-
Odp: Przygotowywanie HD2 do wgrania Android'a
Ok, wgrałem system, zainstalował się. Teraz tylko pytanie o Bootloopfix-2.6.8.zip, wyczytałem że trzeba go wgrać po instalacji. Co to jest i czy jest to konieczne? Czy wgrać "jakiś kernel", o którym mowa w instrukcji? I czy ten kernel jest potrzebny?
-
Piszę po raz setny ;)
Kernale są opcjonalne, o ile mamy nasz ulubiony jak ja miałem Dorimanx to możemy go wgrać, nie chcemy modzić to używamy wbudowanego .
Co do Bootloopfix- jak rom ci odpalił, tzn możesz go już używać to jest zbędny.. ale gdy telefon nie chce się włączyć po wgraniu ruszy
-
Czy w ten sam sposób jest możliowość wgrania stockowego Romu, tak aby usunąć HSPL? Jeśli tak, proszę o wskazówki, będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam!
-
Już się cieszyłem , że po całej nocy zmagań będzie dobrze, a tu po 11. punkcie z instrukcji stanąłem na czarnym ekranie z logo MI xiaomi.com :/ i czekam . co dalej ? proszę o podpowiedz.
-
Zmień kernel, np ten od Dorimanx, wgraj go po wgraniu romu jak rom i odpal ron
Wysyłane z mojego Nexus S za pomocą Tapatalk 2
-
Dzięki KurczaQ za poradę , ale zrobiłem jak radzisz (wgrałem kernel po rom'ie). próbowałem od nowa wgrywać MIUI i Próbowałem z Rom'em Dorimanx, ale staje na logo i nie może przejsć dalej :( czy ktoś ma jakieś sugestie.... please.
-
Mój HD2 leży.Poległ przy zmianie systemu trzy dni temu. Jak pisałem wyżej miałem już logo MI xiaomi.com, ale tylko stał na nim. Potem zrobiłem jak poradził KurczaQ, czyli wgrałem kernel po rom'ie MIUI, ale dalej stał tylko na logo kernel'a Dorimanx'a. Potem wgrałem rom Dorimanx'a no to po instalacji stał na logo rom Dorimanx'a. Pomyślałem że coś schrzaniłem wcześniej , wiec TASK, TASK, TASK i od nowa, ale teraz przy MAGLDRrepartition z 200MB, nie mogę nawiązać połączenia USB (sprawdziłem wszystkie gniazda na kompie i dostępne kable działają z innymi urządzeniami). A po dołączeniu kabla do HD na białym polu pojawia się USB. na czerwonym polu 2.08 HSPL, wcześniej miałem radio 2.15.50.14 . Prawdę mówiąc nie wiem w jakim jestem miejscu i co robić. po włożeniu bateri pojawia się biały ekran z HTC, a gdy trzymam Vol- i Power do trzy kolory i biały. na pewno jest ktoś na forum, kto wie co dalej
-
Zrób Task29 i rób od punktu 5.
-
Dochodzę praktycznie do końca. Wybieram opcję instalacji Zip. z karty SD i po chwili:
-- Installing: /sdcard/MDJs_CyanogenMod7_v.2.6
AND_A2SD+.zip
Finding update package...
Opening update package...
Installing update package
Instalation aborted.
Wracałem do punktu bodajże piątego czyli użycia Task29 lecz nadal to samo. Pomocy co mam robić !?
-
Spróbuj wgrać nowy ROM, lub ściągnij ten ponownie. Być może archiwum jest uszkodzone.
-
W takim razie spróbuję wgrać nowy ROM. Lecz sądziłem iż ten powinien działać, ponieważ korzystałem z niego.
A usunąłem tylko dlatego że podczas pierwszego wgrywania stworzyłem chyba źle partycję bo miałem jedynie 8MB pamięci na telefonie.
---------- Dodano 06.08.12 01:55 ----------
Z góry przepraszam za dublowanie postów ale chciałbym podziękować :) Nie wiem czemu poprzedni nie chciała działać. Sciągnąłem Gingerbreada i wszystko śmiga jak powinno.
-
Witam.
Jestem nowym użytkownikiem forum więc proszę o dużą wyrozumiałość. Zakupiłem jakiś czas temu HD2 z Androidem(SD), ale ktoś spaprał robotę... Np. nie mam blokady klawiatury, nie mogę nagrywać filmów, czasami słabo mnie słychać, często wywala błąd aplikacji itd. Co mam zrobić? W jakiej kolejności i co będzie najlepsze ? Proszę Was koledzy o bezinteresowną pomoc.
