Wygląda na to że wystawili produkt za szybko zamiast go dopracować ;/
Wersja do druku
Wygląda na to że wystawili produkt za szybko zamiast go dopracować ;/
Ja jeszcze wrócę do sprawy baterii.
Przełączyłem sieć na 2g, nie odpalałem w tle żadnego gadu gadu, normalnie korzystałem z telefonu (smsy, rozmowy, 20 zdjęćna działce, chwilę pograłem w temple run) i wiecie ile mam jeszcze % baterii? 70 ;) Przy czym czas pracy na baterii wynosi obecnie 14h 50min. Jasność ekranu na auto ;)
Oglądając rom Imilka for Note jestem bardziej przekonany do Notesu niż do nowych HTC, cóż co że dobre wykonanie HTC jak to się sypie w rękach a Samsungi chodź plastikowe to coraz mocniejsze w wykonaniu, co to będzie powiedźcie ? ;D
Myślę, że HTC powinno w tym momencie (żeby nie stracić klientów) zakończyć tą serię telefonów, wycofać na chwilę ze sprzedaży i produkcji, dopracować telefon (belkę z menu, jakość obudowy, może wstawić lepszą baterię), a tym co mają telefony z wadliwej serii naprawić/wymienić na gwarancji, co też nie powinno jakoś przysporzyć kłopotów HTC, skoro jeszcze mało osób kupiło telefony z serii One... To dużo lepsze, niż strata klientów tuż po zaprojektowaniu nowej serii telefonów... Albo zrobienie tego kroku później.
Co do samsungów - pomimo tego, że jakość ciągle wzrasta, to jakoś i tak pewniej się czuję z jakimkolwiek HTC (oprócz serii One, jak widać... ;d) - nie trzeszczą, nie gną się, są dobrze wyprofilowane, dobrze spasowane... A w samsungach można czasami znaleźć mankamenty - jak np. u mojego znajomego w SGS przednia szybka w górnym prawym rogu wystaje troszkę ponad obudowę - niby nic, ale denerwuje, a i szkiełko szybciej się rysuje... Nadmienię także, że nigdy ten telefon nie był rozbierany.
Polecam także eksperyment (który się nie uda z tabletami, bo są zwyczajnie za duże): złapcie samsunga całą łapką, i ściśnijcie (oczywiście nie z całą siłą... ale trochę siły jednak wkładając). Każdy, z jakim do tej pory miałem do czynienia, wydawał trzaski, gdzieś coś ocierało etc.
Następnie weźcie jakieś HTC i powtórzcie test (chociaż z tego co widzę, nie tyczy serii One). Nawet Wildfire i Tattoo nie wydają żadnych dźwięków.
Może i to moje szczęście, ale ja doszedłem do takich wniosków, że HTC jest po prostu lepiej dopracowane (i tutaj ponownie nadmienię, że widocznie oprócz serii One...).
@Vinrael: Sensacja trzeszczy :p
Wysyłane z mojego HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e za pomocą Tapatalk 2
@Smogg
HD2 ani piśnie, HD7 to samo, to samo Wildfire S (testowane na dwóch), Tattoo, Hero... (Chicken mi jeszcze przypomniał o serii Desire) Desire, Desire Z, Desire HD.
Wszystkie te telefony miałem w łapkach, i absolutna cisza...
Czyli co, nowe HTC są gorsze jakościowo od starszych?
Raczej niespecjalnie, skoro HD7 jest pod tym względem bez zarzutów...
G1 trzeszczy jak szalony,Leon nic,Chacha nic :) ale wiecie Samsung jest lekki za to, jak tak dalej pójdzie to większość zmieni markę ,ja myślę od dawna o Xperii S ale wpierw desire hd :D
Tapnięte z HTC Evolution HD
Jednym słowem nakładka coraz gorsza, coraz gorsze wykonanie, spaprana klawiszologia... Chyba przejdę na Motorole lub Samsunga Notę :)
Tapnięte z HTC Evolution HD
Uważam ze sense 4 to krok w przód.
A co do sensacjii to w trybie czuwania ciągnie mi teraz 0,42%/h więc jestem zadowolony:)
Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2