Tez tak mysle ze chyba musze jakiego NANDa wsadzic,i czy poleci to sie zobaczy.Chyba nic sie nie moze stac z telefonem podczas instalacji jak cos zle zrobie?Teoretycznie mam ubezpieczony telefon,ale po co kusic los.
Wersja do druku
Tez tak mysle ze chyba musze jakiego NANDa wsadzic,i czy poleci to sie zobaczy.Chyba nic sie nie moze stac z telefonem podczas instalacji jak cos zle zrobie?Teoretycznie mam ubezpieczony telefon,ale po co kusic los.
Rób wszystko wg instrukcji, a na pewno nie spartaczysz :)
Panowie, straszny OT się tutaj robi 8)
Wgrywanie NANDa w 99% opiera się na czytaniu ze zrozumieniem. 1% to wystarczająca ilość szczęścia, aby w momencie np. wgrywania czegoś nie uderzył piorun spalając komputer, do którego jest podłączony Leon, nie łapiąc przy okazji całego Leona na przejaranie ^_^
Co do HSPL na stocku 3.14... Dawno, dawno temu, za HSPL4-ami, za MAGLDR-ami, żyła sobie wiadomość... ok, może inaczej - z tego co pamiętam, 3.14 nie lubi się z HSPL2.08 - dlatego też przed update jakiegoś customa do stocka 3.14 zalecano najpierw wgranie 1.66 z karty, aby mieć oryginalny SPL i dopiero wtedy upgrade do 3.14... jak to się ma do HSPL-owania "żywego" 3.14 - nie wiem, ale po co kusić los jak to już tutaj ładnie zostało powiedziane? :)
Na HSPL3.03 też za bardzo podobno Androidy nie chcą hulać...
Maniek dobrze radzi - albo wgraj Custom ROM z WM6.5(.x), albo wgraj od razu Androida w NANDzie, w ten sposób gonimy w kółko za własnym ogonem szukając źródła problemów, których w ogóle nie trzeba rozwiązywać - bo można zrobić coś dobrze od początku do końca :-)
A Android z tego wątku działał mi bezproblemowo na wielu, wielu, wielu różnych romach z WM6.5.x (ze stocka nigdy nie korzystałem, więc tutaj sorry, ale nie wiem ;)).
Panowie tez macie problemy z kalibracja G Sensora? Wszystko ladnie pieknie, ale czasem nie chce obrocic obrazu horyzontalnie. Kiedy probowalem wykonac kalibracje "babelek powietrza" na pionowej belce pokazywal sie tylko w skrajnych polozeniach ;/
Ktos z tym walczyl i zwyciezyl?
Zasadniczo odradza się wykonywanie kalibracji na tych starszych Andkach z karty ;)
Out-of-box jest tak, jak powinno być, a ewentualne problemy czasami nie wynikają z samego G-Sensora, ale np. jakiejś aplikacji czy cokolwiek.. Tak czy inaczej, dawno dawno temu ktoś zadał podobne pytanie - dotyczące kalibracji - i z tego co pamiętam, po wielu, wielu, wielu trudach i próbowaniu różnych workaroundów, skończyło się jednak na usunięciu data.img i ustawianiu wszystkiego od zera oraz niedotykaniu kalibracji czujnika ;)
Dokladnie tak, testowalem juz ze 4 dystrybucje i na kazdej to samo, takze wracam do tej z tego posta, jak dla mnie najlepsiejsza :)
A problem mialem przy aplikacji Google sky map, fajny bajer... ale polnoc to nie zawsze polnoc :)
Dzieki za szybka odp
EDIT
[quote author=Smogg link=topic=143.msg5549#msg5549 date=1305094937]
Zasadniczo odradza się wykonywanie kalibracji na tych starszych Andkach z karty ;)[/quote]
A na ktorym nowszym androidzie z karty mozna wykonac kalibracje? Czy wogole na jakimkolwiek z karty probowal ktos z Was?
[quote author=mlyn link=topic=143.msg5550#msg5550 date=1305098952]
[quote author=Smogg link=topic=143.msg5549#msg5549 date=1305094937]
Zasadniczo odradza się wykonywanie kalibracji na tych starszych Andkach z karty ;)[/quote]
A na ktorym nowszym androidzie z karty mozna wykonac kalibracje? Czy wogole na jakimkolwiek z karty probowal ktos z Was?
