Odp: Przygotowywanie HD2 do wgrania Android'a
Jeśli chodzi o przejście do cwm to jest mała nieścisłość. Twoim sposobem nie działało, ja zrobiłem tak, że jak pokazało się fastboot: processing commands klikałem clk install recovery i install, akceptuję wszystko, i zaczynają lecieć jakieś komendy i wtedy wciskam sam domek, aż pojawi się cwm ;-) Miałem problem, bo wywalało mi ciągle Can't mount /sdcard , zrobiłem tak, że podpiąłem, zainstalowałem cwm, format karty z poziomu telefonu, wyciągam kartę i wgrywam rom w zipie, montuję i dalej wg instrukcji. Restartujemy urządzenie, wyciągamy kartę, wgrywamy kernel (jeśli chcemy) tak, jak rom, ale już bez montowania. Reszta się zgadza.
Możesz do poradnika dodać znane problemy i ich rozwiązanie, jak np to can't mount sdcard czy to, co miał ufolud (bo i mi to wyskoczyło, to znaczy, że trzeba kupić nową kartę ;-) )
Ten moment był opisany na tyle niezrozumiale wg mnie, że postanowiłem dopisać od siebie, jakby ktoś miał problem.
Właśnie zrobiłem wiecej ext jest 2GB, i 128 swap xd i cały czas zajeta pamiec, masakra
---------- Dodano 20:43 ----------
p.s. ja nie mialem problemów oprocz tego ze nie mogłem znalezc sterów do SDK :/ powinien ktoś dać link bo win 7 home professional nie znajduje :/
Cytat:
Zamieszczone przez
Caicek0
Właśnie zrobiłem wiecej ext jest 2GB, i 128 swap xd i cały czas zajeta pamiec, masakra
---------- Dodano 20:43 ----------
p.s. ja nie mialem problemów oprocz tego ze nie mogłem znalezc sterów do SDK :/ powinien ktoś dać link bo win 7 home professional nie znajduje :/
Sterowniki są opcjonalne ;) nie musisz ich mieć aby to chodziło :)
SDK ściągniesz ze strony AOSP :)
Źle napisałem, stery Google Android USB czy jakoś tak...
Cytat:
Zamieszczone przez
Caicek0
Źle napisałem, stery Google Android USB czy jakoś tak...
Masz na początku info dotyczące sterowników :)
Hej, mam już na koncie wgranych kilkanaście ROMów postępując zawsze ściśle w/g Twojego instruktarzu (oczywiscie bez wgrywania RADIA)
Jednak takie pytanko sie rodzi, czy zawsze trzeba robić koniecznie wszystkie te kroki?
Szczególnie czy repartycjonowanie jest konieczne jesli rozmiar partycji systemowej potrzebny jest taki sam?
Pytam rzecz jasna o ten krok:
Cytat:
Zamieszczone przez
ChickenPie
5) Klikamy na CLK Repartition, potem wybieramy 220mb (Większość romów na tym będzie śmigać ) oraz Repartition, włączamy Bootloader i jazda
Tak więc czy po wipe Task29 co pozostaje jeszcze konieczne? Pewnie wgranie CWM?
A nie wystarczyłoby po prostu zrobienie wipe juz na telefonie przy pomocy CWM?