-
Wejdź na XDA, wyszukaj HD2, później Android SD Develop., ściągnij jakiś, wgraj na kartę, włączaj jak każdy inny ;p
-
Witam! wgrywalem ta metoda tu opisaną wgrałem room Version 10 Final FIXED 19.10.2012
Evo 4.0.4 i radio 2.15.50.14 i wszystko sie wgralo tel dziala ale nei dziala wifi tzn wykrywa siec ale tweirdzi ze za slaby syganal i ze jest siec poza zasiegiem a to niemozliwe poprostu :) nie wiem co to za cholera :)
-
W ustawieniach wifi odznacz używanie tylko dobrej jakości sieci
Wysyłane za pomocą mojego gołębia pocztowego
-
witam ! wgrywam juz 4 soft radio mam 2.15.50.14 jeden z softów to EvoHd2v10final-fixedx i wifi nie dziala wszystko inne ok co to moze byc? Dzieki za pomoc
---------- Dodano 14:06 ----------
odzanaczone to chyba nie to ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
KurczaQ
W ustawieniach wifi odznacz używanie tylko dobrej jakości sieci
-
Możliwe iż jest to wada hardware, dograj ostatnie Radio i ponownie postaw ROM jednak GB lub ICS
-
Dobry posadzilem ostatnio jaelly bean na mojego htc hd2 leo, niby wszystko smiga jak nalezy ale mam problemik z (Mobile Data 3G/2G) przez wi-fi wszystko lata natomiast pomimo prawidlowych ustawien punktow dostepu za nic nie moze ustanowic polaczenia
[ niemam zadnych blokad na koncie sprawdzalem u operatora jak rowniez konsultowalem ustawienia dla mojej sieci punktow dostepu] moze ktos mial podobny problem ? I jeszcze jedno pytanko o glosnosc telefonu uzywajac aplikacji odtwarzajac dzwieki wszystko jest ok natomiast w czasie polaczenia przychodzacego dzwonek jest bardzo cichy cichszy od wibracji :) wszystko ustawione na max vol. z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Isitrax
Dobry posadzilem ostatnio jaelly bean na mojego htc hd2 leo, niby wszystko smiga jak nalezy ale mam problemik z (Mobile Data 3G/2G) przez wi-fi wszystko lata natomiast pomimo prawidlowych ustawien punktow dostepu za nic nie moze ustanowic polaczenia
[ niemam zadnych blokad na koncie sprawdzalem u operatora jak rowniez konsultowalem ustawienia dla mojej sieci punktow dostepu] moze ktos mial podobny problem ? I jeszcze jedno pytanko o glosnosc telefonu uzywajac aplikacji odtwarzajac dzwieki wszystko jest ok natomiast w czasie polaczenia przychodzacego dzwonek jest bardzo cichy cichszy od wibracji :) wszystko ustawione na max vol. z gory dziekuje za wszelkie podpowiedzi
Nijak ma się to do treści tematu, napisz osobny wątek by nie robić tu śmietnika >_<
-
Witam wszystkich jestem nowy tutaj na forum. Mam otóż taki problem nie mogę zainstalować HSPL bo po podłączeniu fona pojawia mi się:
CRITICAL ERROR
Flow:00000005
Error code: 00000005
Description: Bad SPL version
I wyłącza się instalator. W bootloaderze mam napisy:
PB8110 SS-BC
SPL-3.03.0000 XE
MicroP(LED) 0x05
MicroP(TOUCH) 0x50
Proszę o pomoc.
-
"Bad SPL version"
To chyba wszystko tłumaczy, wgraj poprawne Radio, Hard SPL i kontynuuj ;)
-
Dzięki. Już wgrałem androida.
-
Nie chce mi sie wlaczyc tryb recovery... raz mi sie wlaczyl podlaczeniu telefonu a teraz naciskam domek i czerwona sluchawke i nic:(
---------- Dodano 04.01.13 13:46 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Kierownik
Nie chce mi sie wlaczyc tryb recovery... raz mi sie wlaczyl podlaczeniu telefonu a teraz naciskam domek i czerwona sluchawke i nic:(
Sorki jednak dziala
-
Mam mega problem, chyba ucegliłem HD2 :( Po wgraniu HSPL (przebiega to bez problemu) oraz radia (to również idzie spoko) robię task29. Wszystko przebiega dobrze aż do momentu uruchomienia trybu fastboot. Po prostu pojawia się logo HTC na białym tle i ... to wszystko. Nie mogę w żaden sposób wejść w ten tryb fastboot by wgrać CLK. Czy da się jeszcze coś z tym zrobić?
-
ale Clk nie wgrywasz przez fastboot, tylko przez bootloader, czyli tak samo jak robiłeś Task29.
-
Obawiałem się, że faktycznie już cegła. W tym poradniku jest to niestety dość niejasno napisane ... znalazłem jakiś poradnik na youtubie i poszło. Linki do radia też przydałoby się podmienić bo te już wygasły.
Swoją drogą proponuję dodać do poradnika trochę więcej noobowych informacji. Czym jest HSPL, Radio, CLK. Bo robić wszystko jak w poradniku to można, ale zdecydowanie przyjemniej jak się wie co się robi :)
-
Witam. Mam taki problem po instalacji androida cm 10 na HTC HD2 mam zaledwie 65mb pamieci wewnetrznej... Co moge z tym zrobic?
