-
Odp: Oficjalny Rom 3.14 WWE [PL]
Ja od siebie polecam rom Elmina BlackSide, ma najwięcej do wykorzystania pamięci wewn. żadnych problemów :) Belka na górze.
Kod:
http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/%28rom%29%28wm65%29%28plk%29-blackside-v1-00-21895-%2824-03-2010%29/
chyba że się zdecydujesz na rom z belką na dole:
Kod:
http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/%28rom%29%28wm65x%29%28plk%29-blacksidedown-v1-00-23551-%2830-03-2010%29/
Romy Bysia też są zbliżone do stockowych. Ja jednak wole Elmina :)
-
Wiem temat się powtarza. ja mam mianowicie taki problem na swoim kompie nie moge zmienic zgodnisci z visty na nt, na kumpla laptopie jak zmienie to i tak pakiet jezykow nie chce sie wgrac. pokazuje tylko durny komunikat najpierw ze porgram przestal dzialac a jak sie da nie wysylaj i zaczyna pracowac dalej to wyskakuje jeszcze bardziej irytujacy komunikat package fersion is not largerthan the one in your device;/ co z tym bardziewiem mam zrobic nie przeszkadza mi ang ale kupilem tel w polsce i che polskie menu.
szukaj odpowiedzi w tym wątku, bo rozumiem że zmieniasz na 3.14
[hr]Dodano: [time]1297195236[/time][hr]
zmienilem dzisiaj właśnie ogólnie jestem zadowolony szczególnie po instalacji CHT
-
Witam, mam HTC HD2 z salonu Plusa. Chcialem sobie nagrac stockowy soft no i tak zrobilem. Nagralem ten z linku Sunnysoft. Pozniej chcialem wgrac spolszczenie, ale sie nie dalo wiec wyciagnalem 2 pliki cab z instalacji, skopiowalem na karte telefonu i zainstalowalem je bezposrednio w telefonie. Tutaj pierwsze pytanie, pliki trzeba zainstalowac w pamieci telefonu czy na karcie pamieci? Ja zainstalowalem w pamieci telefonu. Zrobilem hard reset i po restarcie telefonu pokazuje sie kreator m.in z wyborem sieci. Nie pokazalo sie zadne okienko z wyborem jezyku. Co mam teraz zrobic? Na stronie Sunnysoft jest napisane, zeby restartowac telefon kilkukrotnie. Chodzi tutaj o hard reset za kazdym razem czy tylko wlaczac i wylaczac telefon? Prosze o pomoc.
-
Cytat:
Tutaj pierwsze pytanie, pliki trzeba zainstalowac w pamieci telefonu czy na karcie pamieci?
Pamięć telefonu
Cytat:
Chodzi tutaj o hard reset za kazdym razem czy tylko wlaczac i wylaczac telefon?
HR (wystarczy raz zrobić)
>tu masz caby wyciągnięte jakby co<
-
raz miałem przypadek że wybór języka poszedł dopiero za 2 HR
-
[quote author=majes86 link=topic=8.msg3906#msg3906 date=1298586933]
Witam, mam HTC HD2 z salonu Plusa. Chcialem sobie nagrac stockowy soft no i tak zrobilem. Nagralem ten z linku Sunnysoft. Pozniej chcialem wgrac spolszczenie, ale sie nie dalo wiec wyciagnalem 2 pliki cab z instalacji, skopiowalem na karte telefonu i zainstalowalem je bezposrednio w telefonie. Tutaj pierwsze pytanie, pliki trzeba zainstalowac w pamieci telefonu czy na karcie pamieci? Ja zainstalowalem w pamieci telefonu. Zrobilem hard reset i po restarcie telefonu pokazuje sie kreator m.in z wyborem sieci. Nie pokazalo sie zadne okienko z wyborem jezyku. Co mam teraz zrobic? Na stronie Sunnysoft jest napisane, zeby restartowac telefon kilkukrotnie. Chodzi tutaj o hard reset za kazdym razem czy tylko wlaczac i wylaczac telefon? Prosze o pomoc.
[/quote]
Skoro instalujesz pliki cab z karty, to nie możesz robić hr tylko uruchomić ponownie telefon i wtedy wyskoczy wybór języka ;)
-
Rzeczywiscie trzeba bylo zrobic zwykly reset telefonu (bez HR) i teraz wszystko dziala:) Dziekuje i pozdrawiam.
-
Witam Wszystkich - nowy tu jestem :)
nie wiecie moze jaki originalny ROM 3.14 musialbym wgrac by bylo wszystko ok?
Wgralem z tej strony
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283
ten pierwszy World Wide English (WWE) 3.14.405.2 i instalka rozsypala sie na samym poczatki i musialem wgrywac inny ROM
sciagniecie ROM z originalnej strony HTC nie daje - po wpisaniu mojego S/N - wszedzie pisze ze to jest nieodpowiedni ROM dla mnie
i jaki tu teraz wgrac?
Z gory Dziekuje za pomoc
[mod]Proszę czytać Regulamin ! Zewnętrzne linki kodujemy[/mod]
-
Nie zakładaj nowego wątku tylko czytaj uważnie.
A teraz przejrzyj swój nowo scalony i może dojdziesz do wniosków co trzeba zrobić.
-
[quote author=the_bart123 link=topic=8.msg4277#msg4277 date=1299538276]
Witam Wszystkich - nowy tu jestem :)
nie wiecie moze jaki originalny ROM 3.14 musialbym wgrac by bylo wszystko ok?
