Dorimanx albo Typhoon z kernelem Dorimanx, dostępny na XDA :)
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
Wersja do druku
Mam teraz typhoona ale bateria szybko ubywa. Czy o tego dorimanxa Ci chodzi [02 MAY]Dorimanx-ROM-HIGH-END 3.1.7 N276 ODEX NO-HOME-REFRESH+ZRAM+SKIN+TWEAKS+CRON - xda-developers ?
Dorimanxa bym nie polecał, u mnie bateria pada w bardzo szybkim tempie. Za to na Typhoonie starcza na dość długi i telefon spokojnie wytrzymuje dzień mimo częstego bawienia się nim.
Ja mam typhoona. Telefonu używam głównie do internetu i gdy przeglądam strony na operze mini, current widget pokazuje ok. 350mA. Czy to normalne? Jak jest z tym u Ciebie? Dzisiaj ładowałem do 11. i teraz mam 31% chociaż bawiłem się nim może z 2 godziny.
zwykle odłączałem telefon o 8 i o 20 miałem gdzieś tak 20-30%. Na telefonie wchodzę na internet gdy jestem na strychu zapalić, czyli jakieś 5 minut co godzinę. Do tego cały czas włączona synchronizacja poczty, fejsbuków, pogody i innych pierdół. Czasem jakieś połączenie lub sms. Procesor ustawiony Ondemand na 1,1 GHz.
HD2 bardzo lubi połykać baterię, mi na romie ICS bez mocniejszego użytku wytrzymuje ~20 godzin :) z prockiem na 1276mhz na Ondemand :)
Jaśli o mój Dorimanx-Light to po dokonaniu undervolting'u przez Viper-mod (o 175mV mniej niż standard) i jasności ekranu na 7% (wieczorem spokojnie wystarcza) oraz stosowaniu filtru "night-mode" Eliksir pokazuje 98mA (a 51mA w 'sleep'). Okazuje się, że najwięcej prądu żre ekran, jak tylko i wyłącznie zwiększę jasność na 100% (jednym kliknieciem ma widget) pobór pradu skacze na 225-302mA
Sam ekran ssie strasznie prąd, ja mam na auto i znika szybko prąd ;)
Wysyłane z mojego HTC HD2 za pomocą Tapatalk 2
tak na półtorej doby a cały czas go teraz testuję, konfiguruję, eksperymentuję, instaluję/odinstaluje aplikacyjki itp.
Taki zakres częstotliwości mam ustawiony: 96-998MHz, jak dasz na >1GHz to potrzebuje nagle wyższych napięć i nici z undervolting'u. IMHO trudno zauważyć wzrost wydajności jak podwyższysz max na ~1200MHz więc naprawde nie warto...
Tak do tytułu wątku to
podobno HWA kernel (CM9) zapewnia optymalniejsze (pełniejsze) wykorzystanie sprzętu (pełna akceleracja GPU) a więc i znacząco mniejsze zużycie prądu - czy ktoś tego z Was spróbował?