Hmm to trochę Jak z moim leonem, bateria trzyma długo ale włącz muzykę, wifi, Gg i neta plus tapatalka :) trzy godziny i błaga o prąd :P zależy od użytku
Tapnięte z HTC Evolution HD2
Wersja do druku
Hmm to trochę Jak z moim leonem, bateria trzyma długo ale włącz muzykę, wifi, Gg i neta plus tapatalka :) trzy godziny i błaga o prąd :P zależy od użytku
[OT]
WiFi + HSDPA/HSUPA = czyli kiedy transfer ok. 6mbps nie wystarcza :S
[/OT]
Jeśli się chce, to można wydrenować baterię w 3 godziny nawet i w Nokii 3310... W każdym można. Oni akurat co 2 minuty odświeżali stronę, czyli:
1. 4 rdzenie ciągle były aktywne
2. co chwilę była wyświetlana była nowa treść = dorzućmy trochę obciążenia dla GPU
3. duża rozdzielczość + największa jasność = niech żyje energooszczędność
4.WiFi ciągle włączone = super oszczędne dla baterii
itd. itp. etc.
Włącz ten sam pakiecik w Sensation i zmierz czas stoperem :) Wątpię, że będzie większy...
Ja bym z oceną baterii poczekał, aż pojawią się normalni użytkownicy i się wypowiedzą. Bo w takich testach wynik nie zawsze jest obiektywny :P Też potrafię rozładować baterię w HD2 w godzinę, ale to nie znaczy że bateria jest do niczego ;)
Jeśli chodzi o te wszystkie paski i inne pierdoły, to jak dla mnie nie ma to żadnego znaczenia, ponieważ telefon kupiłbym dopiero po wyjściu kilku custom ROMów. Bez tego każdy telefon jest dla mnie do niczego :P
Inaczej, telefon bez wsparcia jest do niczego :P stary hd2 ma wsparcie i jest lubiany przez ludzi, nowe maszyny nie mają wsparcia a moc... I to błąd :D
No jakby nie patrzeć nawet takie głupie gg w tle potrafi dobrze telefon rozładować.
W nocy zostawiłem gadu odpalone (wieczorem naładowałem baterie) a nad ranem miałem niecałe 70%.
Jeśli dla Ciebie rozładowanie to 70%, to ja chcę być bankrutem w Twoim świecie ;D
30% przez nic w pseudo stand-by to dość sporo... Mi sensacją teraz je ok: 2%/1h przez nic i uważam że to dużo... Bywało lepiej ;)
Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 2
---------- Dodano 10:27 ----------
Zrobiłem w nocy mały test - brak Wi-Fi, brak połączenia danych, sieć komórkowa 3G... 1% na 3h... bardzo ładnie. Tylko włączyłem połączenie danych i 5% spadło w godzinę... tylko że niby nic nie powinno wsuwać tej baterii - autosynchronizację mam wyłączoną, żaden dodatkowy soft też nie powinien tak ciągnąć... będę jeszcze kombinował :)
[OT a little bit...]
Wątek był, jak się dzięki Smoggowi okazało, zamknięty by me. Tak, moja wina, możecie mnie obrzucić pomidorami. Jestem zawstydzony ;'( Zrobiłem to niechcący, ale jednak ja. Jeszcze raz przepraszam.
[/OT]
@Smogg - odnośnie tego, jak szybko spada bateria z włączonym transferem danych - do modułu bezprzewodowego i tak jest podany prąd, by był ciągle w gotowości, kiedy jakiś program go będzie potrzebował. A jest mniejszy pobór prądu niż przy przeglądaniu stron, bo nie jest obciążane CPU i GPU.
Zakochani w serii one macie czytajcie ;)
http://mobileworld24.pl/2012/04/13/u...c-z-serii-one/
Tapnięte z HTC Evolution HD
Uuuuu, słabiutko... Nie napawa optymizmem ;d