Witam. Jest mi bardzo miło że powstalo takie forum tylko o HD2. Liczę na dobrom pomoc i wszystkich gorąco pozdrawiam!
Wersja do druku
Witam. Jest mi bardzo miło że powstalo takie forum tylko o HD2. Liczę na dobrom pomoc i wszystkich gorąco pozdrawiam!
Witam wszystkich serdecznie.
Smogg'u drogi, moje odczucia i uwagi wynikają z porównania HD2 do mojego poprzedniego telefonu czyli Nokia E71 i tak:
Ad. 1,2,3,4
Zgoda tylko w E71 nie musiałem niczego kupować bo dołączane akcesoria były wysokiej jakości i wszystko było w zestawie: porządny futerał, którego nie musiałem rozpychać, bardzo ładnie zrobiony kabelek usb, smyczka i świetny soft - wszystko mogłem sobie zgrać na płytkę, a przy podłączonym telefonie można było wysyłać smsy i inne.
Ad.6
No z jednej strony masz rację, ale w ciut mniejszej E71 to się bardzo sprawdzało. Jak wyciągam telefon z futerału to łapię za smyczkę i mam pewność, że mi nie wypadnie. A z HD2 ciągle się boję, że mi się wyślizgnie z łapek.
Ad.7
Poprawkę zainstalowałem i efekt prawie żaden. Myślałem, że to kwestia sprzętowa, ale pod Andkiem problemu nie ma.
Co do map to mam MapaMap z Logo i sprawdza się całkiem nieźle. Mapy w Noki to trochę inna bajka i inne zastosowanie. Po pierwsze Nokia daje mapy całego świata za darmo (poza Koreą Północną :D). Są pogrupowane na kontynenty i podzielone na kraje. Jadę do Belgi ładuję sobie beneluxy, lecę do Chin ładuję Chiny itd. Jest do tego fajna aplikacja i co ważne wszystko za friko. Mając załadowaną mapę nawet z beznadziejnym GPS z E71 mogę się odnaleźć w obcym mieście. I co ważne nie muszę mieć połączenia z netem jak w wypadku Google maps bo mapy Noki działają też w trybie off-line. Tak więc nie do końca chodzi o samą nawigację.
No i muszę dodać kilka kolejnych punktów - wszystko E71 vs. HD2:
12. - bark słowników, które były super w Noki - można załadować trzy dowolne języki i w między nimi tłumaczyć. Do tego jest wymowa.
13. - brak voice dial i syntezatora mowy.
14. - brak wbudowanego klienta SIP/VoIP - biznesowym fonie to teraz podstawa
15. - brak możliwości wyświetlania kanału 50 na wyświetlaczu
16. - nieoczywiste i skomplikowane przełączanie między aplikacjami
17. - w porównaniu z E71 nie wspomnę o baterii, ale tu sprawa jest zrozumiała, choć htc mógł dać większą pojemności.
Oczywiście to wszystko opinie subiektywne. Dla mnie te rzeczy to nie jakieś gadżety, ale narzędzia, z których korzystam i są mi potrzebne. Z przykrością przyznam, że jak na razie HD2, a bardziej jego oprogramowanie to jedno pasmo rozczarowań. Może się poprawi, ale na razie żałuję, że nie wybrałem jednak N8.
Wiem, wiem ... zdrajca ;D
Żeby jakoś osłodzić tę litanię negatywów:
- bardzo dobry skaner wizytówek - działa to rewelacyjnie.
- super szybki gps
witam wszystkich serdecznie, dzis mi przyszedl moj htc hd2, wiec zaczynam zabawe z nim
Nasz kochany gRRubasku ;) Podoba mi się, że dyskusja się rozwija :D Wiem, że to OT, ale co tam ^_^
1,2,3,4,5 - zgadzam się jak najbardziej, ciężko zmyć zażenowanie z twarzy, kiedy do kupionego za grube pieniądze (przypadkowa zbieżność ;P) telefonu są dodawane gówniane akcesoria, brak uchwytu do samochodu w telefonie z takim wyświetlaczem i GPSem, a kabel od ładowarki samochodowej umożliwia tylko i wyłącznie ładowanie telefonu... Żadnym usprawiedliwieniem dla HTC jest to, że każdy chce na czymś zarabiać... choć może z drugiej strony, gdyby dorzucili nam te akcesoria, to telefon nie kosztowałby tyle, a 2 razy więcej... Całe szczęście, że serwisy aukcyjne pełne są relatywnie tanich zamienników (uchwyt samochodowy), a i same zapasowe kabelki nie kosztują majątku (choć zwykły kabelek USB od HTC kosztuje prawie 40 złotych, kiedy no name można dostać za 4...).
6 - ok, używasz, może Ci brakować... ja nigdy nie używałem więc może nie przykładam do tego takiej wagi ;)
7 - to proponuję inny rom... nie pamiętam jaki masz, u mnie na romie Elmina problem z plamą nie występuje... pod Androidem też nie - tak jak u Ciebie, ale skoro nie występuje pod innym systemem, to widać ewidentnie, że to kwestia software'owa.
12 - fajnym słownikiem z wymową jest SlovoED (tak, wiem, płatny, fuckup). Jeśli ma ktoś jeszcze coś innego, godnego polecenia/uwagi - proszę nie bać się zaprezentować :D Jest też oczywiście google translate... ale nie wiem jak u Ciebie w abonamencie z internetem ;)
13 - fakt :( są jakieś softy, ale ponoć źle się sprawdzają... osobiście nigdy nie używałem.
