Odp: uchwyt samochodowy do HD2
Gdzie najlepiej pójść i z wystawy przetestować jakieś uchwyty ? Bo tak z aukcji allegro itd przy podanych wymiarach trudn oszacować czy jednak będę musiał ściągać silikon (czego nie chcę czynić za każdym razem gdy będę korzystał z car kit :D )
Czy do obojętnie jakiej ładowarki podłączę, to włączy się navipanel ?
Mam prawie identyczny uchwyt z ładowarką od HTC.
Kod:
http://allegro.pl/htc-hd2-dedykowany-uchwyt-samochodowy-hr-cc-c200-i1738678198.html
Na pewno nie wciśniesz do niego swojego Leona uzbrojonego w sylikon ;)
Co do NaviPanelu - mi się nigdy nie włączył po podpięciu ładowania w samochodzie, więc przypuszczam, że tę funkcję bardziej uaktywnia firmowy uchwyt od HTC (ale ten kosztuje 3x więcej), aniżeli sama ładowarka. Jeśli tego potrzebujesz, to zawsze możesz to odpalić sobie "z palca" ;)
[quote author=ghost_ link=topic=330.msg6687#msg6687 date=1312291905]
Gdzie najlepiej pójść i z wystawy przetestować jakieś uchwyty ?
[/quote]
Może to i banalne... Media - Markt etc. :D masz tam wystarczająco duży wybór uchwytów, żeby znaleźć coś dla siebie... W każdym razie tak jest w Media Markcie w Lublinie, z tego co pamiętam w Radomiu, Warszawie, Piotrkowie Trybunalskim, Wałbrzychu i Wrocławiu. Tam byłem, i duży wybór uchwytów był ^,^
Zawsze możesz też próbować w jakimś dużym salonie GSM, czasami takie się zdarzają...
[quote author=ghost_ link=topic=330.msg6687#msg6687 date=1312291905]
Czy do obojętnie jakiej ładowarki podłączę, to włączy się navipanel ?
[/quote]
Nie widzę w tym problemu...
[Edit]
Po przeczytaniu postu Smogga muszę napisać, że w każdym razie ja nie miałem problemów z NaviPanelem + ładowarką :D
@Vinrael: a w MM i tym podobnych marketach nie mają czasem tego w jakichś pudełkach etc.? Ja tam wierzę w zakupy internetowe i jak coś mi się podoba na obrazku to zazwyczaj podobnie podoba mi się "na żywo", stąd też wybór mojego uchwytu był dla mnie decyzją z cyklu "krótka piłka" - klik, klik, klik, dzień dobry panie kurierze, o jaki fajny xD Tak też nie wiem :D
Wydaje mi się, że tak jak czasami się znajduje w galeriach handlowych - takie mini stoiska/komisy z telefonami, oni zazwyczaj mają niezły burdel w tych swoich szufladach i gablotach - masa pokrowców, kabur, ładowarek, telefonów... może któryś z tych lepiej zaopatrzonych punktów będzie miał i kilka uchwytów do wyboru i przetestowania :-)
[hr]Dodano: [time]1312293524[/time][hr]
Ale ja tego nie traktuję w kategoriach problemu :-) Wręcz przeciwnie - włączający się automatycznie NaviPanel byłby dla mnie uciążliwy ;)
Pamiętam, że w tych MM w których byłem, zazwyczaj na górze były rzeczy do przetestowania, a na dole nowe w pudełkach... Tak oto kupiłem sobie pokrowiec do HD2 "zamszowy" (zamsz bodajże 100% poliestyren...")
A co do NaviPanelu, nawet jeśli by nie działał, i tak by mnie to nie obchodziło, bo z niego nie korzystałem ;D Tylko przy sprawdzaniu z ciekawości pogrzebałem we wszystkich funkcjach, i wtedy działał... (podróż do Wałbrzycha... 12 godzin... co innego do roboty? :D)
[quote author=Vinrael link=topic=330.msg6694#msg6694 date=1312293764]
(podróż do Wałbrzycha... 12 godzin... co innego do roboty? :D)
[/quote]
Koncentrować się na drodze, a nie bawić telefonem ^_^
Jechałem jako pasażer - osoba obsługująca nawigacje - 3 nawigacje (dla testów ;))
AutoMapę 6.7 na WM 6.5.3 na HD2
AutoMapę 6.2 na WM 6.0 na Acerze C530
Garmina na Symbianie w Nokii N95