Wgralem z tej strony
Kod:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=623283
ten pierwszy World Wide English (WWE) 3.14.405.2 i instalka rozsypala sie na samym poczatki i musialem wgrywac inny ROM
sciagniecie ROM z originalnej strony HTC nie daje - po wpisaniu mojego S/N - wszedzie pisze ze to jest nieodpowiedni ROM dla mnie
i jaki tu teraz wgrac?
Z gory Dziekuje za pomoc
Proszę czytać Regulamin ! Zewnętrzne linki kodujemy
[/quote]
zapomnialem dodac ze S/N mam hmmmm.... zmazany ten pod bateria - tak samo jak i IMEI :)
a ten S/N z informacji o telefonie w windows mobile nie dziala
zatem jaki mam wybrac oficjalny ROM by nie uwalic HD2 znowu? :)
-
A na pudełku na jakiejś naklejce nie ma tego typu danych?
-
witam wszystkich
mam taki problem oczywiście z spolszczeniem do htc hd 2
ale zacznijmy od poczatku
kupiłem htc hd 2 gdzie był brandowany system z ery.
wgrałem sobie nowy czysty rom aktualny 3.14 i do tego chciałem wgrać spolszczenie i tutaj włąsnie zaczeły sie problemy poniewaz oczywiscie wgrało mi sie spolszczenie ale po hard resetie pojawiło sie okienko z informacja taka
error
windows/htc_leo_wm65_5in1_eeu_3_14_v03_1
timeout codeout 0#9999
mam prośbe jesli ktos moze niech napisze jak mam wgrac to spolszczenie
z góry dziekuje
-
Witam,
posiadam HD2 od września 2010, kupiony w salonie Era. Wczoraj chciałem sobie wgrać nowszy ROM 3.14. Na stronie HTC wybrałem opcje romu dla Tmobile, podałem numer seryjny i ściągnąłem instalke. Instalacja poszła bez problemów (nie instalowałem spolszczenia, bo wszystko jest w PL. Nie wiem czy dobrze zrobilem). Telefon działa bez zarzutów, ale dzisiaj pojawił się problem. Nie mogę wysłać do niektórych osób smsa. Przy wiadomości pojawia się czerwony wykrzyknik oraz informacja że wiadomość nie może być dostarczona. Czytałem, że takie przypadki były. Na stronie HTC jest fix, ale on jest do wersji 1.66 i niższej.
Prosiłbym o wszelką pomoc
Dziękuje i pozdrawiam
Roland
-
Zastanwiam się nad aktualizacją telefonu na ten ROM. Czytam ten temat ale nie ma nic na temat tego czy jest on lepszy niż ROM 1.66. Chętnie poznałbym jakies opinie
-
Cytat:
Zastanwiam się nad aktualizacją telefonu na ten ROM. Czytam ten temat ale nie ma nic na temat tego czy jest on lepszy niż ROM 1.66. Chętnie poznałbym jakies opinie
Aktualizuj śmiało, jeżeli interesuje Cię tylko oryginalny rom to po co się zastanawiać. Choćby dlatego że są najświeższe drivery i moim zdaniem najlepsze, dzięki temu choćby nawet odpalisz Androida z karty.
-
Pobrałem i zainstalowałem rom z sunnysoft 3.14 ale mam problem ze spolszczeniem. Udało mi się je odpalić dopiero na win7 32 w trybie zgodności z win xp sp3. Problem pojawił się po zainstalowaniu tel uruchomił się ponownie ale podczas instalacji końcowej wyskoczył błąd ze mam nie ta wersje romu.
-
fajnie działa bez problemowo wszystko przebiegło
-
Witam
Zaktualizowałem sobie ROMik, wszystko poszło ładnie zgrabnie... tylko widzę jeden bug. A mianowicie nie idzie zaktualizować avatarów na liście kontaktów synchronizując z facebookiem. Na poprzednim ROMie bez problemu wszystko się synchronizowało, w nowym niestety :( Ma ktoś jakiś pomysł?
-
Może spróbuj wylogować się z Facebooka i zalogować się ponownie po resecie ;)
-
-
Niestety na wm działy się różne rzeczy i na niektóre nie ma lekarstwa
-
ale to wszystkim nie działa na nowym romie czy tylko mi? :)
-
Kto kupuje hd2 dla windowsa, każdy pcha mu Andka lub wp7, wydaje mi się że nieliczny odsetek ma w tej chwili win mob a tym. Bardziej odsetek tego ma oficjalny rom :-) , jeżeli coś chodzi źle szukamy alternatywy
Wysyłane z mojego Desire HD za pomocą Tapatalk 2
-
Wydaje mi sie ze mialem podobnie, ale bylo to tak dawno temu ze gwarancjii ci nie dam
Wysyłane z mojego HTC EVO 3D X515m za pomocą Tapatalk 2
-
niestety nie pobiera nic z fb. żadnej galerii, zdjęcia, miniatury itd. Coś mi się wydaje że jest to zagrzebane albo w opcjach albo jakimś kluczu rejestru.
-
Wejdź jeszcze w aplikacje facebook wyloguj się i zaloguj się ponownie, z tego co pamiętam to pomagało, (nie chodzi mi to o synchronizacje czy coś takiego) (no chyba że już mi się wogóle z androidem miesza ;p)
-
robiłem na różne sposoby i nic... a kolejnego hard resetu nie chce mi się robić :P
-
po takim czasie może ktoś znalazł rozwiązanie problemu???