Na 100% masz stare radio, nie masz 2.15. Zaktualizuj to problem zniknie. Aby działało wszystko poprawnie powinniśmy mieć radio 2.15 i HSPL 2.08
Wersja do druku
Na 100% masz stare radio, nie masz 2.15. Zaktualizuj to problem zniknie. Aby działało wszystko poprawnie powinniśmy mieć radio 2.15 i HSPL 2.08
Wersja Radia 2.15.50.14... aktualizowałem w momencie wgrywania Romu :(
Nie wiem jak sprawdzić wersje HSPL, ale wydaje mi się że też mam 2.08.
Wszystko ściągałem stąd:
http://hd2blog.pl/2010/06/faq-aktual...radia-hardspl/
Przy włączeniu telefonu trzymaj ''vol-" wejdziesz wtedy do bootloadera i będziesz widział.Cytat:
Nie wiem jak sprawdzić wersje HSPL, ale wydaje mi się że też mam 2.08.
1.42 to pewnie to.. czyli nieodpowiedni.
Gdzie mogę znaleźć tego 2.08?
http://hd2blog.pl/2011/02/hspl4-wydane/
w opcjach HSPL4 wybierzesz 2.08 i sruuu
Ok dzięki.. zainstalowany..
Zobaczymy jak jutro.
Dam znać czy to było przyczyną.
[hr]Dodano: [time]Marzec 06, 2011, 07:24:41 [/time][hr]
Po zmianie HSPL na 2.08 wszystko wydaje się w porządku. Nic się nie wycisza póki co.
Dzięki wielkie za pomoc.
PS. Romik działa super.. Ani jednej zawiechy od 4 dni. W końcu ten tel zaczyna mi się podobać :)
Witam!
Mam pytanie. Wszystko wgrałem tak jak trzeba. HSPL , następnie w/w rom i nic sie nie dzieje z moim telefonem. Oczywiście wykonałem twardy format i po pewnym czasie po raz drugi. Czy mam to gdzieś uruchomić w telefonie.
PS. Od dwóch dni mam styczność z tym telefonem i wszystko jest dla mnie nowe. Pomocy. Dziekuje
@marmaj81: Chętnie bym pomógł... ale nic nie rozumiem :D
Zrobiłeś HSPL, wgrałeś rom, zrobiłeś HR, uruchomiłeś telefon i... w czym rzecz? :-)
Jeśli wgrałeś rom, to nic dodatkowo nie "uruchamiasz" ;)
może to wydać się śmieszne o co zapytam, więc proszę wybaczcie......;-)
Tak jak ja to odbieram, powyższa zmiana ma być zauważalna w moim telefonie ( a tak naprawdę nic się nie zmieniło ..........jest jak było, taki sam wygląd ekranu, te same funkcje itd.) Czy może to nie oto chodzi?? ::)
Ja też nie rozumiem, ma wyglądać zupełnie tak jak na screenach http://hd2forum.pl/custom-romy/fires...10-01-2011%29/
Jak wygląda inaczej to chyba nie wgrałeś nowego romu.
Jest dokładnie tak jak pisze Maniek :-)
Jeśli miałeś stocka (górna belka = start na górze ekranu), a próbowałeś wgrać rom z tego tematu.. ale nadal start jest na górze... to znaczy... że... nie wgrałeś ;P
Wgrywam rom wszystko jest tak jak opisujecie operacja kończy się SUKCESEM i następnie wyjmuje baterie............... wkładam ja ponownie i uruchamiam POWER i cały czas jest to samo ........... czy po włożeniu baterii po wgraniu romu mam czekać aż sam telefon zacznie instalację? Może nie potrzebnie go uruchamiam?
Po "wgraniu" roma mam nst info:
Wersja systemu operacyjnego 5.2.21913(21913.5.0.94)
Wersja Manila 2.5.20181527.0
Wersja ROM 3.14.479.2 (04666) WWE
Data ROM 10/04/10
Wersja radia 2.15.50.14
Wersja protokołu 15.42.50.11U
Wersja EXTPKG 479.3470.13591.11050
czyli rom nie zainstalowany!
Na moim trójkolorowym ekranie pojawia się:
PB81100 SS-BC
SPL - 3.03.HSPL XE
0x05
CotullaHSPL 0x50
czyli HSPL jest zainstalowany?
Może na podstawie tych danych pomożecie mi z tym romem?
[hr]Dodano: [time]1299482638[/time][hr]
dodam jeszcze że po udanym wgraniu, telefon uruchamia się normalnie nie ma instalacji windowsa.................. czy HR powinienem wykonac przed uruchomieniem czy 2x po?
