To normalny problem tego romu, jak wgrasz rom musisz wyłączyć telefon (wyłącz, nie reset!!) i włączyć go normalnie, to pomaga ;)
Wersja do druku
To normalny problem tego romu, jak wgrasz rom musisz wyłączyć telefon (wyłącz, nie reset!!) i włączyć go normalnie, to pomaga ;)
KurczaQ a jak chodzi twój rom ? bo kurde cały czas mam wrażenie że jak włączam menu z aplikacjami to muli ;/
A niema jakiegoś fixa na tą przypadlość CoreDroida? Czy jak po zainstalowaniu uruchomię go normalnie to będzie działał czy za jakiś czas problem się znów pojawi?
Sory KurczaQ ale jestem dość ciemny w tych sprawach ;D jeśli mógłbyś coś więcej powiedzieć jak to zrobić to będę wdzięczny ^^
EDIT : znalazłem jakiegoś launchera w markecie coś z Go w nazwie ;D i jest o wiele lepiej :D
Napisze do ciebie jak będę w domu :-)
Wysłane za pomocą Cyjankowego Lwa Tajwańskiego ;D
witam
dzięki MatixSTR zainstalowałem [16 MAY 2012][MAGLDR/cLK]TyphooN CyanogenMod 7.2 RC2 v3.8.3[2.3.7][A2SD+][tytung r14] - xda-developers i testuje.
mam pytanie co warto jeszcze zainstalować? ( jakieś programy, aplikację?)
co to jest karnel i czy trzeba/warto go instalować ?
pozdrawiam
krzysiek
Sam Kernel to jądro systemu, więc zbędne jeżeli nie chcesz nic zmieniać, domyślnie kucharz dodaje do romu odpowiedni kernel więc to opcjonalne.
Co zainstalować?
Jakiś Launcher, ja polecam Go Launcher EX
Odtwarzacz muzyki -polecam Play Music ale musisz szukać po forach bo w polsce go oficjalnie nie ma
Jeżeli lubisz filmy to -Mx Player
Jak chcesz pograć to Angry Birds masz za darmo
Jak chcesz ustawić rom i pokolorowac go trochę to wgraj RomToolbox Lite lub lup wersję Pro
Tapatalk to świetny wybór do pisania i przeglądania for
Przeglądarka -MxBrowser i Dolphin to moje faworytki
Gg, twitter, facebook i g+- opcjonalnie, zależy czy uzywasz
Wysyłane z mojego NexusHD2 za pomocą Tapatalk 2
Cześć, chciałbym wgrać ROM MIUI, który pobrałem stąd Download - MIUIPolska.pl | MIUI Polska , mam zainstalowany ROM NAND przez MAGLDR. Mógłby ktoś mi podać stronkę jak to wgrać ??, bo nie chciałbym zepsuć telefonu, a jestem zielony w tych sprawach. I ostatnie na stronce jest podany ROM i spolszczenie, jak to też wgrać. Z góry dziękuję za pomoc.
Kod:http://htcclub.pl/55-android-nand-q/1814-przygotowywanie-hd2-do-wgrania-androida.html
OK dzięki wielkie :) Nie byłem pewny czy z tego tutorialu mogę wgrać MIUI, gdy mam zainstalowanego już androida NAND. Jeszcze raz Dzięki :)
Tak, to odnosi się do każdego stanu urządzenia, prócz Cegiełki oczywiście :D
Witam. Posiadam HTC HD2. Wgralem dzisiaj ten ROM [ON-HOLD][ROM] IceCreamTosti v1.2 [AOKP B37][HWA][4.0.4][tytung_HWA_r2.4-uM] - xda-developers i mam problem z WiFi. Problem polega na tym ze ma slaby zasieg i nie moze polaczyc sie z punktem dostepu. Pisze caly czas uzyskiwanie adresu IP. nawet gdy stoje bardzo blisko routera. W czym moze tkwic problem?
Cześć ;)
Dawno mnie tu nie było ( to oznacza, że nie miałem większych problemów z Leosiem). W między czasie miałem 2 razy zmienianego Andka. Raz to było coś z Beats Audio( pomyślałem" ciekawe co to") - stwierdzam, że nawet fajne, ale nie zdatny do codziennego użytku i wróciłem do PRJ... i tu uwaga ! PRJ mnie zawodzi ! co raz częściej się zacina, jak odbieram połączenia - też ścina się, wywala mi apki, usuwa kontakty... Dlatego też zaczełem szukać czegoś nowego. Znalazłem takie cudo: [9.Jun.2012] NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.3 (Kernel: tytung_HWA_r3) - xda-developers. Wygląda fajnie, lecz nie wiem czy warto i czy nie macie czegoś bardziej sprawdzonego. Podeślijcie, coś na czymś wam się fajnie pracuje, bawi ;D
|OT| Ma ktoś tu jeszcze na forum HDka 2, czy tylko ja taki samtonik xD? |/OT|
Ja mam od dłuższego czasu rom H(D)20 WP7 Tango i jest warty polecenia :) szybki rom, aplikacje powstają na dniach i gdy które lagowały na Andku tutaj chodzą dobrze z lepszą grafiką :)
I wiele się nie zmieniło :P Jeśli chcesz telefon do dzwonienia, smsowania i facebooka to wtedy wgrywaj WP7 :P
Jeśli chodzi o ROMy z Androidem, to polecam
Typhoon
GBLeo (U mnie chodził stabilnie przez długi czas, jednak u Vinraela doś
ćc szybko się posypał, sam nie wiem czemu :( )
obecnie używam Nexusa HD2 ICS i nie narzekam, co prawda jest kilka bugów, jednak nie przeszkadzają one zbytnio w użytkowaniu telefonu.
