapach google nie pojawiają się zbyt często... nie mówiąc już o bieżących ~.^
Koledzy. Mam Leosia z Romem Sztywny Leon (całkiem fajna sprawa). Wgrałem AM 6.6.2 i ... wielka cisza. Mam problem z dźwiękiem - tzn nie mam go wcale.
Ustawienia AM
Menu -> Ustawienia -> Komunikaty s 1/6 automapa obsługuje głośność (zaznaczone)
Menu -> Ustawienia -> Komunikaty s 2/6 Głos (i język komunikatów) K. Hołowczyc (Polski) Test .... Cisza
Menu -> Opcje -> Dźwięki - zaznaczone (tzn "dioda" zapalona na niebiesko)
Czy macie Państwo jakiś pomysł ?
Moim zdaniem 2 opcje:
[list type=decimal]
[li]Start -> Ustawienia -> Dźwięki i powiadomienia -> zaznaczyć ?Programy?.[/li]
[li]Ponownie zainstalować AM, mogło coś się przy instalacji uszkodzić[/li][/list]
Tą podpowiedź wygooglałem:
"Start -> Ustawienia -> Dźwięki i powiadomienia -> zaznaczyć ?Programy?."
niestety w AM nie ma takiego czegoś w menu (być może w starej wersji było)
AM zreinstalowałem może 2 razy - nic.
Ale pomogła inna rzecz - Hard Reset telefonu. Może to pomoże innym userom HD2
pozdrawiam
To nie menu AM tylko Twego Leona!Cytat:
niestety w AM nie ma takiego czegoś w menu (być może w starej wersji było)
Witam Panowie i Panie
parę dni temu, z racji, że mój TomTom poszedł w stan "pożyczony" do kolegi na dłuższy okres czasu, musiałem szybko przestawić się na AM ...
dość sceptycznie byłem do tego nastawiony, ale jak mus, to mus - pytanko następujące:
czy jest gdzieś strona, albo temat co warto poustawiać w AM ? Taki tutorial jak używać, co należy poustawiać, żeby AM chodziła płynnie, bez zacinek ...
głównie chodzi mi o dostosowanie AM dla moich potrzeb (ustawić aplikację "pod siebie" :) )
dzięki za odpowiedzi :)
To czy AM chodzi bez zacinek czy z nimi, zależy od sprzętu. Jeżeli korzystasz z HD2 to jest właśnie idealny kombajn na którym AM będzie śmigała wyśmienicie. Były problemy ze "skakaniem" ale jak poczytasz cały wątek to jest rozwiązanie na to. Jeżeli chodzi o ustawienie pod siebie, to nikt za Ciebie tego nie zrobi z wiadomego powodu. Wszystko zależy od Ciebie co chcesz aby znalazło się na pulpicie. Testuj i ciesz się :)
A jeżeli chodzi o jakąś stronę z kompleksowym opisem opcji konfiguracyjnych AM ? Istnieje coś takiego ?
Istnieje, masz na stronie producenta:
Kod:http://www.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=53321
Zostawiłem dziś telefon na godzinę w samochodzie z włączoną AM. Po powrocie okazało się że telefon się wyłączył. Niestety po włączeniu telefonu oraz AM okazało się że zniknęły wszystkie punkty ulubione, łącznie z zaznaczonym domem i pracą. Czy da się to jakoś odtworzyć? Trochę tego miałem i szkoda mi pracy w to włożonej.
[gmod]Scalam, wątek już był i nie ma sensu zakładać następnego :)[/gmod]
witam. Skad można sciągnąc AUTOMAPE i jak ją zainstalować w HD2 ?
Tutaj możesz ściągnąć:
Instalujesz przy użyciu komputera (plik .exe) na kartę pamięci HD2.Kod:http://www.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL&cid=53174
Panowie mam problem z zamulaniem Automapy na HD2...
Zainstalowem niedawno 6.9 Beta 2, strasznie zamulała, dziś zainstalowałem kolejną wersję prawie finalną RC1 i nadal Automapa zamula. Strasznie wolno chodzi a czasem nawet samoczynnie się wyłącza. Dodam, że ostatni final 6.8.1 chodził bez zarzutu i bardzo szybko! Co jest powodem takiego stanu rzeczy? Co jak co, ale na HD2 automapa zamulać nie powinna! Tak myslałem, czy kompletnie nie wywalić AM z karty i zainstalować od podstaw, ale czy to pomoże ?
może dlatego że to beta ;p
Całkiem możliwe, że instalacja na czysto pomoże. Czasami AM potrafiła robić sceny po kilku aktualizacjach wersji... Zwłaszcza przy betach.
Ale podobno innym chodzi bardzo szybko. Zainstalowałem AM na nowo i ciągle jest tak samo. Baardzo muli. Długo przelicza trasę, wiesza się i czasem sama wyłącza. Ogólnie kaszanka. Gdyby problem był u wszystkich to bym nie pisał, ale wszędzie gdzie czytam to ludziom chodzi ok a u mnie na HD2 zamula :/
No to inne pytanie - czy innym tak sprawnie chodzi właśnie na HD2? Może nasz kochany developer tej nawigacji jeszcze nie zoptymalizował swojego produktu pod kątem tego urządzenia... z mojej perspektywy mogę jedynie wyrazić nadzieję, że częściowe porzucanie WM zaowocuje szybszym wypuszczeniem AM na Androida ;) Całkiem możliwe, że na tym forum ucieszyłoby to większość użytkowników Leona - coraz rzadziej można spotkać WM w opisie ^_^
Wracając do tematu - HR nigdy nie jest miły, ale możliwe, że coś "blokuje" płynne działanie navi? Swego czasu, na Leonie właśnie, AM zaczęła mi "przycinać" - nawet komunikaty głosowe były odtwarzane w 3 podejściach... pomogła defragmentacja systemu plików na karcie SD. To mało inwazyjne, acz czasochłonne zajęcie (w zależności od ilości plików i ich stanu)... możesz zacząć od spróbowania właśnie tego rozwiązania.
Wróciłem do starej finalnej 6.8.1 i też zacina. Czyli nie jest to wina Automapy tylko coś u mnie nie tak. Chociaż zaczeło się od instalacji Beta2, czyli coś w ich plikach mogło być nieteges. Cóż niestety będę musiał strzelić formata karty co nie jest miłe bo mam dużo programów na niej :/
Co do systemu, ja używam WM właśnie ze względu na AM. Jak tylko wyjdzie AM na Androida sprzedaje ukochanego Leosia i zmierzam w coś mocniejszego Sensation XE albo Vigor, który jest na dalszym horyzoncie.
To przy okazji, skoro dzieje się to i na starszej wersji, jeśli to nie problem, to zrób sobie przy okazji HR tego telefonu. Po HR i przeczyszczeniu karty SD proponuję wgrać od razu tą nowszą wersję i udać się na małe testy. Jeśli będzie dobrze działała, to dogrywaj resztę swoich aplikacji. Jeśli nie - ponownie HR i reinstalacja AM, tylko tym razem starszej, stabilnej wersji.
OT=ON
Różnice Sensation -vs- Sensation XE:
1. Słuchawki,
2. Kolory na obudowie,
3. Pojemność baterii - XE ma taką samą jak w EVO3D,
4. Procesor w końcu pracuje przy natywnym taktowaniu - ten w Sensation jest underclockowany z 1.5 do 1.2GHz,
5. XE ma 3GB pamięci NAND więcej... Co przy obecnych rozmiarach i cenach kart SD jest kroplą w morzu ;)
A do Sensation można wgrać rom z XE i też ma się Beats Audio ;)
OT=OFF