Check this out! :>
Jak widzisz... już ktoś poruszał podobny temat - HSPL 3.03 nie współgra z tym romem, powinieneś mieć 2.08.
Wgranie romu nie oznacza samego wrzucenia go na kartę, ale również zainstalowanie, gdybyś go zainstalował nie miałbyś takich informacji o systemie (tylko inne ;)).
Innymi słowy - tak, HSPL jest zainstalowany, ale nie ten który powinien być :P
A HR wykonuje się po poprawnym zainstalowaniu nowego romu :]
czyli jaki HSPL mam zainstalować?
[quote author=marmaj81 link=topic=332.msg4237#msg4237 date=1299491571]
czyli jaki HSPL mam zainstalować?
[/quote]
Czytamy ze zrozumieniem:
[quote author=Smogg link=topic=332.msg4232#msg4232 date=1299484455]
(...)
Jak widzisz... już ktoś poruszał podobny temat - HSPL 3.03 nie współgra z tym romem, powinieneś mieć 2.08.
(...)
[/quote]
mam jeszcze pytanie ..jak mam wrócić do oryginalnego spl ......... ma karcie sd nic nie mam żadnego pliku? delikatnie namieszałem z telefonem , wgrałem, ale jest po angielsku i dalej blądze. Czy może mi ktoś pomóc od A do Z.?Kod:http://sunnysoft.cz/download/HTC/ROM_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1-66.zip
[gmod]pierwsze ostrzeżenie za nieużywanie znaczników code!!![/gmod]
Drugiego ostrzeżenia, nie będzie za nieczytanie regulaminu i za lenistwo. A że mam dzisiaj dobry dzień to powiem Ci że masz ten rom wgrać z karty. Plik to pobrania razem z instrukcją >>>TUTAJ<<< I proszę nie pytaj jak, bo na forum już tyle razy było, że nie chce już zaśmiecać! Zresztą instrukcję wgrania masz tam w paczce. Powodzenia
[quote author=marmaj81 link=topic=332.msg4244#msg4244 date=1299505490]
(...) Czy może mi ktoś pomóc od A do Z.?
[/quote]
Tak!
A tym kimś jesteś Ty sam! :]
Bo jeśli sam sobie teraz nie pomożesz, to wątpię, aby po tryliardowym wałkowaniu tego tematu ktokolwiek inny był zainteresowany po raz kolejny pisać to samo. Opisy są, wystarczy poczytać i pomyśleć...
;D ;D ;D ;D ;D po 5 godzinach walki UDAŁO SIĘ !!!!! Wszystko chodzi CACY!!!!! Dziękuje chłopaki za pomoc!!!! Wybaczcie że zawracałem Wam głowę takimi prostymi ( dla Was ) ;D pytaniami. Obiecuje poprawę ;) Będe więcej czytał.
Wielkie dzięki!
Pozdrawiam!
rom świetnie śmiga. Gratulacje dla stwórcy. ;). przymierzałem się do wgrania kilka dni. ;DSTRACH MA WIELKIE OCZY. ;D ale wszystko poszło gładko. jeszcze jedno mam wrażenie że szybciej pożera baterie niż jak mialem orginała. czy to jest możliwe. ??? przeważnie jak odpinałem telefon około 7 rano to wieczorem miałem jeszcze okolo 60 procent a teraz mamy 13 popołudniu a jaj mam 55 % bateri
Romik super. Mam jedno pytanie. Bardzo fajna blokada ekranu. Dodatkowo dokonfigurowałem ją aby po 5min blokowała się PINem. Niestety określenie czasowe nie ma na nią żadnego wpływu. Jak tylko ekran się wyłączy, należy go odblokować wprowadzając PIN. W Omnii II w ustawieniach blokady ekrany byl checkbox którym decydowałem, czy wyłaczenie ekranu od razu ma go blokować. Czy blokada w tym Rom da się jakoś dostosować, aby włączała się po kilku minutach (może rejestr?), a nie równo z wyłączeniem ekranu?
Pozdrawiam
Zauważyłem że jednym z ekranów może być karta Twittera. Czy jest możliwość żeby taka karta była dla Facebooka?
niestety nie ma takiej mozliwosci
A czy jest możliwe (w sensie czy się nie wysypie) wgranie do twojego wypieku tego:
Kod:http://pdaclub.pl/forum/leo/facebook-w-leo/
Wgotować"kartę" facebooka można, ale poczytaj sobie komentarze: same problemy.... Odnośnie aplikacji w wersji 1.3 - jak będę robił update to wgotuję ale narazie nie myślę o tym , ponieważ wszystko śmiga i jestem zadowolony z tej wersji. Póki co nowych buildów windowsa narazie nie ma.
a u mnie po przejściu na cas letni zegar znowu głupieje, zmienia czas na zimowy sam z siebie :(
Wylacz synchronizacje czasu. Powinno pomoc.
