Odp: Jak wgrać NAND Android
Kod:
http://shipped-roms.com/index.php?category=windows%20mobile&model=Leo
^Tutaj jest masa, niestety tak jak patrzę, to wszystko w plikach .exe, a więc do instalowania z poziomu komputera... i tutaj trochę koło się zamyka, bo Twój system nie wykrywa Leo... Dobrze by było, jeśli miałbyś możliwość spróbowania przeflashować ten telefon u jakiegoś znajomego na jego komputerze... Anyway- szukamy dalej, może ktoś na coś wpadnie :-)
Dzisiaj nie mam jak na innym kompie,jurto sie postaram to wykonac.Nic z tego nie czaje co sie dzieje z tym telefone.
[hr]Dodano: [time]1304877461[/time][hr]
Dobra...misja zakonczona sukcesem.Faktycznie wszystko co chciałem zainstalowac i sie nie dalo to tylko i wyłacznie wina mojego komputera,na innym poszło bez problemu tylko jak musialem zainstalowac to kilka razy musiałem TASK29 zrobic.Teraz mam Gingerbread 2.3.2.Dzieki za pomoc chlopaki.
Zainstalowałem andka prj Clean Desire v0.3.2 [Kernel: prj v0.4] i wszystko pieknie ładnie wszystko śmiga tylko jest problem z uruchamianiem strasznie wolno sie uruchamia. I czy zawsze magldr bedzie się załączał?
To tak samo jak z BIOSem - musi. Może i w WM nie było widać włączania się SPL, ale to też było.
Ten ROM rzeczywiście się długo włącza... ale też nie niemiłosiernie długo ^,^
No, przecież OS w telefonie ma się od tego, żeby na nim pracować... Animacja uruchamiania systemu to tylko taki dodatkowy bajer ;)
Ogólnie wszystkie Andki które miałem na Leonie potrzebowały dłuższego czasu na rozbieg, niż np. stock w Desire czy Desire HD :)
Nie inaczej jest w tym Andku, którego mam teraz, z tą jednak różnicą, że CLK umożliwia (w odróżnieniu od MAGLDR) pełną animację uruchamiania - zupełnie jak w natywnym urządzeniu :-)
Panowie czy zmieniła (ułatwiła się) troche procedura wgrywania nanada na nasze hd2, czy jest ciągle ta sama? Jakiś czas temu (ze 3miechy temu) miałem wgrywać ale niestety dopiero teraz moge to zrobić.
Zasadniczo trochę się zmieniła, gdyż większość pojawiających się teraz romów wymaga partycji ext na karcie SD, co niektórym może wydać się dodatkową komplikacją ;)
Choć to wszystko jest ogólnie bardzo proste - w MAGLDR można przeprowadzić partycjonowanie karty. Ja zazwyczaj używam do tego GParted (program ten posiada nawet własne livecd - nie trzeba więc koniecznie posiadać u siebie Linuksa na stałe, dodatkowo jest również na płytach /ponownie LiveCD/ z Ubuntu).
Z drugiej jednak strony - najczęściej widuję pliki .zip z romami do instalowania przez CWM, więc jeśli się przebrnie przez partycjonowanie karty, wgra na nią zipa, odpali CWM, to instalacja w zasadzie niczym specjalnym się nie różni od instalowania leoimg.nbh ;)
Pomocy. Uwaliłem hd2... Staram się wgrać z karty leoimg.nbh ale po wejsciu w bootloader tylko mruga to szare tło na jedną sekundę i dalej jest normalny bootloader.... Próbowałem już na 2 kartach, co robić pomocy.
Wykonaj format karty (FAT32), wrzuć tam tylko plik z romem i spróbuj jeszcze raz - dawno dawno temu miałem podobny problem i reformat pomógł :-) Możesz jeszcze spróbować wgrać jakiś inny rom - może masz po prostu walnięty plik. Inna sprawa - masz HSPL? I jeszcze inna sprawa - jak to ma się do tematu wątku o wgrywaniu Androida NAND?
