Odp: Android odpowiedni dla mnie
Ta distro to najbardziej zbliżony Android do tego, który siedzi w Desire Bravo.
Jeśli zdarzają Ci się zwiechy, oznacza to że na początku nie zrobiłeś HR przy pierwszym włączeniu. W zasadzie nie wiem co to zmienia, ale po tym działa lepiej. I pamiętaj, że tutaj tak jak na WM do sprawnej pracy musisz wyłączać aplikacje. Polecam do tego prosty program Advanced TaskKiller.
Jak już pisałem w innym wątku, miałem ogromne problemy żeby zainstalować jakiegokolwiek roma z andkiem. Udało mi się tak naprawdę tylko z Hiper i prj clean Desire. Z racji wyglądu wybrałem ten drugi. Instalacja łatwa i błyskawiczna, system działa już cały dzień będąc intensywnie eksploatowany i zero problemów. Żałuję przesiadki z WM tylko i wyłącznie z jednego powodu czyli AM. Pod każdym innym względem (szybkość działania, jakość grafiki, mniejsze zużycie baterii, o wiele większa baza programów) Andek jest lepszy od WM i jeśli nie będzie żadnych problemów z działaniem za kilka dni to przestanę całkiem żałować.
Do samej synchronizacji kontaktów i kalendarza osobiście polecam Funambol. Jakoś ciągle nie mogę się przekonać do gmaila
właśnie chyba z powodu Automapy przejdę znowu na WM ... Nie wiem, czy Google Maps mogą mi zastąpić AM :(
no ale się zobaczy :) - btw nikt mi nie mówił żeby zrobić ten HR ... :(
I znowu głosy ubóstwiające AM... To naprawdę fajna nawigacja, gdy wyjdzie na androida to z niej będe korzystał, ale jest wiele konkurencyjnych programów. Na AM świat się nie kończy. Od siebie polecam Sygic Aura.
Wiesz Vin... ja juz mialem trudnosci z przejsciem z tom tom'a na AM wlasnie dlatego wole sie juz trzymac jednego programu nawigujacego. Sprobowalem andka no i wszystko ladne jest, ale brakuje mi paru rzeczy co byly na WM. Kwestia gustu :) ale nie moge powiedziec, ze jakby na andku dalo sie zainstalowac AM to pewno wogole bym nie wspominal o przejsciu spowrotem na WM.
Tymczasem rozejrze sie po jakichs custom romach, lub jeszcze troche potestuje inne andki :)
Przywiązanie do AutoMapy spowodowało, że AndroidNAND zagościł w moim HaDeku dopiero w lutym, a nie od razu w styczniu tego roku :-)
Powiem tak, człowiek jest takim zwierzęciem, które potrafi szybko się przyswajać do nowego i jeśli będziesz miał chęci, to przejdziesz na inną nawigację bez nostalgicznego wspominania byłego.
Fakt, jeśli chodzi o pokrycie i numerację, w naszym kraju AM nie ma sobie równych. Ale producenci nawigacji na system z robotem też nie próżnują. Sygic Aura jest bardzo ciekawą i wystarczającą do większości tras nawigacją. Do tego mamy MapęMap - największy konkurent pod względem pokrycie dla AM. Poza tym, jest jeszcze nawigacja Google, oraz bardzo przyjemny programik, którym to jest Yanosik, przejmujący przy okazji funkcje dotąd kojarzone z CB-Radiem.
Chcieć to móc i można się przestawić... kwestia tylko tego czy się chce ;)
No sam jestem potwierdzeniem z powodu am zwlekałem i zwlekałem wczoraj androida zainstalowałem i o am zapomniałem ;]
Ps. Ale mi się zrymowało ;]
Panowie i Panowie, testował ktoś z Was zmodzony rom z chińskiego HD2 ? ;]