rom bardzo szybki i stabilny wszystko działa niski pobór prądu od 2-4 ma z włączonym wi-fi jedyną wadą jest to że długo się włącza
Wersja do druku
rom bardzo szybki i stabilny wszystko działa niski pobór prądu od 2-4 ma z włączonym wi-fi jedyną wadą jest to że długo się włącza
Nie działa mi GPS na tym ROM'ie, normalne?
No i druga sprawa, tel strasznie się grzeje przy pracy na nim.
Zmień dystrybucję ta jest już stara :P Poszukaj na naszym forum. Smogg wiele razy już swoją polecał :)
No, nie tyle moją, co taką, która jest jeszcze starsza ale za to - a to ważne - bezproblemowa. ;)
Co do pytania, czy to normalne... tak ;D
Są lepsze i gorsze distra, widać to jest właśnie z puli tych drugich :-P
To zależy kto jak rozumuje :) Chodziło mi oczywiście tą z której korzystasz :)
No wiem, wiem ;D
Ogólnie rom nie jest/nie był zły... mam go już ponad pełne 2 miesiące (bez żadnego HR - szok :O).
Ostatnimi czasy miewam problemy z zasięgiem, ale nie wiem czym to jest spowodowane (być może to po raz kolejny wina kochanego pomarańczowego operatora, podobne problemy ma moja mama na Desire, oraz w biurze DHD i E52 trochę nawalają).
To co mnie czasami naprawdę denerwuje w Androidzie w HD2, to to, że bardzo często kiedy przeglądam sobie zasoby internetu po EDGE/3G to potrafię dostać smsa, że ktoś się do mnie próbował dodzwonić (żadnego innego info - od razu sms że dzwonił, ale mu to nie wyszło).
Nie chce mi odpalic instalacja MAGLDR 1.11 na telefoni wyskakuje instalacja lecz nic sie nie ładuje i po chwili na kompie jest informacja że sie nie zainstalowało.
Może to nie jest rozwiązanie, ale mała sugestia - zainstaluj MAGLDR1.13 oraz wybierz sobie jakiś chociaż trochę nowszy rom - ten jest archaiczny i wiele się zmieniło od czasu jego opublikowania ;)
Który polecasz i skąt moge pobrać MAGLDR1.13 nie wiem czy to nie przez to ze mam spl 3.00cos a tam piosze ze ma byc 2.08
[quote author=rudasek1 link=topic=271.msg6855#msg6855 date=1313157032]
skąt
[/quote]
Z kątowni :S
http://hd2blog.pl/2011/04/jak-wgrac-android-nand-cwm/
Proszę bardzo, wystarczyło poszukać...
Jeśli poszukujesz fajnego lekkiego androida, który jest w pełni funkcjonalny i nie potrzebuje partycji na karcie SD, polecam od siebie PRJ Clean Desire. Znaleźć możesz poprzez wyszukiwarkę.
Sam z niego korzystam już trochę dłuższy czas, i baardzo dobrze mi służy, od wrzucenia go do telefonu do teraz nie robiłem żadnego HR a pomimo to ciągle dobrze się sprawuje.
[Edit]
Zapewne masz SPL 3.00, a potrzeba Ci HSPL 2.08.
Zatem: http://hd2blog.pl/2011/02/hspl4-wydane/
Korzystając z tego cudu techniki instalujesz HSPL 2.08, następnie Magldr. Po tym możesz od razu wrzucić androida, bądź wrzucić jeszcze clockwork recovery mod i dopiero po tym androida. Wszystko masz łopatologicznie opisane na blogu, do którego prowadzi Cię pierwszy link.