-
Cytat:
Zamieszczone przez
olek300
Witam. Mam taki problem po instalacji androida cm 10 na HTC HD2 mam zaledwie 65mb pamieci wewnetrznej... Co moge z tym zrobic?
... nie rób tu Spamu, stwórz oddzielny temat...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
KurczaQ
... nie rób tu Spamu, stwórz oddzielny temat...
Chodzi mi o to , że robilem wszystko wg tego poradnika i po zainstalowaniu wszystkiego jest jedynie 65 mb pamieci wewnetrznej i nic nie mozna zainstalowac.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
olek300
Chodzi mi o to , że robilem wszystko wg tego poradnika i po zainstalowaniu wszystkiego jest jedynie 65 mb pamieci wewnetrznej i nic nie mozna zainstalowac.
Ogarnij EXT, ogarnij inny ROM, tu jest temat dotyczący wgrywania ROMU, jeżeli go wgrałeś to zrób oddzielny temat.
-
Proszę kogoś o pomoc. Chodzi mi o przejście przez to piekło razem ze mną np. za pośrednictwem skype gdyż jestem "laikiem" jakich mało w takich sprawach. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc ! Pozdrawiam !
Jest ktoś kto pomoże mi to wgrać? usiądzie ze mną i przez skype poprowadzi za rączke ?;d
-
Niestety, albo weźmiesz się sam z przymusu albo nie zrobisz tego wcale - nikt nie będzie co chwilkę ci tłumaczyć jak to robić.
Ja zrobiłem to bez tak pięknie opracowanego poradnika i żyję, Wy macie ile prościej - może po prostu ruszyć tyłkiem Wam się nie chce?
Wychodząc z tego nie pytajcie o pomoc przez Skype etc., ja pomogłem w ten sposób - reszta pozostaje dla Was.
-
Mam problem ! Zrobiłem downgrage romu ponieważ miałem nowego jestem po wykonaniu HSPL ale nie moge wgrać radia. Kopiuje radio ze zmienioną nazwą na karte sd wrzucam w telefon podłączam do komputera odpalam w bootloaderze i nie moge nic zrobic ! Jest ktoś w stanie pomóc ?!!!!
HTC HD2 wgrywanie najnowszego radia?|?Fragles DEV czy ta instalacja radia jest opisana dobrze? Nie kopijue nic na karte pamięci ? Czy ten drugi plik który jest w zipie zmieniam mu nazwe na podaną w poradniuku i instaluje to Custom RUU ? proszę o pomoc bo jestem już tak blisko :p Nie mogę się doczekać !
oczywiście ten drugi plik ze zmienioną nazwa RUU_singer.nbh zmieniam na LEOIMG.nbh wrzucam na sd i wtedy dopiero instaluje custom RUU ? Oczywiście w tym czasie mam odpalony telefon w bootloaderze i podlaczony do kompa :) ZGADZA SIĘ ?
-
CHOLERA JASNA, NIE SPAMUJ TAK TYLKO PISZ WSZYSTKO W JEDNYM POŚCIE, Gdybym był moderatorem miałbyś Warn po Warnie heh...
Tak, tamten poradnik jest aktualny, jednak prościej wrzucić plik radia na Sd i przez Bootloader to wgrać.
-
Własnie nie mogę wgrać tego przez bootloadera. Włącza się tylko bootloader i nic poza tym :/ Próbuje z Custom RUU
Mam problem. Po zrobieniu wszystkiego i instalowaniu już ROM'a (MIUI BETA z oficjalnej strony) Rom zainstalował się po rebot device telefon uruchamia się jest optymalizacja aplikacji i tak w kółko leci do 33 i od nowa ekran startowy z logo MIUI i znowu optymalizacja nie chce odpalić. Jesteście może w stanie pomóc? Robiłem to za pomocą magic loader. Może polecacie jakiś inny fajny ROM z którym nie będzie takich problemów ? Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam !
:)
Jeszcze jedno pytanie. Może ktoś z was testował paranoid androida, ponieważ mam zamiar dzisiaj go instalować. Może też ktoś wie czy jest opcja ogarnięcia tego ROM'u w naszym Ojczystym języku ? :)
Pozdrawiam !
-
-
A ja mam pytanie co do wgrywania nowszej wersji ROM-u przez NativeSD.
W pamięci NAND przez CWM było tak, że jak wyszła nowsza wersja ROM-u to, o ile kucharz nie zażyczył sobie inaczej to można było zainstalować zipa z ROMem bezpośrednio na ten starszy i wszystkie programy, ustawienia itd. się zachowywały...
Można tak samo zrobić w przypadku NativeSD przez 4EXTRecovery?
Pozdrawiam
-
Szczerze nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że tak bo pamięć NAND także pod Androida formatowana jest w EXT :).
Spróbuj, nie zaszkodzi a jeżeli będzie to poprawne to dodam do poradnika sposób instalacji NativeSD
-
Linki do radia wygasły skad mam pobrac aktualna wersję ??
-
Tu masz link do najnowszego radia na HD2