[/quote]
Odpowiem tak: od lutego jadę na NANDach, wcześniej miałem tego MCCM-a z tego tematu, kilka innych i na nich zawsze od początku wszystko sprawowało się po prostu dobrze - tzn. nigdy nie odczuwałem potrzeby wykonania kalibracji G-Sensora, a dodatkowa lektura problemów, które w zasadzie zawsze po tym występowały, odwiodła mnie od takich prób również i na NANDzie :-)
Zazwyczaj kucharze tak składają swoje wypieki, aby taka konfiguracja nie była potrzebna... tak też ja jej nigdy nie potrzebowałem ;)
Witam!
Po raz kolejny niemile zaskoczenie Andka i zezyrania baterii (Dystrybucja MCCM SE v3.4) ;/ Wczoraj wieczorem (ok polnocy) nie podlaczalem leosia do ladowania (bylo ok 35-40% baterii) budze sie ok 8 rano i komunikat Doladuj telefon (12% baterii)
Wszystkie procesy przed snem killowalem, a rano oczywiscie wszystkie sie powlaczaly.
Dodam tylko tyle ze:
- Zasieg w domu mam dobry wiec tel nie musi sie wysilac by go wzmacniac
- Dane w tle wylaczone
- Synchronizacja danych wylaczona
- Nieprzerwany dostep wylaczony
I co najfajniejsze... 3 dni temu kiedy zostawilem go na noc (22-6 rano) w tych samych warunkach od 100% bateria spadla do 94%
Skad taka roznica? Czasem na godzine czuwania zjada 2% baterii, a na nastepny dzien potrafi zjesc 8%/h w tych samych warunkach...
Co moze byc przyczyna?
Miałem podobne przejścia, pomógł reset statystyk :-)
Przeprowadzilem reset statystyk wg schematu:
Z linii polecen w Terminalu:
su [enter]
rm data/system/batterystats.bin [enter]
Wylaczam telefon,
wyciagam baterie na kilka (10-20 sek)
wkladam z powrtoem baterie i laduje do zielonej diody na wylaczonym tel
Pierwszy reset nic nie pomogl (wykonany 2h temu) jest nawet gorzej bo bateria znikala w oczach 1 % na 2 minuty ogladania Menu ;/
Pobor w staniu czuwania 55-70mA...
Teraz wykonuje drugi reset (z 97% baterii jakie mialem na wylaczonym telefonie juz pol godziny laduje i nadal czerwona lampka) Oby cos pomoglo...zostawie do testowania na clay wieczor...
Po ktorym resecie statystyk cos sie u Was poprawilo?
Ogólnie to niby powinno pomóc już po pierwszym... tyle mówi teoria ;)
Praktycznie natomiast - na tym MCCM też robiłem co najmniej 2 resety, żeby było "znośnie" :-)
Na NANDzie żarcie baterii zazwyczaj jest jednak niższe ;)
Dopiero drugi reset znacznie poprawil zycie baterii ale dopiero po chwili...
Po naladowaniu do pelna odpalajac winde i po wlaczeniu Andka z karty, juz na dzien dobry ten pokazywal 99% i dosc szybko spadalo, dopiero ponizej 95% na czuwaniu prad spadl do 5-6mA, a pozniej nawet do 2mA :)
Efekt: 5 godzin na baterii w roznych miejscach, 3 smsy i 2 rozmowy po ok 3 minuty, sprawdzanie loga co 30 min i stan baterii 89% :)
Jest znacznie lepiej :)
Koledzy, nie działa mi wifi! Jest na to sposób?
Dzięki za pomoc. :)
[hr]Dodano: [time]1306574222[/time][hr]
Chłopaki pomocy ::)
Andek działa, a wifi nie. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. W ustawieniach mam wszystko prawidłowo poustawiane, a ciągle przy próbie połączenia z wifi wyskakuje napis ROZŁĄCZONA.