[quote author=ArturN link=topic=332.msg4852#msg4852 date=1301375722]
Wylacz synchronizacje czasu. Powinno pomoc.
[/quote]
była wyłączona i głupiało, po włączeniu przestało głupieć :)
to super, cieszę się ze działa już poprawnie
No więc, ja mam mieszane uczucia :(
Po dwóch tygodniach moja recenzja jest taka. ROM nie bardzo chce współpracować z CHT. Telefon się przymula kilka razy dziennie. Zawiesza się możliwość przesunięcia ekranów, przy próbie wysyłania smsów przywiesza się swype, można coś napisać ale nic się nie pojawi, dopiero gdy w tym stanie zostawi się telefon żeby przeszedł w tryb czuwania i się go odblokuje to zaczyna reagować klawiatura. Dodatkowo mam bardzo słabą moc sygnału WiFi.
Radio: 2.15
CHT: 2.0
ja ten rom używam od 4 tygodni i nie nażekam. dla mnie jest super
Uzywam ten rom od kilku tyg i smiga niezle, oprocz wifi i bluetootha. Na poczatku myslalem ze to problem tel ale gdy wrocilem do oryginalnego romu bluetooth odpalal natom iast na tym romie juz nie ;/ Problem z wifi to mianowicie DNSy nie pobiera mi ich nie za bardzo wiem co zrobic w tej sytuacji .. Zmienic rom czy moze dograc jakis program... ? pzdrpzdr !
ja tez mam mieszane uczucia. rom uzywam juz dlugo i wszystko bylo ok. ale niedawno gdzies od 2tyg telefon coraz czesciej sie przycina, czesto przy wysylaniu wiadomosci od razu pokazuje ze nie moze wyslac, po nacisnieciu power ekran sie wlacza i dopiero po 2sek jest slider do odblokowania, czasami przy pisaniu jak by sie cial, czasami sam przeladowuje strony w internecie. najgorsze jest to ze nie przechodzi juz tak plynnie miedzy kartami ekranu. wiesz Artur co moze byc powodem? jaka powinna byc min wolna pamiec telefonu zeby plynnie chodzil?
Przyczyn może być dużo, może jakiś program zamula komórę? Używam cały czas Firestorma i narazie działa bez zastrzeżeń. Polecam zrób HR aby uzdrowić system - w końcu to windows ;)
witam all
po roku pracy na oryginalnym ROMie (Era) wrzucilem firestorm'a, wszystko dziala miodzio (dzieki Artur :) ) oprocz maila na exchange'u (exchange 2003) nie chce mi sie synchronizowac z outlookiem na serwerze (wyskakuje blad synchronizacji), a niestety jest mi to niezbedne
moj firmowy informatyk nie poradzil sobie z tym, powiedzial, ze to wina wersji oprogramowania ktora wrzucilem... telefon smiga az milo, czuje sie, jakbym dostal zupelnie nowy :) dlatego nie chce wracac do oryginalnej wersji...
bede bardzo wdzieczny za wszelkie rady
pzdr
r99
Osobiscie nie korzystam z outlooka wiec nie pomoge. Dodam tylko ze ja mam ustawiona synchronizacje z serwerem gmaila i dziala ok. Pozdrawiam
gmail'a tez mam ustawionego i smiga (priv mail), na outlooku glebszy temat bo synchronizuje mi tez kalendarz i zadania; niestety wczoraj zmienilem system na brandowy ery (ostatni relasem chyba gdzies z poczatku roku, sty/lut) ale z outlookiem dalej kibel, wiec wrocilem do FireStorm'a...
ArturN,
czy w tym modzie jest zainstalowany manila landscape? Pytam dlatego, bo odtworzyłem sobie backup z poprzedniego, stockowego, romu przez SPB backup i zepsuło mi się wyświetlanie poziome właśnie. Zepsuł się też screen lock, ale go sobie doinstalowałem.
dzięki za odpowiedź.
Niestety manila landscape nie dziala. Poprzedni moj rom mial manile w landscape. Denerwowala mnie ta funkcja wiec w firestormie wrocilem do starej manili.
Witam.
Rom jak narazie ok po za jednym problemem...
Gdy mam włączony bluetooth i wcześniej skojarzoną słuchawkę włączam to telefon nie dokonuje połączenia automatycznie. Jedyną opcją jest wejście w ustawienia BT i wybranie słuchawki z listy i naciśnięcie polecanie połącz.
Czy można to jakoś naprawić? to właściwie jedyna przypadłość jaka mi się rzuciła w oczy ale która mi mocno przeszkadza.
Pozdrawiam
przyczyn