Czy mi się wydaje czy wcięło kilka postów z ostatnich dni?
Wersja do druku
Czy mi się wydaje czy wcięło kilka postów z ostatnich dni?
Wracając do tematu ;)
Dziś ma odbyć się premiera samsunga galaxy s 3.
Pytanie czy zamiecie konkurencje? Myślę że tak i cena nie powinna być ogromna ;) To może być (choć nie musi) następca sensacji ;)
W pewnym sensie podziwiam Samsunga. Udało im się zrobić wokół swojego produktu i jego prezentacji podobną gorączkę, jaka towarzyszyła wystąpieniom Steve'a Jobsa... Jest to godne podziwu, bo póki co chyba żadnej firmie się to nie udało. A tutaj? Plotki, napięcie, przecieki, fake'i, śledzenie chińczyków... Chociaż szczerze mówiąc, to nie wiem co by musiało być w tym Samsungu, abym uznał go za godnego następcę Sensacji. Szczerze. Mój ojciec bardzo ubolewa nad tym, że np. nie może w prosty i szybki sposób wrzucić plików na swojego Note. Nie sądzę, aby SGS3 miał mieć to ułatwione. A w HTC? USB?Plugin?Wybór?Kopiuj/wklej... Simple as that. Jedyne czego można pozazdrościć, to prosty debrand... ale to się robi raz na całe życie słuchawki, więc można to przeboleć :E
SGS3 zaprezentowany ;)
Specyfikacja techniczna:
Wymiary: 136.6 x 70.6 x 8.6mm
Procesor Quad-core 1.4GHz Samsung Exynos
Pamięć: 1GB RAM
Dysk: 16GB / 32GB / 64GB internal, microSD
Ekran: Super AMoled o przekątnej 4,8 cala, o rodzielczości 1280×720
Aparat fotograficzny: rozdzielczość 8 megapikseli, wideo 1080 p przy 60 klatkach na sekundę; druga kamera ? 1,9 megapiksela
Bateria: pojemność ? 2,100mAh
System operacyjny: Android 4.0 ICE z nakładką Touchwiz 5.0
Z typowych innowacji to chyba bezprzewodowe ładowanie wywarło na mnie największe wrażenie ;)
To co mnie cieszy to fakt że wymiary nie są tragicznie wielkie ;)
W ekranie zapomniałeś dodać, że to PenTile... Chyba teraz sprzedaż poleci im trochę w dół... jakieś to takie... nijakie.
Nie jestem jakoś wybitnie przeciw Samsungom i rozumiem, że dla niektórych mogą być to jedne z lepszych telefonów (SGS2/SGNexus/SGNote)... SGS3 jest pewną ewolucją, bo rewolucyjnego tutaj nic nie ma... pytanie tylko, czy droga ewolucji, którą wybrał Samsung jest odpowiednia i przyszłościowa. SGS3 wygląda jak Galaxy Mini na sterydach. Nie podoba mi się. I znów ten znienawidzony TouchWiz... W Note rozumiem, bo wnosi obsługę S-Pena... ale tutaj mogliby wymyślić coś, co zerwie z tą dziwną tradycją oszpecania Androida ;)
Touchwiz podobno jest mniej kolorowy niż w SGS2 do tego jest kilka ciekawych ficzerów jak śledzenie wzroku podczas czytania treści bez dotykania ekranu by ten się nie wygaszał.
Ale i moim zdaniem to trochę mało.
Chyba już bardziej przemawia za mną one x z sense 4 i jeżeli w wakacje zmienię słuchawkę to pozostanę wierny htc.
Ja w tej hierarchii nakładek jednak pozostaje z Cyanogenmodem :), tak więc dla, mnie odpowiedni był by Galaxy Nexus lub Motka Razr Maxx :P może uda się nabierać na Nexusa :D
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
Chicken jesteś pewien? Używam romu z podpisu. Wizualnie 98% czystego androida i powiem ci że już mi się znudził ;)
To nie tak że czyste holo theme jest super mega wypaśne a wszystko inne jest złe. Wszystko się nudzi z czasem.
Ja też ostatnio myślałem czy nie kupić nexusa, dziś już się z tego pomysłu wycofałem.
A ja od pierwszego Sense'a na Androidzie jakoś tak pozostaję wierny tej "nakładce". Jest wygodna, ma wszystko czego potrzebuję, nawet żadnych specjalnych widgetów nie muszę poszukiwać do spełniania moich zachcianek pulpitowych ;)
Wszystko działa, coraz sprawniej, coraz ładniej, bomba.
Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2