Odp: HD2 -używany- jak go sprawdzic przed kupnem???
Podobny efekt co w przypadku HR osiągniesz poprzez wgranie na nowo softu... choć nie jestem przekonany, czy w takiej sytuacji to najodpowiedniejsze rozwiązanie ;)
Jeśli masz gwarancję do tego telefonu, to możesz z niej skorzystać - w tym wypadku serwis powinien pomóc (jeśli masz np. węgierski paragon, to najpierw jednak zadzwoniłbym do Regenesis i spytał, czy aby na pewno to uznają - niestety polskie serwisy zagranicznych koncernów ciągle traktują nas jak obywateli trzeciej kategorii i być może będziesz musiał się trochę wykłócić i/lub napisać bezpośrednio do HTC z opisem sytuacji).
Na własną rękę też bym tego nie robił - mieliśmy tutaj użytkownika, który kilka razy podchodził do naprawiania swojego HD2 - po każdej z tych "napraw" musiał "naprawiać" następną rzecz ^_^ lepiej oddać to w ręce fachowców (przynajmniej teoretycznie fachowców - bywa, że i tacy potrafią oddać słuchawkę w gorszym stanie, niż stan w którym ją dostali). Ile to kosztuje... weź telefon w łapki, zadzwoń do Regenesis i spytaj - przy okazji pytając o rzeczy z poprzedniego akapitu ;)
Cytat:
Bo chce zrobić HARD Reset'a a nie moge
Póki co możesz powrócić do ustawień fabrycznych przez opcje w telefonie bez kombinacji klawiszy, jest w ustawieniach ;D
Zaraz zadzwonie i sie dowiem 8)
Ale czy na pewno to pomoże?{tj. wgranie softu}
Bo jak najeżdżam palcem na Volume Down i nacisne to słychać taki odgłos a jak najade na Volume UP to nic nie słychać{ wogóle nie da się nacisnąć Volume UP jakby tam nic nie było} :/ :'(
Nope, obawiam się że to nie pomoże... wspomniałem o tym w kontekście Twojego pytania o HR, jako o rzeczy dającej podobny efekt ;)
Wiec ostatnie moje pytanie[już mam nadzieje że tak]
Czytałem karte gwarancyjną i nic tam nie pisze ze po oddaniu telefonu do gwarancji
ile oni mają czasu na jej rozpatrzenie[tej wady z Volume UP]
i tu moje pytanie ile może im to zająć?
Ps. Bo wiecie są wakacje i nie chce stracić Leona na jakieś 2tyg. lub miesiąc :D
[hr]Dodano: [time]1310377098[/time][hr]
Ps2. Albo zapytam się tak: gdybym chciał przerabiać LEona na Andka czy WP7 to gdybym miał jakieś problemy i by np. potrzebny by był HR a ja nie mam tego Volume Up to co? da się zrobić jakoś tego HR
Jeśli wgrasz Androida lub WP7, to HR Ci nie pomoże w przywróceniu stanu sprzed tego zabiegu... Ergo gwarancja: off.
czyli wtedy przywrócenie WM to wgranie orginalnego romu 1.66 tak?