14 - w zasadzie jw. do VoIP mam komputer i telefon podpięty pod router, w telefonie nigdy nie szukałem :-)
15 - Nadal nie mam zielonego pojęcia czymże jest ten kanał 50 :D Skoro się do niego przyzwyczaiłeś, to oczywiście może Ci go brakować... ja nie wiem, nie miałem, nie widziałem... a czego oczy nie widzą :D
16 - MMTaskManager - nie może być prościej :-)
17 - HTC (znów odpłatnie) wypuściło większą baterię z większą klapką... ale nie wszystkie Andki ją obsługują... poza tym to zwiększa wymiary i wagę samego telefonu (choć waga może nie jest tak istotna, kiedy portfel po zakupie baterii jest znacząco lżejszy ;D). Ja tam się cieszę jak mi do wieczora wystarczy baterii - na noc i tak podpinam ładowarkę, więc nie jestem specjalnie zły na jej wytrzymałość... moc kosztuje, a cieszy mnie, że HD2 jest szybki :-) Oczywiście nie obraziłbym się, gdybym ładował baterię co dwa, czy może nawet co trzy dni... Ah, się rozmarzyłem :D
Tak jeszcze sobie myślę, o tych Twoich mapach z Nokii... Ostatnio miałem przyjemność testowania (pod Androidem) Sygic Aura... tam przy pierwszym uruchomieniu można wybrać mapy do ściągnięcia - było tego sporo, nie przeglądałem wszystkich, ale robiło wrażenie dość pokaźnej listy ;) Po jednorazowym zassaniu map - masz je już w telefonie i więcej nie łączy z internetem. No a mapy są made by TomTom, więc na ten Benelux, czy inne europejskie państwa powinny się nadać ;)
Smogg'u drogi, dzięki za porady. Powalczę, ale coraz bardziej zastanawiam się jakby to wymienić hd2 na e72 (względnie N8). No niestety, może to tylko trudne początki, ale telefon mam tydzień i była to męka. Braki w wyposażeniu nie rokują dobrze. Wszystko o czym piszesz to jednak kompromisy i "erazace"
Chyba nie jestem kompatybilny z tym telefonem, a w zasadzie bardziej z WM6.5 ;D
To pobaw się Androidem - naprawdę warto ;)
Jedyne - dla mnie - w czym WM>Android... to AutoMapa :(
Android obiecujący. Ale dalej to kompromis i kombinowanie.
Na tym microsoftowym badziewiu testuje MapęMap z ostatniego LOGO i wbrew różnym opiniom jest całkiem niezła, a kilkakrotnie tańsza AM.
Generalnie na nawigacji mi specjalnie nie zależy bo mam fabrycznie wbudowaną w aucie bardzo dobrą i mapy na całą Europę. AutoMapa i MapaMap są dobre na Polskę.
proponuję założyć osobny temat na +i- HD2 bo to miał być lekki odskok a się coraz bardziej poszerza
Witam wszystkich.
Od wczoraj zaczynam swoja przygodę z HD2 i narazie zapowiada się dobrze :)
witam wszystkich :)
hd2 od 31.12.2010 :P
witam
Ja również witam wszystkich mimo że na forum jestem od samego początku ;)
Witam wszystkich, jestem Fragles i HD2 posiadam od początku Grudnia : )
cześć ci Fraglesie i całej reszcie HD2 maniaków
Siemka! Hd2 posiadam od tygodnia. Dopiero zaczynam przygode z htc. Pozdrawiam wszystkich uzytkowników.
Witam wszystkich. Twórcom tego forum gratuluję i życzę dużo sukcesów.
Witam wszystkich, co prawda nie jestem jeszcze użytkownikiem hd 2, ale będę nim najprawdopodobniej jutro/we wtorek. Pozdrawiam :)
Witam
Hd2 od 15 stycznia
Serdecznie Witam towarzystwo ;D
Czesc i Czolem
Powitać w bieżącym dniu podatkowym :P
Witam witająco wszystkich :-*
Bry wszystkim:D
witam serdecznie, dopiero zaczynam przygodę z HTC jak i Windows Mobile :)
uwaga! moge zadawać dużo pytań :P
oby się nie powtarzały na forumCytat:
uwaga! moge zadawać dużo pytań
A tak w ogóle to witaj :)
Dzińdybry :-)
Witam wszystkich, testuje leo od win 6.5 po andka 2.3 do win7 wszystkie romy jakie mogę i mam czas :)
Witam wsztstkich forumowiczów :)
Podobnie jak większość z Was jestem tu żeby zasięgnąć wiedzy na temat Naszego HTC 8)
Pozdrawiam wszystkich!
Witam wszystkich :)
Witam wszystkich! wreszcie forum o HTC HD2.
Czesc , witam wszystkich. To moj kolejny telefon HTC i chyba najlepszy ale mam tez z nim kilka drobnych problemow lecz o tym w innym wątku bedzie.
8)
Sie ma !
Witam wszystkich super pomysł z forum dla Leona gratulacje i biorę się za czytanie całego serwisu!
Witam wszystkich .
Witam wszystkich.. mam nadzieje ze znajdę tutaj potrzebna pomoc.
Witam wszystkich.
witam wszystkich
Witam wszystkich mam na imie Janusz i niedługo zostane szcześliwym posiadaczem hd2 z orange czekam tylko na odbiór. pozdrawiam wszystkich
witam, jestem posiadaczem hd2 chce sie czegoś ciekawego o nim dowiedzieć itd...
Dzień dobry, witam, cześć i czołem ;D