Połączyłem tematy-Matrix
Teraz, gdy nie korzystam z HD2 tak często (Asus TF300T 32GB <3) i nie grzebię w .prop GBLeo działa całkiem stabilnie.
jeżeli chcesz mieć dostęp do Internetu, Gg, facebook, twittera, Skype..
Chcesz pograć w coraz bardziej rosnąca kolekcje gier i lubisz śliczny interfejs Metro-Polecam WP7 Tango od HD2Owner ;)
---------- Dodano 06:38 ----------
juz dawno cykło 100tys aplikacji i wciąż wchodząc widzimy nowe ,wczoraj zaszkoczyla mnie m.in. Oficjalna aplikacja do GG czy Final Fantasy ;)
Szwagier ma od marca nexusaHd2 i jest zadowolony
Tapnięte z EVO3d
[27.Jun.2012] NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.4 (Kernel: tytung_HWA_r3.1) - xda-developers pomoże ktoś? nie wiem jak to wgrać
Mój poradnik :)
Jest to dziecinnie łatwe, trochę wprawy tylko
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
ale to przez magldr czy clk?
w paczce z romem nie ma żadnego pliku custom ruu ani rozszerzenia nbh
Paczki nie rozpakowywujesz :) różnica -clk obsługuje tylko romy z Androidem oraz posiada ładowanie wyłącznego urządzenia, magldr obsługuje wszystkie systemy ale nie ładowanie wyłącznego urządzenia :).
Aby wygrać rom musisz mieć cwm, zobacz na poradnik zanim spytasz o dalsze instrukcje
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
witam :)
wgrałem sobie NexusHD2-ICS-4.0.4-CM9-HWA V2.4 (Kernel: tytung_HWA_r3.1) i w zasadzie nic nie działa...
Większość aplikacji zamyka się automatycznie 2-3sek po otwarciu.
Dodam, że nie zainstalowałem ŻADNEJ dodatkowej aplikacji, po za tymi które są w ROM`ie.
Np. telefon, gmail - działa.
Zrobiłem fix permmission w cwm - bez zmian.
W czym problem ?
Możliwe że masz problem z patrycja nand -ustawieś 180/5?
Jak nie to zrób Task, potem ustaw 180 i flash romu
Wysłane z Leona za pomocą Tapatalk 2
hmmm ustawiłem 200/5...
Może spróbuj wgrac inny rom :)
he tak łatwo się nie poddam - jeszcze powalczę z tym ;)
ew. co polecacie ?
Ostatnio przez długi okres miałem zwykły NexusHD2-Gingerbread V3.2a (GWK74)(Android 2.3.7)[tytung_r13], wcześniej jakiś TyphooN CyanogenMod i tyle mojego doświadczenia z androidem :)
Zależy mi na stabilnym i szybkim ROM`ie :)
mnie ten rom się strasznie długo włączal, i sobie go odpuscilem.
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1662881
Polecam gorąco
Zmieniać można pojedyncze aplikację :) dla mnie kozak
ja też skorzystałem z propozycji i śmiało mogę polecić dalej
już nic :)
Ogólnie fajnym bajerem jest CLK 1.5 w którym można z pozycji telefonu zmieniać wielkości partycji Nand pod Romy :)
Witam. Wiem że to już 1000000 temat lub post o ROM'ach do HD2 ale dni i miesiące płyną i chcę wiedzieć jaki jest teraz popularny i dobry ROM do HD2.
Od ROM'u wymagam:
- Przede wszystkim stabilności
- Polskiego języka
- Szybkości
- Ładnego wyglądu
- APP2SD
- Działających wszystkich funkcji
- Możliwości płynnego pogrania w gry. Nawet tak wymagające jak GTA 3.
Proszę o polecenie ROM'ów których używacie długo i chodzą stabilnie :). Przepraszam że to już powielany temat wiele razy ale chce aktualne propozycje. Pozdrawiam ;).
TyphoonCytat:
Od ROM'u wymagam:
- Przede wszystkim stabilności
- Polskiego języka
- Szybkości
- Ładnego wyglądu
- APP2SD
- Działających wszystkich funkcji
NexusHD2 ICSCytat:
Możliwości płynnego pogrania w gry. Nawet tak wymagające jak GTA 3.
ROMy oparte na ICS są obecnie mniej stabilne, ale za to mają lepsze sterowniki dla GPU, dzięki czemu wydajność w grach jest sporo wyższa w porównaniu do GB.
A co sądzicie o ROM'ie z MIUIpolska.pl?. Jak z jego stabilnością i wydajnością ?
Cześć wszystkim. Po raz kolejny potrzebuję pomocy. Zakupiłem do Leona zestaw słuchawkowy rc-e190. Leon jest na [29-06-12][ROM] PARANOIDANDROID HD2 v1.5b [TABLET/HYBRID][CM9][A2SD][tytung_HWA_r3.2] - xda-developers i niestety nie działają wszystkie klawisze funkcyjne pilocika. Mam prośbę, potrzebował bym romik, z którym wszystko by hulało. Teraz np. jest tak, że klawisz następnej piosenki jest klawisze wrzucającym poprzednią. Nie ma też możliwości wybrania ostatniego połączenia za pomocą pilota. Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.