Dobra już nie istotne. Olałem odinstalowywanie hspla. Wgrałem typhonowego cyana i jestem w trakcie konfiguracji. :3, ale dzięki za szybką odp.
- Aby wgrać musimy mieć zainstalowane: HSPL 2.08, radio 2.15. Zalecany rom na sterowmnikach 3.14|
chlopaki jestem zielony i tego nie kumam.
kupilem telefon na allegro , i nie wiem jaki ma rom itd. ma wina 6.5 prof. nic wiecej nie wiem.
wiec co mam wgrac zeby poprawnie chodzil Android skin Clean Desire 1.4v 0.4?
np. HSPL 3.0 sciagnalem, moze byc ?
prosze o pojasnienie, i powiedzcie czy dobry rom wybralem , chce cos takiego zwyklego androida jak jest oryginalnie w Desire lub WF
Wszystko jest na forum, banalnie łatwe do znalezienia.
Najpierw poszukaj na forum, blogu, potem pytaj.
A od siebie: Jeśli chcesz mieć Androida odpalanego tylko z NAND (bez partcjonowania karty) polecam PRJ Desire.
Korzystam z niego przez jakieś 5 miesięcy i muszę przyznać, że jest bardzo dobry, chociaż bez wodotrysków (a może właśnie dlatego).
a co to sa wodotryski kolego ??
ok co nie co znalazlem, a moglbys wyslac Mi jakis link w ktorym jest opisane partycjowanie karty !?
Bo tego nie rozumiem, a czy ten Rom ktory mi wyslales wyglada jak zwykly Android WF ?
mozesz przeslac link do opisu instalacji , danego romu, czyli jaki HSPL , itd. Dzieki . elo
proponujesz ten
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=897191
- czy jest jakis nowszy?
[admin]Na forum linki wychodzące kodujemy.[/admin]
PRJ Clean Desire pomimo swojego wieku jest jednym z najbardziej stabilnych Androidów dla HD2 z jakimi miałem przyjemność obcować.
Brak wodotrysków zapewne ma związek ze starszym Sense, niż w portach z DesireHD, IncredibleS, czy zbugowanego na HD2 Pyramida. Ale jest to skuteczne i działające. W zasadzie instalując ten rom Leon zbliża się do Desire jak do żadnego innego telefonu.
Jako kolejny plus przemawiający za tym wypiekiem - nie wymaga partycji EXT na karcie pamięci. A to z kolei oznacza, że nie potrzebujesz linka do how-to, ani pisania opisu na nowo ;) W przyszłości będziesz mógł to zrobić w CWM (@MAGLDR->AD Recovery).
HSPL do każdego Androida to 2.08 - możesz wybrać właśnie tę wersję np. w HSPL3 (instalator ma inną wersję, niż HSPL instalowany w słuchawce), nie jestem pewien, czy czasem w HSPL4 też nie można było wybrać wersji 2.08...
jeszcze mysle nad Winem 7 - co o nim myslicie ?
mozesz wytluamczyc Nam czym sa 'wodotryski' i jaka jest roznica Sense w androidzie PRJ desire a tym obecnym w Winie 6.5 ?
Mysle ze Nie tylko mi to bedzie potrzebne w tym temacie , napewno innym nowym osobom tez sie przydadza te informacje :)
Ja korzystam z wp7 ;)
Szczerze polecam , ale :
Więcej roboty przy nim jest
- instalacja zune i te sprawy , (ale jeśli korzystałeś wcześniej z telefonów z jabłuszkiem, to wytrzymasz;P )
- trzeba odblokować go , ew. wgrać odblokowany
- no i ten nieszczęsny market( ja puki co jeszcze go nie włączyłem ... )
Ale :
wp7 jest zadziwiająco szybki na LEOsiu, oryginalnie ma wgranego porządnego office'a ( co jest dużym plusem... bo office'y na androida to w większości porażki) , no i tak klawiatura <3
I jeżeli nie przeszkadza Ci język ang. w tel , to polecam ci ROM którego aktualnie używam :
Back to future , ugotowanego przez user'a Yuki z XDA ;)
Edit:
Wodotryski , to z tego co mnie się zdaje zbędne śmiecie zainstalowane standardowo na androidach np. twitter.
