Odp: [10 JAN] MDJ FroYo Revolution v.2.3 [A2SD+][RMNET][Kernel: MDJ S10.2 OC]
[quote author=Smogg link=topic=367.msg7441#msg7441 date=1316855717]
Obsługuje. To kwestia kernela. Ten po prostu jest stary i nie ma jeszcze tego zaimplementowanego.
[/quote]
tak źle napisałem, zbyt ogólnikowo nie cały Android - ten Froyo nie obsługuje dużej baterii (i wiele innych).
szkoda że tej informacji nie ma prawie nigdzie :/
może napiszesz jaki musi być ten kernel aby działało.
Froyo to nie kernel, tylko nazwa kodowa androida 2.2 (2.2, 2.2.1,2.2.2). Wszystkie Androidy 2.2 (Froyo) obsługują większe baterie, trzeba wgrać tylko innego kernela, który obsługuje te baterie.
Kernel taki jest łatwo znaleźć na XDA. Trochę wytrwałości i znajdziesz ^,^
Na dobry początek proponuję pochylić się nad kernelem Rafpigna 1.9 lub 2.0, albo kernelami Tytunga... HierOS też widzę, że zaczął wypuszczać jakieś swoje, ale z braku Leona (oraz EB ;D) nie jestem w stanie ich sprawdzić. Wszystko powinno być w opisie danego kernela na XDA - tj. czy ma support dla Extended Battery.
Emka wgralem sobie jednak tego Froyo ale mam problem z karta pamięci... Otóz jak mam wlozona karte to w aparacie pokazuje mi wloz karte sd tak samo w muzyce itd... ustawienia karta sd dostepne miejsce Niedostepna tak samo całkowita pojemnosć a formatuj karte mam szare przyciemnione czyli nie mozna uzyc.. a jak wyjmę karte to komunikat od androida ze wyciagnieto karte sd... Ktos mi powie co jest grane?
EDIT: A jednak działa cos z partycjami nie tak... Jak zrobic to ext3? Bo jak robilem z faq to mi nie czytalo wlasnie sd
Cytat:
EDIT: A jednak działa cos z partycjami nie tak... Jak zrobic to ext3? Bo jak robilem z faq to mi nie czytalo wlasnie sd
Ja polecam GParted
Witam wszystkich.Mam pytanie;Jakie radio jest dedykowane pod tego androida.
Aktualnie mam zainstalowane 2.12.50.02.2.
Chodzi mi konkretnie o sieć wifi.
Zazwyczaj do NANDów polecane jest 2.15. Wszystko jednak zależy od Twoich konkretnych potrzeb i warunków. Ogólnie musi być to radio, które odblokowuje "dodatkowy" RAM Leona - czyli od 2.08 w górę. Każde z nich będzie działało, kwestia Twoich subiektywnych odczuć, które działa najlepiej.
Czy wy tez tak macie? Jak uszczypnę ekran to bardzo nieplynnie sie zmniejsza zeby pokazac pulpity i tak samo odwrotnie jak juz ktorys wybiore to powieksza zacinajac sie.
Tzn? chyba to jest nowy w watku? I jeszcze filmow nie da sie krecic