To wgraj jakiegoś WM i wgraj MAGLDR raz jeszcze - coś widać poszło nie tak :(
Wersja do druku
To wgraj jakiegoś WM i wgraj MAGLDR raz jeszcze - coś widać poszło nie tak :(
no dobra tylko jak mam wgrać wm od nowa jeżeli telefon na starcie mi sie zawiesza i gdy podlaczam go do usb to nie wszukuje go wogóle.
Z karty :] wchodzisz w BootLoadera i bzium :]
Chociaż, jak jesteś w BL i podepniesz USB to też możesz flashować z komputera ^_^
Mam podobny problem jak pan z góry. Telefon wisi mi na logu htc... Nie mam adaptera do karty micro sd... Co robić krok po kroku. Mam ograniczony czas i jeśli nie naprawię tego matka mnie zabije...
[quote author=czoken link=topic=269.msg3765#msg3765 date=1298311578]
(...) jeśli nie naprawię tego matka mnie zabije...
[/quote]
http://img827.imageshack.us/img827/7...10684648b8.gif
Przepraszam, musiałem :D
Ok, a teraz na poważnie :-)
Nie masz może jakiegoś innego telefonu, do którego mógłbyś wsadzić tę kartę i wtedy na nią coś wgrać? Możesz też wejść w bootloadera i przeprowadzić flash poprzez .exe z komputera ;)
Moim zdaniem ten poradnik powinien być rozpisany. Opisany jest bardzo lakonicznie, i dla laika takiego jak ja jest praktycznie nie do ogarnięcia. Dopiero raczkuję w jakimkolwiek modowaniu mojego leo więc chciał bym jakieś lepsze i bardziej opisowe poradniki,...
Jakoś moim skromnym zdaniem jeśli masz problem z tak opisanym poradnikiem, to i z bardziej szczegółowym byś miał ;) najpierw powinno się poznać lepiej urządzenie, które chce się modyfikować, a dopiero potem brać się właśnie za te modyfikacje - w momencie, w którym poradnik jest dla Ciebie mapą, która wskazuje w którym kierunku masz iść, a nie mamą, która trzyma za rączki przy stawianiu pierwszych kroków ;)
W każdym bądź razie - powiedz, którego punktu nie rozumiesz, to postaramy się go rozwinąć ::)
Inna sprawa - ten konkretny poradnik powstał kiedy jeszcze nie było CWM, a MAGLDR był w wersji 1.11 :-)
Zatrzymałem się na kroku odpalania czegoś poprzez trzymanie czerwonej słuchawki.. To nie działa. Masz jakiś komunikator czy coś? Było by sprawniej. Tak btw. przy stawianiu pierwszych kroków z telefonem za ok 2tys złotych wolę jednak być na początku trzymany za rączkę :)
^_^
A więc, jeśli zainstalowałeś MAGLDR, to powinieneś móc w niego wejść trzymając klawisz 'power' do momentu pojawienia się menu (przy założeniu, że wciskasz go i trzymasz kiedy początkowo telefon był wyłączony ;)).
Wtedy powinieneś wejść w MAGLDR i klawiszami Vol up/down i 'zieloną' słuchawką wybrać interesującą opcję :-)
Ok dotarłem do momentu w którym dostałem się do magdlr(czy jakos tak) I teraz przy próbie zainstalowania andro z NexusaHd(froyo od dft) wywala mi ten błąd :
Error happen
Read below for more information
Error Description: USB init failed
Info: .\RSPL\RSPL.cpp (723)
jakieś pomysły?