a sense z androida możesz obejrzeć tutaj :
HTC HD2 android 2.3.3 with stable sense 3.0.ogólnie sense w przypadku androida wyszedł dość kiepsko ... więc najlepiej go zastąpić jakimś szybszym i lepszym launcher'em np go launcher ex ;)
[quote author=rezus link=topic=269.msg7189#msg7189 date=1315299640]
mozesz wytluamczyc Nam czym sa 'wodotryski' i jaka jest roznica Sense w androidzie PRJ desire a tym obecnym w Winie 6.5 ?
Mysle ze Nie tylko mi to bedzie potrzebne w tym temacie , napewno innym nowym osobom tez sie przydadza te informacje :)
[/quote]
Mówi się, że obrazek jest warty więcej niż tysiąc słów... YT jest pełne filmów, które składają się z tysięcy obrazów, wobec czego nie wiem czy jest sens tracenia mojego czasu na czcze pisanie, jak i Twojego czasu na czytanie moich czczych wypocin ;)
Sense z WM i z Androida jest zupełnie różne - to różne systemy o różnych możliwościach i nawet palecie kolorów. Wpisz proszę na YT w wyszukiwarkę "Prezentacja Sense HD2", później "Prezentacja Sense Desire" (takie jest w buildzie PRJ)... a jeśli będziesz chciał zobaczyć "wodotryski" których nie ma w tych dwóch pierwszych, to wpisz "Prezentacja Sense Sensation", albo chociaż "Desire vs Desire HD".
Masa tych rzeczy, to mówiąc kolokwialnie pierdoły - np. to, że podczas rozmowy telefonicznej górna belka z ikonami w DHD jest podświetlona na zielono, a w Desire nie jest.
Rozwodzenie się nad tym wszystkim nie ma najmniejszego sensu... zwłaszcza, że mając HD2 możesz poczytać i wgrywać po kolei romy z każdego urządzenia z wyżej wymienionych i oglądać różnice pomiędzy nimi.
Są i tacy, którzy w ogóle instalują romy bez Sense, gdyż są szybsze, a na tych konkretnych widgetach od HTC nie każdemu musi zależeć... różnie bywa ;)
A na zakończenie:
[quote author=rezus link=topic=269.msg7189#msg7189 date=1315299640]
jeszcze mysle nad Winem 7 - co o nim myslicie ?
[/quote]
Że to wątek dotyczący Androida w NAND ;)
Mnie odstrasza od WP7. Posiadając Leona nie wgrałem go ani na chwilę... ale wiem, że kolega Szakus śmigał na nim całkiem długo... o gustach się nie dyskutuje - sprawdź, przekonaj się, wybierz ;)
Witam mam ała nie mogę wrzucić MAGLDR logo htc i postęp 0% mam spl 3,03,000 rom 3,14,479,2 radio 2,15,50,14 wersjia manila 2,5 prosze o pomoc
@ecko2man:
[quote author=ArturN link=topic=269.msg1895#msg1895 date=1293957143]
(...)
UWAGA
- Aby wgrać musimy mieć zainstalowane: [size=36pt]HSPL 2.08[/size], radio 2.15. Zalecany rom na sterowmnikach 3.14
(...)
[/quote]
Witam,
Postępowałem zgodnie z instrukcją , Dochodzę do punktu 4 i pojawia sie problem gdyż powinno sie pojawić okno Bootowanie LEO żeby urochomić USB Flasher , a umnie cały czas widnieje logo ERA, uruchomienie z wciśniętą czerwoną słuchawką nic nie daje.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
Maciek
Bo powinieneś uruchamiać z czerwoną słuchawką i przyciskiem 'home' :)