Dzięki wielkie za pomoc ;D
A czy jest tak tylko z jedną siecią, czy z każdą siecią WiFi? Może to kwestia hasła albo filtrowania po MAC?
Jak wyjdE z Andka to leo łączy się z wifi.
Ale Android i WM to dwa oddzielne, autonomiczne systemy - jeśli np. hasło do WiFi wpisałeś tylko w jednym z tych systemów, to nie dziwić mnie będzie to, że w drugim bez wpisania tego hasła nie możesz połączyć się z daną zabezpieczoną siecią.
Sugestia: jeśli nie wpisywałeś hasła do sieci: wpisz je, jeśli je wpisywałeś: zapomnij sieć i wpisz jeszcze raz. Sprawdź też, czy z innymi sieciami również nie możesz się połączyć.
Już przerzuciłem się na Rafdroid 4.2 i tam też nie działa mi wifi. Hasło wpisuję poprawne, a ciągle przy próbie połączenia wyskakuje ''Rozłączono''. Innych sieci nie mogę sprawdzić ponieważ są zabezpieczone.
Zauwazylem dzis nastepujacy problem
Rano wychodze z domu, tel zablokowany w kieszeni...
Przyjezdzam do pracy, telefon nadal zablokowany, ale... wlaczony jest bluetooth i wifi :D
Pomijajac fakt ze 2 dni temu sam zadzwonil mi do kogos :D
Jesli wyciagasz telefon z kieszeni i sam wlaczyl sie bt i wifi to wiedz ze cos sie dzieje... :)
Jakies pomysly oprocz powyzszego?
Hej, to trochę odświeżę temat.
Jest nowa wersja, heheh.
PozdrawiamKod:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=950035
Sorry, My mistake.
[admin]Linki zewnętrzne kodujemy.[br]Sprawa wersji czwartej przewinęła się przez forum, Twój link także - o tutaj.[br]Szukajka Twoim przyjacielem jest ;)[/admin]
witam! ściągnąłem właśnie tę dystrybucję, ale odpala się i odpalić coś nie może (czekałem 40min..), plik data.img usunąłem, ma ktoś pomysł w czym jest problem? będę wdzięczny za pomoc :) info o oprogramowaniu na moim HD2: wersja ROM 3.14.118.1 (04666) PLK, wersja radia 2.15.50.14
[quote author=gRRuby link=topic=143.msg2539#msg2539 date=1295036210]
Czy jest możliwość automatycznego odpalania Androida z karty? Chodzi mi coś w rodzaju bootmanagera. Chcę zostawić ten szajsowaty "łindołs" jak jest, ale nie chcę za każdym razem odpalać ręcznie Andka z karty.
Android jest fajowski :-)
[/quote]
Witam, mogę prosić o link?
Pozdrawiam
A o jaki link prosisz?
[admin]Specjalnie info dla kolegi czara159 - Twoje posty zostały wydzielone do nowego tematu, gdyż z tym miały zerowy związek... mam nadzieję, że nie będziesz miał problemu ze znalezieniem nowego wątku - nie jest to trudne, good luck.[/admin]
Panowie, czy kamera na tym Andku działa w HD2? U mnie coś fixuje, niby nagrywa a przy zatrzymaniu nagrywania poprostu nic sie nie dzieje. Po wymuszeniu wyjścia z kamery potem już jej nie idzie uruchomić.
Witam
Andek śmiga że aż milo mam tylko jeden problem a mianowicie nie działa mi G-sensor. Może zna ktoś rozwiązanie tego problemu?
Jeśli go osobiście kalibrowałeś... to był to błąd ;)
Domyślnie - działa. Wywal plik data.img (przy okazji stracisz WSZYSTKIE dane), uruchom Androida ponownie, data.img wygeneruje się na nowo, będziesz miał nowy system i G-Sensor powinien działać.
Co prawda nie lubię po prostu mówić "SOA#1", ale u mnie naprawdę działało, a u użytkowników, którzy chcieli aby "działało lepiej" nigdy nie było "dobrze" ;)
dzięki za info ale z nudów bawiłem się trochę i zrobiłem kalibracje G-sensora z wyświetlaczem skierowanym do dołu i sie polepszyło :)